Skip to content
Sulje
Ota yhteyttä
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Luo maksuton tili
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
fi
Luo maksuton tili
Kevytyrittäjä laskuttaa työnsä laskutustyökalulla

Aloita kevytyrittäjyys alle 5 minuutissa

Liity ilmaiseksi tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.
Luo ilmainen tili

Ei yrittäminen edellytä oman yrityksen perustamista

Aloita yrittäminen helpommin ja turvallisemminKevytyrittäjänä voit tehdä töitä itsenäisesti ilman oman yrityksen perustamista.
Keskity työhösi, me hoidamme kirjanpidonOle vapaa kirjanpidosta tai veroilmoituksista ja keskity 100% työhösi.
Maksaako asiakkaasi kortilla? Hanki maksupääteOmapajassa sinun on mahdollista saada käyttöösi oma Zettle-maksupääte.
Luo palvelusi tueksi ilmaiset kotisivutVoit luoda itsellesi ilmaiset kotisivut palvelujesi helpompaan markkinointiin. 
Parasta asiakaspalvelua juuri sinua vartenEmme ole suurin, joten haluamme panostaa muita enemmän asiakaspalveluun
Hallinnoimme YEL-maksuja puolestasiMikäli toimintasi vaatii YEL-vakuutuksen, voimme hallinnoida sen puolestasi. 

Kevytyrittäjyys vai oma yritys?

Kevytyrittäjyys
Kevytyrittäjänä taloushallintoon liittyvät asiat hoidetaan puolestasi.
Oma yritys
Omassa yrityksessä pyörität itse taloushallintosi tai tilaat sen ulkopuolelta.
Y-tunnus
✅ Et tarvitse
❌ Hoidettava itse
Aloituskulut
✅ 0 €
❌ 60–380 €
Kuukausimaksu
✅ Ei kuukausimaksua
❌ Riippuu palvelustasi
Kirjanpito
✅ Et tarvitse
❌ Hoidettava itse
Lisämaksullinen pankkitili
✅ Et tarvitse
❌ Hoidettava itse
Vakuutukset
✅ Sisältyvät palveluun
❌ Hoidettava itse
Laskutus
✅ Sisältyy palveluun
❌ Hoidettava itse
Laskutus ulkomaille
✅ Sisältyy palveluun
❌ Hoidettava itse
Maksumuistutus
✅ Sisältyy palveluun
❌ Hoidettava itse
Perintä
✅ Sisältyy palveluun
❌ Hoidettava itse
Luo ilmainen tili
Väsynyt piilokuluihin?

Niin mekin! Siksi niitä ei palvelussamme ole!

Omapajan kevytyrittäjänä saat kaikki palvelut yhdessä ja samassa paketissa ilman piilokuluja. Porrastettu 5-7 % palvelumaksu sisältää myös kevytryrittäjän vakuutukset.
Tuhansia tyytyväisiä asiakkaita!

Kevytyrittäjyys kokemuksia

”Ei tarvitse kuin valmis lasku näpätä asiakkaalle. Sitten vain täytyy odotella, milloin rahat ilmestyvät tilille. Kuvittelin, että tämä olisi hirveää säätämistä."
Janette-Kotila-kevytyrittaja-Omapaja_nelio
Janette KotilaLiikuntaohjaaja
"Tämä on hyvä systeemi! Tunnen saavani paljon rahanarvoisia neuvoja ja ohjeita. Yksityisyrittäjänä yksin oleminen on läsnä päivittäin, mutta Omapajassa en ole yksin."
Heikki-Tervahauta_Omapaja_nelio
Heikki TervahautaApuvälineasentaja
”Nyt eläkkeellä minun ei enää tarvitse niin aktiivisesti markkinoida työtäni. Kun tulee töitä, teen ne. Nämä työt on helppo laskuttaa kevytyrittäjänä, vaikka niitä ei olisikaan kovin säännöllisesti.”
Juha_Sarviaho-kevytyrittäjä
Juha SarviahoEläkeläinen
"Vertailin näitä laskutuspalveluita netissä ja kun luin Omapajasta positiivisia kommentteja, niin mietin, että miksipä en minäkin. Enhän minä ilman tällaista olisi ikinä tähän alkanut. Tässä yhdistyy työ ja harrastus."
Sami-Lahtonen_kevytyrittaja_Omapaja
Sami LahtonenPienkonekorjaaja
”Minun ei tarvitse nyt stressata yritystoimintaan liittyvistä paperitöistä. Tämä on nyt paljon suoraviivaisempaa. Teen vain laskun ja saan palkan. Enää ei myöskään tarvitse toimittaa kaikenlaisia lippuja ja lappuja kirjanpitäjälle.”
Heidi-Halonen_kevytyrittaja
Heidi HalonenDigiassistentti
“Jos haluaa kokeilla yrittämistä, kannattaa aloittaa kevytyrittäjänä. Se on tulevaisuutta. Olen aikaisemmin ollut toiminimiyrittäjä. Elämä toi kuitenkin mutkia matkaan, ja minun piti aloittaa alusta. Päädyin kevytyrittäjäksi, kun minulle suositeltiin Omapajaa.”
juho-haimila-rakennusalan-kevytyrittaja
Juho HaimilaRakennusmies

Kenelle kevytyrittäjyys sopii?

Kevytyrittäjyys sopii sinulle, jos haluat hankkia sivutuloja, testata liikeideaasi tai jopa työllistää itsesi täysin ilman oman yrityksen mukanaan tuomia velvollisuuksia. Me hoidamme työsi kirjanpidon, verotuksen, vakuutukset sekä muutkin paperiasiat viranomaisten suuntaan. 

Hanki lisä- tai sivutuloja

Kun elämäntilanteeseesi sopisi lisätienestit, pidä huolta ettei työsi laskuttaminenkin käy työstä. Omapajasta saat kaiken, mitä sujuvaan työsi laskuttamiseen tarvitset.

Työllistä itsesi

Kun sinulla on todellinen halu työllistyä ja tienata, valitse kumppani, joka välittää laskutuksesi sujumisesta. Saat apua toimintasi kehittämiseen ja tulojen kasvattamiseen.

Testaa yritysideaasi

Haluatko kokeilla liikeideaasi ennen kuin heittäydyt yrittäjäksi? Silloin kevytyrittäminen on sinua varten. Se on turvallinen tie menestymiseen. Me autamme sinut alkuun.

Kokeile liikeideaasi ja yrittäjyyttä turvallisesti Kevytyrittäjyys sopii tilanteisiin, joissa toimit toimeksiantosuhteessa toimeksiantajaasi nähden, ja sovit itse työsuorituksista ja työsi hinnasta toimeksiantajan kanssa.

Omalla y-tunnuksella ei ole tarvetta, koska kevytyrittäjänä voit testata omaa liikeideaasi ja kerätä asiakkaita ennen oman yrityksen perustamista. Jos myöhemmin haluat perustaa oman yrityksen tai toimi yksityisenä elinkeinonharjoittajana, on sinulla huomattavasti paremmat eväät onnistua.
Kevytyrittäjyys sopii työsuoritustesi myyntiin

Kevytyrittäjyys sopii tilanteisiin, joissa myyt omia työsuoritteitasi. Voit myös myydä itse valmistamiasi tuotteita kevytyrittäjänä. Jos tarkoituksesi on toimia pelkästään tuotteiden jälleenmyyjänä, sinun on suositeltavampaa perustaa oma yritys.

Voit kuitenkin myydä tuotteita ja tarvikkeita Omapajan kautta, jos ne liittyvät työsuoritukseesi. Voit myös laskuttaa myyntiedustajana myyntipalkkiosi toimeksiantajaltasi.

Suosittuja aloja kevytyrittäjillä ovat mm. timpurikonsulttivalokuvaajaliikuntaohjaaja tai vaikkapa graafinen suunnittelija.

Kevytyrittäjyys sopii sivu- kuin päätyöksikin Moni luo nykyään työpaikkansa itse. Kevytyrittäjyys on tähän hyvä reitti. Voit työskennellä kokoaikaisesti, niin sanotusti itsensä työllistäjänä keskittyen täysillä työhösi.

Jos sinua taas kiinnostaa lisätienestit päätyön tai opiskeluiden ohella tai vaikkapa eläkeläisenä, kannattaa tällöinkin pitää huolta ettei laskuttaminen käy työstä. 
Säästy kirjanpidolta ja muulta paperisodalta

Kevytyrittäjänä toimiminen sopii sinulle erityisen hyvin, jos et ole kiinnostunut pyörittämään oman yrityksen laskutusta, kirjanpitoa ja verotusasioita.

Kun toimit kevytyrittäjänä, sinun ei tarvitse huolehtia näistä asioista, sillä Omapaja huolehtii ne puolestasi. Voit siis keskittyä oman toimintasi kehittämiseen ja kasvattamiseen.

Ahh, niin yksinkertaista!

Helpoin tie yrittäjäksi

1. Luo tunnukset

Liity palveluun, saat laskutustyökalun tunnukset heti käyttöösi.

2. Tee työ ja luo lasku

Tee sopimasi työ asiakkaallesi ja laskuta työsi Omapajan laskutusjärjestelmässä.

3. Saa palkka

Asiakkaasi maksaa laskun ja Omapaja maksaa palkan tilillesi.

Luo kevytyrittäjätili

Paljonko kevytyrittäjällä jää käteen?

Kevytyrittäjän palkkalaskurilla lasket nopeasti paljonko asiakkaalta laskuttamastasi summasta nettoat. Voit myös laskea, paljonko sinun tulisi laskuttaa saadaksesi tietyn summan.
Palkkalaskuri

Paljonko kevytyrittäjyys maksaa?

Omapajassa kevytyrittäjän palvelumaksu on 5-7% arvonlisäverottomasta laskutuksesta. Palvelumaksu sisältää kirjanpidon, laskutuksen ja viranomaisilmoitusten lisäksi myös tapaturma-, vastuu- ja oikeusturvavakuutuksen.

Omapajan asiakkaana sinulla on käytössä porrastettu palvelumaksu. Eli mitä enemmän laskutat, sitä pienempi on palvelumaksuprosenttisi.

Katso hinnasto
Tee yrittämisestäsi helpompaa

Laskuta ilman omaa yritystä

Kun haluat keskittyä vain työhösi laskutus ilman yritystä on paras keino tähän. Voit tehdä ja laskuttaa töitäsi päätyön, opiskelun tai vaikka eläkeläisyyden rinnalla. Laskutus ilman oman yrityksen perustamista soveltuu niin pää- kuin sivutyöksikin. 
Luo maksuton tili

Mitä tarkoittaa kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyydessä suorittamasi palvelu laskutetaan asiakkaaltasi laskutuspalvelun ohjelman kautta. Kirjaat laskulle tekemäsi työn tai työt sekä laskutettavan summan arvonlisäveroineen. Lasku lähtee palvelun kautta asiakkaasimaksettavaksi. 
Asiakkaasi maksusuorituksen jälkeen laskutuspalvelu vähentää laskuttamastasi summasta lakisääteiset maksut, verot sekä laskutuspalvelun oman palkkion ja maksaa palkan tilillesi.

Kevytyrittäjyys tuloraja – sivutoimisena vai päätoimisena?

Kevytyrittäjyydelle ei ole tulorajaa – tienaat juuri niin paljon kuin teet työtä! Osa kevytyrittäjistä laskuttaa vain silloin tällöin, jopa kertaluonteisesti, osa kuukausittain ja säännöllisesti. Kevytyrittäjänä voi toimia sivutoimisesti, osa-aikaisesti tai jopa päätoimisesti!
Mitä enemmän tienaat, sitä pienemmäksi kutistuu Omapajan palvelumaksu – ilman aikarajaa! Kevytyrittäjyys on myös erinomainen ja turvallinen keino oman yritysidean testaamiseen.

Kevytyrittäjän verotus

Kevytyrittäjän verotus tapahtuu perinteisen palkkatyöläisen tapaan. Omapaja pidättää palkastasi ennakonpidätyksen verokorttisi veroprosentin mukaan. Kevytyrittäjänä käytät samaa verokorttia, kuin esimerkiksi päätyössäsi. Kevytyrittäjänä hankkimasi tulot ovat sinulle ansiotuloa. Mitä enemmän tienaat, sitä suurempi on veroprosenttisi. 
Kevytyrittäjänä sinun tulisi osata arvioida, kuinka paljon ansaitset. Ansiotuloarvion ja veroprosentin laskeminen tapahtuu normaaliin tapaan verohallinnon sivuilla. Kevytyrittäjänä maksat veron lisäksi myös palvelumaksua Omapajalle. Tämä palvelumaksu on sinulle vähennyskelpoinen kulu, jonka voit vähentää omassa verotuksessasi.

Kevytyrittäjän YEL-vakuutus ja muut vakuutukset

Omapajan kevytyrittäjänä palvelumaksuusi sisältyvät myös vakuutukset. Toimintasi on vakuutettu ryhmätapaturmavakuutuksella, joka kattaa Omapajan kautta laskutettavissa töissä sattuneet tapaturmat.

Olet vakuutettu myös oikeusturvavakuutuksella sekä toiminnan vastuuvakuutuksella. Vakuutus korvaa mahdolliset toimeksiantajalle tai kolmannelle osapuolelle aiheutuneet vahingot voimassaolevien vakuutusehtojen mukaisesti.

Mikäli kevytyrittäjyytesi vuositulot ylittävät yli 8 575,45 € (vuonna 2023), olet velvollinen ottamaan toiminnallesi yrittäjän eläkevakuutuksen. Yrittäjän eläkevakuutus, eli YEL-vakuutus turvaa toimeentulosi, jos toimintasi päättyy työkyvyttömyyden tai ikääntymisen vuoksi.

Voit valtuuttaa Omapajan ottamaan itsellesi YEL-vakuutuksen eläkevakuutusyhtiöstä. Tällöin YEL-vakuutusmaksut pidätetään palkastasi palkanmaksun yhteydessä.

Kevytyrittäjyys vai toiminimi?

Valitakko kevytyrittäjyys vai toiminimi? Kevytyrittäjyys taipuu monenlaiselle palvelualalle, mutta tuotemyyntiä varten sinun on parempi perustaa toiminimi. Oman yritys on yleensä ainoa vaihtoehto luvanvaraisissa töissä, kuten hoitoalalla.

Toiminimiyrittäjä hoitaa itse kirjanpidon tai kääntyy tilitoimiston puoleen. Kevytyrittäjällä kirjanpito, vakuutukset ja muu taloushallinto sisältyy palvelumaksuun.

Mitä eroa on taas kevytyrittäjällä ja freelancerilla? Lähes kaikki freelancereiden keskuudessa suositut alat sopivat myös kevytyrittäjille ja päin vastoin. Usein freelancerit toimivat verokortilla, jotkut heistä tekevät työtä taas oman yrityksen kautta. Oma yritys tuo kuitenkin freelancerille lisää byrokratiaa ja velvoitteita. Kevytyrittäjä on tästä vapaa.

Kevytyrittäjyys vs. Y-tunnus

Kevytyrittäjyys on yrittäjämäistä toimintaa ilman y-tunnusta, eli helpompaa ja kevyempää vähemmällä byrokratialla. Laskutuspalvelu pitää huolen siitä että toimintasi on vakuutettu ja verot, arvonlisäverot sekä pakolliset kuitit ja tositteet löytävät tiensä viranomaisten luokse.

Sinun tehtävänäsi on siis vain huolehtia työstäsi mitä ikinä kevytyrittäjänä tahdotkin tehdä! Y-tunnuksellisessa yrittäjyydessä kaikki edellä mainitut asiat jäävät itsesi hoidettavaksi.

Kevyt yrittäjä voi olla myös raskassarjalainen

Joskus saattaa kuulla vääräleukojen kysyvän "paljonko kevyt yrittäjä painaa?". Kysyjät eivät yleensä tunne kevytyrittäjyyttä ja luulevat sen olevan jotain humpuukia ja jopa huijausta. 

Suomessa on parhaillaan jo yli 217 ooo kevytyrittäjää, joten mistään ohi menevästi ilmiöstä ei ole kyse.

Suosio pohjautuukin nimenomaan yrittämisen keveyteen. Ihmiset eivät joko osaa tai halua hoitaa yrittämisen velvoitteita itse, joten antavat ne laskutuspalvelun hoidettavaksi keskittyen itse työntekoon.

Oli yrittäjä sitten kevyt tai raskas, niin kevytyrittäjyyden avulla hän voi keskittyä oman palvelunsa myyntiin, ei aikaa vievään taloushallintoon.

Mitä vielä mietit?

Rekisteröidy kevytyrittäjäksi ilman sitoumuksia.

Kevytyrittäjä-tilin luominen on sinulle täysin ilmaista, eikä velvoita sinua mihinkään. Meillä ei ole kuukausimaksuja, eikä piilokuluja.
Aloita kevytyrittäjyys