Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Omapajan kevytyrittäjyys mahdollisti Sami Lahtosen unelman
Lukuaika 2 min

”Jos tällaista ei olisi, en olisi korjaamoa perustanut”

Sami Lahtonen on hyvällä tuulella. Eikä ihme, hänen Laukaassa sijaitsevassa Tallikorjaamo Lahtosessa on riittänyt asiakkaita ruuhkaksi asti, vaikka toiminta on pyörinyt vasta toista kuukautta.

"Tuntuu olevan kysyntää", Sami Lahtonen tuumaa.

Tallikorjaamo Lahtonen tarjoaa mopojen, skoottereiden ja muiden moottorikäyttöisten pienkoneiden huolto- ja korjauspalveluita. Idea omasta pajasta oli pyörinyt mielessä jo tovin. Olihan omat sekä kavereiden menopelit tullut rapattua läpi jo moneen kertaan.

"Mietin, että jos teen tätä omaksi iloksi, niin miksipä en tekisi myös muillekin", Lahtonen pohtii.

Hyvä ajatus meinasi lopahtaa heti alkuunsa, kun Lahtonen ryhtyi hakemaan tietoa oman yrityksen perustamisesta. Lakikiemurat ja byrokratian viidakko tuntuivat lamaannuttavan kaiken alkuinnostuksen.

 

"Vertailin näitä laskutuspalveluita netissä ja kun luin Omapajasta positiivisia kommentteja, niin mietin, että miksipä en minäkin."

 

"Siinähän oli kaikki paperinpyöritykset, enkä minä sellaisesta ymmärrä yhtään mitään. Siihenhän se meinasi torppaantua heti alkuunsa", Lahtonen muistelee. Ennen kuin epätoivo ehti ottaa vallan, Lahtonen kiinnostui mahdollisuudesta toimia kevytyrittäjänä.

"Vertailin näitä laskutuspalveluita netissä ja kun luin Omapajasta positiivisia kommentteja, niin mietin, että miksipä en minäkin."

Omapajan parhaana puolena hän pitää sitä, että juuri sen kaikkein haastavimman eli paperityön ja byrokratian saa jättää täysin toisten huoleksi. Silloin on mahdollista keskittyä täysillä vain omaan tekemiseen. Yhtään negatiivista asiaa ei tuoreelle kevytyrittäjälle tule omasta projektistaan mieleen. Asiat ovatkin sujuneet Sami Lahtosen yllätykseksi todella jouhevasti. Laskutuspalvelun käytön mies kokee vaivattomaksi.

"Ensimmäinen lasku lähti ja se meni ihan oikein", Lahtonen naurahtaa.

Hän kokee helpottavaksi sen, että joku on aina vähän katsomassa perään. Lahtosta ilahduttaa, ettei yhtään laskua pääse livahtamaan asiakkaalle ennen kuin se on tarkastettu ja todettu päteväksi. Tallikorjaamo tuskin olisi nähnyt päivänvaloa ilman Omapajaa.

 

"Enhän minä ilman tällaista olisi ikinä tähän alkanut, ja on tämä on yksi parhaista ideoista, joita olen keksinyt", Lahtonen pohtii.

 

"Enhän minä ilman tällaista olisi ikinä tähän alkanut, ja on tämä on yksi parhaista ideoista, joita olen keksinyt", Lahtonen pohtii.

Laukaassa sana pätevästä pienkonekorjaajasta on kirinyt laajalle. Sami Lahtonen kehuu puskaradion lisäksi myös sosiaalisen median olevan hyvä kanava oman yrityksen palveluiden kauppaamiseen. Tallitoiminta on hänellä osa-aikaista, sillä päivisin Lahtonen työskentelee asentajana ja painelee aina illaksi omaan talliinsa. Muu vapaa-aika kuluukin lasten kanssa touhutessa.

"Tässä yhdistyy työ ja harrastus. Kun on koko ikänsä romujen kanssa puuhastellut, ostellut ja korjannut."

Moni haaveilee samasta kuin Lahtonen. Siitä, että oman harrastuksen voisi muuttaa elannoksi ja ansaita sillä jopa leipänsä. Mutta muuttuuko mukava harrastus pakkopullaksi silloin, kun sitä joutuu tekemään työkseen? Sami Lahtonen ei allekirjoita tätä.

"Oikeastaan tämä on alkanut jopa enemmänkin kiinnostaa nyt, kun tätä tekee myös työkseen."

Lahtonen kumoaa myös väitteen siitä, että yksin yrittäminen olisi sosiaalisesti eristäytynyttä ja yksinäistä puuhaa. Hän nimeää asiakkaat yrityksensä parhaimmaksi puoleksi. Asiakkaat jäävätkin  usein tallikorjaamoon turisemaan ja hörppimään kahvia.

"En minä ala asiakkaitani tallista pois ajamaan. Kiva heidän kanssaan on jutella."

Kevytyrittäjyys on tuonut Lahtosen elämään paitsi uusia ystäviä myös haasteita, lisätienestistä puhumattakaan. Tulevaisuus on vielä avoinna, mutta jonoksi asti kertyvät asiakkaat kertovat ainakin suotuisista tuulista.

"Katsotaan sitten talvella, miten sujuu. Jos ei muuta niin korjataan sitten vaikka kelkkoja!"

 

"Suosittelen Omapajaa kaikille jotka osaavat tehdä jotakin, mistä joku voisi vaikka maksaa. Kaikki on ollut paljon helpompaa kuin mitä aluksi kuvittelin. Eikä tämä sido mihinkään"

 

Jos vastaava meno jatkuu, toiminnan laajentaminen ei ole mitenkään poissuljettua. Nyt Lahtonen aikoo kuitenkin ottaa pari vuotta tallikorjaamonsa kanssa rauhassa ja katsoa sitten, mitä yrityselämä tuo tullessaan. Omapajan kevytyrittäjyyttä Lahtonen suosittelee varauksettomasti muillekin.

"Kaikille jotka osaavat tehdä jotakin, mistä joku voisi vaikka maksaa. Kaikki on ollut paljon helpompaa kuin mitä aluksi kuvittelin. Eikä tämä sido mihinkään", Lahtonen summaa.

Lisää kiinnostavaa luettavaa: