Skip to content
rakennusmies-hero-1920px

Palkkalaskuri

Palkkalaskurilla lasket kätevästi paljonko asiakkaalta laskutettavasta summasta jää sinulle käteen. Voit myös laskea paljonko sinun tulee laskuttaa asiakkaaltasi saadaksesi itsellesi tietyn summan. Hyödynnä laskuria oman työn hinnoittelussa.

Vakuutukset sisältyvät hintaan

Omapajan kevytyrittäjänä yrität helpommin ja turvallisemmin. Palvelumaksumme sisältää kevytyrittäjän vakuutusmaksut. Mielestämme on reilua laskea ne valmiiksi mukaan, koska ne ovat kevytyrittäjälle pakollisia. Emme tykkää piilokuluista. Kevytyrittäjyyden kuuluu olla helppoa.

Vastuullinen ja rehti toiminta on meidän juttumme!

Näin Omapajan kevytyrittäjän palkka muodostuu

Laskutus

(asiakkaan maksaman laskun loppumma, alv 0%)

- Kulukorvaukset (alv 0%)
- Matkakorvaukset
= Bruttopalkka (summa, josta ennakonpidätys lasketaan)
– Ennakonpidätys 
= Nettopalkka
+ Kulukorvaukset
+ Matkakorvaukset
- Palvelumaksu (5-7% asiakkaalta laskutetusta summasta, alv 0%)
- Sairausvakuutusmaksu 1,53 % bruttopalkasta (YEL-vakuutusvelvollisilta)
- YEL-vakuutusmaksu (jos YEL Omapajan kautta)
= Maksettava summa

Palkkalaskurimme luvut ovat suuntaa-antavia. Huomioithan, että asiakkaan laskun loppusummaan tulee aina lisätä arvonlisäverokannan mukainen arvonlisävero. AVL:n mukaista vähäisen toiminnan arvonlisäverottomuutta ei kevytyrittäjien tapauksessa voida soveltaa, koska Omapajan kokonaisliikevaihto ylittää 10 000 euron rajan.

Jos olet ottanut YEL-vakuutuksen Omapajan kautta, palkastasi vähennetään sinun henkilökohtainen YEL-vakuutusmaksusi.

Omapajan palvelumaksu sisältää myös tapaturma- ja vastuuvakuutuksen. Omapajan palvelumaksu ja sairausvakuutusmaksut ovat vähennyskelpoisia sinun omassa henkilökohtaisessa verotuksessasi.

Kiinnostuitko kevytyrittäjyydestä?

Omapajan kevytyrittäjänä saat käyttöösi helpon ja toimivan laskutuspalvelun sekä jokaisen kevytyrittäjän kaipaaman tukipalvelun. Autamme sinua menestymään ja ansaitsemaan osaamisellasi ilman oman yrityksen perustamista. Liity ilmaiseksi, voit laskuttaa samantien ilman piilokulujen pelkoa.
Aloita kevytyrittäjyys
Mitä kevytyrittäjälle jää käteen?

Suurimmat tekijät kevytyrittäjän käteen jäävään summaan ovat laskutetun summan lisäksi kevytyrittäjän veroprosentti sekä mahdollinen YEL-vakuutus.

Nuorella kesätöitä tekevällä kevytyrittäjällä voi 1000€ (alv 0%) laskutuksesta jäädä käteen 930€.

Saman summan laskuttava YEL-vakuutettu kevytyrittäjä, jonka veroprosentti on 20%, saa käteen 716,60€.

Miten Kevytyrittäjää verotetaan?

Verotuksellisesti kevytyrittäjä on työntekijän asemassa, joten hänen laskutettua työtään verotetaan ennakkopidätysprosentilla. Eli tutummin perinteisellä verokortilla.

Kevytyrittäjänä hankittu tulo lasketaan yhteen muiden ansiotulojen kanssa ja verotetaan samalla verokortilla ja samalla veroprosentilla.

Mitä maksuja kevytyrittäjän pitää maksaa?

Kevytyrittäjä maksaa laskutetusta työstään verojen lisäksi sivukuluja, joita ovat tyypillisimmin palvelumaksu sekä vakuutusmaksut.

Palvelumaksulla katetaan laskutuspalvelun käyttö ja sen kehittäminen. Omapajssa vakuutusmaksu sisältää tapaturma-, oikeusturva- sekä toiminnan vastuuvakuutukset. Sekä YEL-velvollisilta myös sairausvakuutusmaksun.

Laskurillamme onnistut työsi hinnoittelussa

Tiesitkö, että omien palveluiden hinnoittelua pidetään yleisesti ottaen vaikeana. Samaan aikaan halutaan maksimaalinen kate, mutta ei kuitenkaan haluta pelata itseä pelistä ulos. Mitä siis tulisi laskuttaa, jottei menetä kauppaa?

Omapajan laskuri on erinomainen apua tuntipalkan ja urakkapalkan määrittelyyn. Päätä etukäteen, mitä toimeksiannostasi nettoat ja sen mukaan hinnoittelet työsi.

Suosittelemmekin laittamaan sivun ylös kirjanmerkkeihisi, jotta saat laskurimme nopeasti esiin hinnoitellessasi uusia töitä ja tarjouksiasi.

Kysyttävää kevytyrittäjyydestä?

Lataa maksuton opas!

Työelämänmurros on nykypäivää. Enää ei tehdä töitä pelkästään perinteisessä palkkasuhteessa, vaan myös yrittäjänäKirjoitimme sinulle maksuttoman oppaan, josta saat kaiken tarvittavan tiedon kevytyrittäjyydestä ja tulevaisuuden tavasta tehdä työtä. 
LATAA OPAS TÄSTÄ