Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Personal trainer on liikunta-alan ammattilainen
13.4.2020 22:28Lukuaika 2 min

Personal trainer eli kuntosaliohjaaja – näin ansaitset paremmin!

Personal trainer on liikunta-alan ammattilainen. Tiedätkö, miten sellaiseksi opiskellaan? Haluaisitko itsekin tehdä töitä liikunnan parissa? Oletko kuullut kevytyrittäjyydestä liikunta-alalla?

Kevytyrittäjänä voit ottaa huolettomana ensiaskeleesi yrittäjyyden tiellä. Se onnistuu hyvin myös liikunta-alalla ja personal trainerina. Mutta oletko tullut ajatelleeksi, mitä erityistä personal trainingin opiskelussa ja liikunta-alalla työskentelyssä on?

Personal trainingin ja liikunta-alan opiskelu sekä alalla työskentely kannattaa omankin hyvinvoinnin takia: hyväkuntoinen ihminen sairastaa vähemmän ja jaksaa elämässään enemmän. Liikunta ja terveellinen ravinto auttavat myös välttämään monia sairauksia diabeteksesta sydän- ja verisuonisairauksiin.

Miten kouluttautua personal traineriksi?

Personal trainer -koulutuksen tavoitteena on kouluttaa liikunta-alan ammattilaisia. Opiskelu tehdään useimmiten lähiopetusjaksojen ja etäopetuksen avulla. Koulutuksen perustana on auktorisoitu personal training koulutuksen standardit, jotka on luonut SKY.

Näin aloitat personal trainerin työt kevytyrittäjänä!

Lataa ilmainen opas!

Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys ry (SKY) on Suomen Yrittäjien toimialajärjestö. Se hallinnoi personal trainereita kouluttavien koulutusorganisaatioiden auktorisointia Suomessa. SKY myös tukee ja kehittää alan toimintaa.

SKY on luonut SKY-standardit personal trainereita kouluttaville organisaatioille. Ne on luotu suomalaisen personal trainer -koulutuksen suuntaviivoiksi. SKY:n laatustandardit ovat perusta kaikille Suomessa toimiville personal trainereita kouluttaville koulutusorganisaatioille.

Mitä personal trainer tekee?

Kiinnostuitko personal trainerin työstä ja koulutuksesta? Haluaisitko tietää tarkemmin, mitä personal training on ja mitä personal trainer tekee? Yksinkertaistettuna se on yksilöllistä kunto- ja hyvinvointivalmennusta. Ohjaus rakentuu huolellisesti suunnitellun kunto-ohjelman, yksilöllisen seurannan ja konsultoinnin perustalle.

Personal trainerin ohjauksessa asiakas saa täsmällistä, monipuolista ja yksilöllistä ohjausta. Liikuntaharjoitusten lisäksi personal trainer ohjaa asiakastaan myös terveellisen ruokavalion ja hyvien elämäntapojen löytämisessä.

Personal Training -valmennuksissa tavoite asetetaan aina jokaisen asiakkaan yksilöllisten lähtökohtien mukaan. Kattava kuntokartoitus tehdään useimmiten jo heti ensimmäisellä tapaamiskerralla. Sen perustalta on tarkoitus luoda pohja tulevalle kuntoilulle ja hyville elämäntavoille.

Paljonko personal trainer maksaa?

Personal trainerille maksettava korvaus riippuu tietystikin palvelun laajuudesta. Jollekin riittää, että personal trainer tekee hänelle pelkän treeniohjelman ja antaa etävalmennuksta. Toinen taas haluaa ostaa treeniohjelmat, ravinto-ohjelman sekä säännölliset livenä tapahtuvat viikkovalmennukset.

Eli hinnat ovat usein räätälöityjä. Keskimääräinen tuntihinta personal trainereilla on 60-100 euron välillä. Solmimalla pidemmän, esimerkiksi kolmen kuukauden sopimuksen pt:n kanssa, voit saada tuntihintaa merkittävästi alaspäin. Kuntosaliympäristössä tapahtuva personal training maksaa noin 200 euroa kuukaudessa.

Mitä personal trainer tienaa?

Personal trainer tienaa keskimäärin 2 723 euroa kuukaudessa. Keskipalkka on peräisin vuodelta 2020 koko maan kattavista palkkatiedoista.

Merkittävimmät personal trainerin palkkaan vaikuttavat tekijät ovat sijainti, osaamisen taso ja kokemus. Tehdessäsi personal trainerin töitä kevytyrittäjänä, sinulla on itsellä mahdollisuus vaikuttaa palkkatasoosi ja tienata näin ollen huomattavasti palkansaajaa paremmin.

maria-korpela-personal-trainer-omapaja

Maria Korpela kannustaa asiakkaitaan liikkumiseen ilon kautta.

Maria Korpela laskuttaa personal trainerin työt kevytyrittäjänä

Aikaisemmin taide- ja antiikkialan yrittäjänä toiminut Maria Korpela auttaa asiakkaitaan löytämään liikunnan hyödyt ilon kautta.

Maria kertoo kiinnostuksensa olleen liikuntaa ja urheilua kohtaan aina todella voimakasta, mutta häntä ei kuitenkaan yritystoiminnan kirjanpito ja numerot kiinnosta.

– Yrittäminen Omapajan kautta vapauttaa osaamisen omaan käyttöön, yksilö- ja ryhmävalmennuksiin ja asiakashankintaan, Maria kertoo.

Kiinnostaisiko myös nämä?