Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Omapajan kevytyrittäjänä onnistuu laskutus ilman omaa yritystä.
11.9.2023 14:04Lukuaika 1 min

Laskutus ilman yritystä – Turvallinen alku yrittäjyydelle

Laskutus ilman yritystä voi olla monelle houkutteleva vaihtoehto. Moni saattaa ajatella, että yrityksen perustaminen on liian monimutkaista ja aikaa vievää. Onneksi vaihtoehtoisia ratkaisuja on tarjolla, jotka mahdollistavat laskuttamisen ilman omaa yritystä.

Laskutus ilman omaa yritystä sopii erityisesti seuraaviin tilanteisiin:

  • Myyt palvelua, et fyysistä tuotetta
  • Toimintasi on satunnaista
  • Yrittäjyys on sinulle sivutulon lähde esimerkiksi päätyön tai opiskelun rinnalla
  • Maksuhäiriömerkintä estää oman yrityksen perustamisen
  • Et halua käyttää aikaasi byrokratiaan

Yksi vaihtoehto on toimia kevytyrittäjänä. Tässä tapauksessa voit tarjota omia palveluitasi ja laskuttaa asiakkaita ilman varsinaisen yrityksen perustamista. Tämä on kätevä vaihtoehto erityisesti silloin, kun toiminta on satunnaista tai sivutoimista. Kevytyrittäjyys tarjoaa joustavuutta ja helppoutta, sillä kaikki laskutus ja verotus hoituvat yhden palveluntarjoajan kautta.

Laskutuksen hoitaminen ilman yritystä voi olla hyvä vaihtoehto erityisesti silloin, kun ei halua ottaa liikaa vastuuta tai sitoutua pitkäaikaiseen yritystoimintaan. Se voi olla myös hyvä vaihtoehto kokeilunhaluisille ja uraa vaihtaville ihmisille. Tärkeintä on löytää itselleen sopivin tapa laskuttaa ilman yritystä ja varmistaa, että kaikki laskutus ja verotus asiat hoidetaan asianmukaisesti.

Laskutus ilman y-tunnusta mahdollistaa liikeidean testaamisen

Laskutuksen hoitaminen ilman yritystä voi olla myös hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat testata liikeideaa tai palvelua ennen varsinaisen yrityksen perustamista. Tällöin ei tarvitse sitoutua pitkäaikaiseen yritystoimintaan heti alussa, vaan voi ensin kokeilla toimintaa ja arvioida sen kannattavuutta. Jos toiminta osoittautuu menestykseksi, voi myöhemmin harkita oman yrityksen perustamista ja siirtyä laskuttamaan omalla nimellä.

Kaiken kaikkiaan laskutus ilman yritystä tarjoaa monia etuja ja mahdollisuuksia. Se on joustava ja helppo vaihtoehto, joka sopii erityisesti niille, jotka haluavat välttää liiallista vastuuta tai sitoutumista. Riippumatta siitä, millä tavalla laskutuksen hoitaa, on tärkeää pitää huolta siitä, että kaikki laskutus ja verotus asiat hoidetaan asianmukaisesti.

Maksuhäiriömerkintä voi olla este oman yrityksen perustamiselle

Oman yrityksen perustaminen voi olla vaikeaa, jos henkilöllä on maksuhäiriömerkintä. Maksuhäiriömerkintä voi vaikuttaa negatiivisesti luottokelpoisuuteen ja vaikeuttaa pankkilainan saamista tai liiketoiminnan aloittamista perinteisellä tavalla. Tässä tilanteessa laskutus ilman omaa yritystä voi olla erittäin houkutteleva vaihtoehto.

Vaikka maksuhäiriömerkintä voi olla este oman yrityksen perustamiselle, se ei välttämättä tarkoita, että henkilö ei voisi ansaita rahaa omalla osaamisellaan. Kevytyrittäjyys tarjoaa mahdollisuuden työskennellä omalla alallaan ja ansaita tuloja ilman, että tarvitsee perustaa virallista yritystä.

Kiinnostaisiko myös nämä?