Skip to content
SULJE
OTA YHTEYTTÄ
SOITA MEILLE: 044 4100 500LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Luo maksuton tili
SOITA MEILLE: 044 4100 500LÄHETÄ SÄHKÖPOSTIA: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Luo maksuton tili

Kilpailukykyä sekä yrityksellesi, että tekijällesi

Osta työtä tarpeeseen ja kustannustehokkaammin Omapajan kevytyrittäjiltä. Saat yrityksellesi modernin palkkausmallin, jossa yrityksesi lisäksi tekijäsikin hyötyvät taloudellisesti. 

Miksi työllistäisit Omapajan kevytyrittäjiä?

Työllistät kustannustehokkaammin Ostamalla työtä Omapajan kevytyrittäjältä teet sen ilman työnantajan sivukuluja alihankintaperusteisesti. Tämä tarkoittaa sinulle edullisempaa työvoiman hankintaa ja samalla voit kuitenkin maksaa tekijälle työsuhteessa tehtyä työtä parempaa korvausta. Kilpailukykyä yrityksellesi, että tekijälle.
Taloushallintosi kevenee

Maksat kevytyrittäjän suorittaman työn verkkolaskulla. Isomman porukan työt yhdellä koontilaskulla.

Teetä työtä joustavasti Kevytyrittäjältä voit ostaa työtä joustavasti yrityksesi tarpeen mukaan.
Vältyt virherekrytoinneilta Omapajan kevytyrittäjän työllistäminen on ketterämpää perinteiseen työsuhteeseen verrattuna. Ostat työvoimaa laskulla ja kevytyrittäjä palkataan työsuhteen sijaan toimeksiantosuhteeseen. Omapajan kevytyrittäjät ovat motivoituneita ja yrittäjähenkisiä.
Kevytyrittäjämme ovat vakuutettuja Kaikki Omapajan kautta toimivat kevytyrittäjätä ovat vakuutettu tapaturma-, oikeusturva- ja vastuuvakuutuksilla.
Apua työvoiman hankintaan Voimme etsiä ja tarjota kevytyrittäjiämme erityisesti vähäisempää ammattiosaamista vaativiin keikkatöihin.
Enemmän kevytyrittäjiä, enemmän hyötyä

Työllistä 1, 6 tai vaikka 250 tekijää

Helppoa ja taloudellisesti järkevää niin yrityksellesi kuin tekijöillekin. Työllistäessäsi kevytyrittäjän minimoit sekä rekrytoinnin riskin, että taloushallintokulusi. Ja mitä isomman porukan työllistät, sitä enempi edut korostuvat.

Työllistäessäsi suuremman joukon kevytyrittäjiä, esimerkiksi kausityöhön, saat käyttöösi rajapinnan järjestelmäämme sekä koontilaskun, jolloin maksat koko tekijäporukan työt yhdellä laskulla. 

1
Yrityksesi solmii kumppanuuden kanssammeParhaissa kumppanuuksissa teemme työtä molempien yritysten sekä kevytyrittäjän hyväksi.
2
Ohjaat tekijät rekisteröitymään OmapajaanHalutessasi saat meiltä myös yrityksesi ilmeen mukaisen rekisteröitymissivun.
3
Sovit työstä kevytyrittäjiesi kanssaKirjoita toimeksiantosopimus, jossa sovitte työn suorituksesta, hinnasta ja maksuajoista.
4
Maksa kevytyrittäjien työt laskullaTyön tehtyään saat kevytyrittäjien työstä laskut tai koontilaskun. Me hoidamme loput.

Tästä syystä töitä halutaan tehdä kevytyrittäjinä

Omapajan kevytyrittäjä hyötyy taloudellisesti tehdessään töitä toimeksiantosuhteessa. Lisäksi hän voi tehdä työtä omien ehtojen mukaan ja myös muille toimeksiantajille. Kevytyrittäjyys tuo mukanaan vapautta ja vastuuta. Sopii  siis etenkin ahkerille ja luotettaville.

Myös nämä yritykset ostavat kevytyrittäjiltämme

Omapaja hoitaa Biila-kuljettajien palkanmaksun

Biila on voimakkaassa kasvussa oleva valtakunnallinen autojen siirtopalvelu, kooten yhteen siirron tilaajat sekä suorittajat. Biilassa työelämän muutos pakottaa katsomaan työllistymistä ja palkkausta uusin silmin. 

– Olemme autoalalla täysin uudenlainen toimija. Asetimme tavoitteeksi rakenteen, joka skaalautuu koko Suomeen. Omapaja on tässä keskeisessä roolissa. Pystymme tarjoamaan toimintaa, joka palvelee niin asiakkaan kuin kuljettajan tarpeita, Aapeli Kallunki Biilalta iloitsee.

Seoptimi ostaa kevytyrittäjiltä ilman palkkaamisen riskiä

Seoptimi tuottaa yrityksille sisältöä verkkokauppaan, verkkosivuille, someen ja digitaaliseen markkinointiin. Yritys sanallistaa niin tarinat, visiot, asiakaskokemukset kuin myös asiantuntija-artikkelitkin. 

–Kevytyrittäjän ottaminen yhteistyökumppaniksi madaltaa kynnystä kasvattaa omaa liiketoimintaa ja henkilöstöä ilman rekryämisen tai palkkaamisen riskejä, toteaa Mari Karhumaa Seoptimilta.

Minkä alan yritykset voivat ostaa kevytyrittäjältä?

Erityisesti näille aloille kevytyrittäjyys sopii:

 • Rakentaminen ja remontointi
 • Myynti ja edustaminen
 • Markkinointi ja viestintä
 • Konsultointi
 • Maanrakennus
 • Luovat alat
 • IT-ala
 • Kampaamo ja kauneudenhoito
 • Siivous ja kotipalvelut
 • Logistiikka
 • Kiinteistönhoito
 • Tapahtuma- ja viihdetuotanto
 • Metsänhoito
 • Käännöspalvelut

Usein kysyttyä kevytyrittäjän työllistämisestä

Mitä on Omapajan kevytyrittäjyys? Omapajan kevytyrittäjän tekee ja laskuttaa töitään itsenäisesti ilman oman yrityksen perustamista ja byrokratiaa. Me hoidamme kevytyrittäjän palkanlaskennan, verotuksen, vakuuttamisen sekä tulorekisteri-ilmoitukset.
Miten kevytyrittäjyys eroaa työsuhteesta? Kevytyrittäjää ei palkata työsuhteeseen vaan hän toimii yritykseesi toimeksiantosuhteessa. Kevytyrittäjät eivät siis ole työntekijöitäsi ja he voivat tehdä töitä useille toimeksiantajille.
Miten kevytyrittäjyys eroaa vuokratyöstä?

Yrityksei voi sopia työn hinnoittelusta ja maksuehdoista suoraan kevytyrittäjän kanssa. Omapaja ei toimi työn tilaajan ja kevytyrittäjän välissä, eikä Omapajan ja kevytyrittäjän välille muodostu työsuhdetta.

Minkälaisille yrityksille tämä palvelu sopii? Omapajan kevytyrittäjiltä ostetaan työtä erityisesti kausi-, projekti- ja keikkatöihin. Kevytyrittäjämme tekevät töitä esimerkiksi rakennusalla, yritysten tapahtumissa, IT-alalla, myyntiedustamisessa tai vaikkapa logistiikka-alalla. 
Pitääkö yritykseni huolehtia kevytyrittäjän "byrokratian"? Sinun tarvitsee maksaa vain kevytyrittäjän lähettämä lasku työstään. Me huolehdimme kevytyrittäjän palkanlaskennan, verotuksen, vakuuttamisen sekä tulorekisteri-ilmoitukset.
Millaista korvausta kevytyrittäjälle tulisi maksaa? Erityisesti keikkatöissä toimeksiantaja on jo valmiiksi hinnoitellut keikat. Hinnoittelussa kannattaa huomioida, ettei yrityksesi tarvitse maksaa työnantajan sivukuluja, joten voit nostaa tarjousta ylemmäksi. 
Haluan ostaa työtä Omapajan kevytyrittäjältä. Mistä aloitan? Ole ensimmäisenä yhteydessä Matti Jääskeläiseen. Matin kanssa voitte käydä yhdessä yrityksenne tarpeet läpi ja etsiä ratkaisun.

Halukas työllistämään kustannustehokkaammin?

Jätä yhteydenottopyyntö

Saavuta kilpailuetua ja palkkaa motivoituneimmat itsensätyöllistäjät. Taloushallintosi kevenee ja tekijät ansaitsevat paremmin. 

Matti-Jaaskelainen-Omapaja-green

Matti Jääskeläinen

KUMPPANUUDET

matti.jaaskelainen@omapaja.fi
044 3030 299