Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Omapajan kevytyrittäjä on vakuutettu vastuu-, tapaturma- ja oikeusturvavakuutuksilla
Lukuaika 1 min

Kevytyrittäjän vakuutukset

Omapajan kevytyrittäjällä vakuutukset ovat tärkeä osa kevytyrittäjyystoiminnan turvaa ja kannattavuutta. Omapajan kevytyrittäjänä palvelumaksuusi sisältyy automaattisesti tapaturma-, vastuu- ja oikeusturvavakuutukset.

Kevytyrittäjän vastuuvakuutus

Yksi tärkeimmistä vakuutuksista kevytyrittäjälle on vastuuvakuutus. Vastuuvakuutus suojaa kevytyrittäjää mahdollisilta vahingonkorvausvaatimuksilta, jos esimerkiksi työtehtävissä sattuu vahinkoja tai aiheutetaan omaisuusvahinkoja toimeksiantajalle.

Omapajan kevytyrittäjälle on tarjolla vakuutus, jossa vastuuvakuutuksen enimmäiskorvausmäärä on jopa 1 000 000 euroa. Joillakin erityisaloilla enimmäiskorvaus voi olla hieman pienempi. Tämä vakuutus kattaa kaikki mahdolliset vahingot, jotka aiheutuvat toimeksiantajalle tai kolmannelle osapuolelle.

Vahinkotapauksissa on yleensä omavastuuosuus 1000 euroa, mutta muutamilla toimialoilla omavastuu voi olla 2000 euroa. On tärkeää huomioida, että vakuutus ei korvaa vahinkoja, jotka ovat seurausta epäammattimaisesti suoritetusta työstä.

Kevytyrittäjän tapaturmavakuutus

Toinen tärkeä vakuutus kevytyrittäjälle on tapaturmavakuutus. Kevytyrittäjänä sinulla ei ole työnantajaa, joka vastaisi tapaturmatilanteista aiheutuvista kuluista. Siksi onkin suositeltavaa ottaa oma vakuutus, joka kattaa esimerkiksi sairauspäivärahan tai korvauksen tapaturmasta aiheutuneista hoitokuluista.

Omapajan kautta olet automaattisesti suojattu ryhmätapaturmavakuutuksella, joka turvaa sinua Omapajan kautta laskutettavissa töissä sattuneissa tapaturmissa. Vakuutuksen kattosumma on 5100 euroa hoitokuluille, 25 000 euroa kuolemantapauksessa ja 30 000 euroa pysyvän haitan tapauksessa.

Lisäksi, mikäli tapaturma aiheuttaa lyhytaikaista työkyvyttömyyttä, vakuutusyhtiö maksaa sinulle ehtojen täyttyessä päivärahaa 30 euroa.

Kevytyrittäjän oikeusturvavakuutus

Oikeusturvavakuutus puolestaan kattaa oikeudenkäyntikuluja, mikäli kevytyrittäjä joutuu oikeudellisiin riitoihin työtehtävistään.

Kevytyrittäjän YEL-vakuutus

Et tarvitse YEL-vakuutusta, mikäli työsi tulot jäävät alle 9 010,28 € vuodessa (vuonna 2024) tai työsi kokonaiskesto on alle neljä kuukautta.

Sinun tulee ottaa kevytyrittäjyyteesi YEL-vakuutus, jos tulosi ylittävät 9 010,28 euroa 12 kuukauden aikana, olet 18–67-vuotias ja asut Suomessa. Vaikka olisitkin samanaikaisesti palkkatyössä, sinun on silti otettava YEL-vakuutus, jos edellä mainitut ehdot täyttyvät.

Omapajan laskutusjärjestelmä ilmoittaa sinulle, kun vuosityötulosi ylittää rajan, jolloin sinun pitäisi ottaa vakuutus. Voit myös valtuuttaa Omapajan hoitamaan YEL-maksut puolestasi lähettämällä meille valtakirjan laskutusjärjestelmän kautta. Tällöin YEL-vakuutusmaksut pidätetään palkastasi palkanmaksun yhteydessä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Omapajan kevytyrittäjän vakuutukset takaavat kevytyrittäjälle turvaa ja taloudellista suojaa erilaisissa tilanteissa. Meidän huolehtiessa vakuutuksistasi voit itse keskittyä rauhallisin mielin työntekoon ja yritystoiminnan harjoittamiseen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit