Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Joonas Kärki_1500x1000_kuvaaja Samuli Savukoski
26.1.2024 7:32Lukuaika 1 min

Ääninäyttelijä Joonas Kärki maalaa äänellään vaikuttavia tunnemaisemia

Miten yritykset ja organisaatiot voivat erottautua hajuttomasta ja mauttomasta massasta? Media-alan ammattilaisella, Joonas Kärjellä, on tähän ratkaisu: Äänibrändäys. Hänen päätuotteensa on hänen oma, lukuisiin tyyleihin mukautuva äänensä.

Joonaksen ääni taipuu niin elokuvatrailerityyppiseen matalaan mörinään kuin reippaaseen torikauppiaan puheenparteen. Hän on ääninäyttelijän uransa aikana toiminut muun muassa televisiossa kanavaäänenä sekä tehnyt kuunnelmia ja lukuisia mainoksia. Pilapuheluita ja räppäystäkin on häneltä myös joskus tilattu.

Kipinä ääninäyttelijän työhön syttyi jo opiskeluaikana

Taustaltaan Joonas on medianomin koulutuksen käynyt monimediajournalisti. Koulunsa hän kävi Lapin ammattikorkeakoulussa, radioon keskittyneellä koulutuslinjalla.

Jo opintojen aikana Kärkeä kyseltiin mukaan erilaisiin projekteihin, joissa kaivattiin puheääntä. Aluksi hän teki niitä silkasta oppimisen ilosta, mutta pian niistä alkoi kertyä myös tuloja.

Joonas Kärki_1500x1000_kuvaaja Samuli Savukoski

Kuva: Samuli Savukoski

Joonaksen ura vei hänet joksikin aikaan eteläiseen Suomeen, mutta sitten hän palasi juurilleen Ouluun. Päivätyökseen Kärki tekee muita viestintäalan töitä, mutta iltaisin hän keskittyy spiikkerin työhön, jota on kätevä laskuttaa kevytyrittäjänä.

 

Joonas valitsi Omapajan laskutuspalvelukseen, koska hän arvosti yrityksen selkeää ja suoraa viestintää. Kevytyrittäjyyteen liittyvät asiat vaikuttivat helposti ymmärrettäviltä. Ja sitähän ne oikeasti ovatkin!

 

Työnsä Joonas kokee palkitsevana, koska siinä hän tekee jotain täysin omiin kykyihinsä nojaavaa, josta joku vielä haluaa maksaa.

Työn monipuolisuus on myös eräs asia, joka tekee työstä kiinnostavaa. Yksikään projekti ei ole toisensa kaltainen, joten luovuuttaan Joonas saa käyttää jokaisessa tehtävässä.

Koulutuksensa vuoksi hän pystyy palvelemaan asiakkaitaan kokonaisvaltaisesti tuotantojen alusta loppuun ja tarjoamaan myös ratkaisuja, jotka eivät ole tulleet asiakkaille välttämättä edes mieleen, kun projektin ensimmäisiä suunnitelmia on tehty.

Osaamisestaan Joonaksella on lukuisia näyttöjä. Esimerkiksi hänen tekemänsä kuunnelma on voittanut Radiofestivaaleilla parhaan kuunnelman palkinnon ja yleisön suosikkipalkinnon. Seuraavana vuonna hän näytteli kuunnelmassa, joka voitti parhaan kuunnelman palkinnon.

Spiikkaus on merkityksellistä ja hauskaa työtä

Joskus käy niin onnellisesti, että asiakkaaksi tulee henkilökohtaisesti hyvin merkityksellisiä tahoja. Sellaisia töitä muistellessaan Joonas tuntee ylpeyttä. On hienoa jättää äänijälki johonkin itseään suurempaan ja arvokkaaseen kokonaisuuteen.

Joonas valikoi asiakkuuksiaan myös arvomaailmojen yhteensopivuuden pohjalta. Ihan kaikkien kanssa hän ei lähtisi tekemään yhteistyötä. Vaikka kyse on lisätulojen hankinnasta, Kärjen vaakakupissa arvot painavat aina enemmän kuin pelkkä raha.

Kärjen kalenterissa on aina tilaa siisteille jutuille hyvien tyyppien kanssa, joten jos sinulla on tekeillä jotain mahtavaa, johon tarvitset ääninäyttelijää, ole yhteydessä Joonakseen. ”Saa kyllä ehdottomasti ottaa yhteyttä mitä hulluimpienkin ideoiden kanssa”, hän toteaa.

Kiinnostaisiko myös nämä?