Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Kevytyrittäjä Juha Sarviaho
Lukuaika 2 min

Juha Sarviaho: ”Omapajan palvelu sopii eläkeläisellekin.”

”Kun on eläkkeellä, ei enää tarvitse niin stressata, miten paljon myy. Tämä kevytyrittäjyys sopii hirveän hyvin eläkeläisen elämään.”

Näin kertoo Juha Sarviaho kokemuksistaan kevytyrittäjänä. Hän on pohjakoulutukseltaan teollinen muotoilija. Nykyään hän on eläkkeellä, mutta tekee jonkun verran töitä kevytyrittäjyyden lisäksi myös osa-aikaisena palkkatyönä.

Teollisen muotoilun lisäksi hän on opiskellut puusepäksi ja jooganopettajaksi sekä käynyt toimitusjohtajakoulutuksen. Töitä hän on tehnyt niin palkansaajana kuin yrittäjänäkin, välillä molempia rinnakkain. 

Muotoilun opettajana ja luennoitsijana hän on ajan saatossa toiminut useissa eri oppilaitoksissa, niin ammattikorkeakouluissa kuin yliopistoissakin. Hän on tehnyt töitä myös Oulun läänin muotoiluasiamiehenä. Yrityksille hän on tehnyt muun muassa muotoilukonsultointia sekä teollista muotoilua ”avaimista tuulimyllyihin” yleensä 3D-mallinnuksena.

Kattava työkokemus mahdollistaa moninaiset työt

Sarviaholla on laaja asiakaskunta jo vanhastaan kattavan työkokemuksensa ansiosta. Siksipä hänen ei tarvitsekaan kovin paljon markkinoida enää osaamistaan.

”Vähän varovasti markkinoin, ettei tulisi liikaa töitä. Jonkin verran soitan asiakkailleni ja kysyn kuulumisia. Vanhat asiakkaat ottavat itsekin yhteyttä ja kyselevät, voisinko tehdä sitä ja tätä.”

Hän on myös yksi innovaatiosetelin palveluntarjoajista. Innovaatiosetelin myöntää yrityksille Business Finland. Lisätietoa siitä löydät täältä. Sarviahon profiilin ja yhteystiedot löydät täältä.

 

”Nyt eläkkeellä minun ei enää tarvitse niin aktiivisesti markkinoida työtäni. Kun tulee töitä, teen ne. Nämä työt on helppo laskuttaa kevytyrittäjänä, vaikka niitä ei olisikaan kovin säännöllisesti.”

 

Joogaa Sarviaho alkoi opettaa, kun oli ensin innostunut siitä itse ja halusi jakaa sen hyödyistä tietoa muillekin. 

”Joogan opetuksessa pääasiallinen tyylini on rauhallinen, dynaaminen hatha-jooga. Vedän sekä sekaryhmiä että miehille kehitettyä niin sanottua äijäjoogaa Oulussa ja lähikunnissa. Nämä ovat pääosin aikuisryhmiä, mukana on aika paljon senioreita.”

Laskuttaminen on sujuvaa ja vaivatonta

Sarviaho on toiminut kevytyrittäjänä nyt vähän yli kaksi vuotta. Kevytyrittäjänä hän on laskuttanut asiakkaitaan muun muassa muotoilukonsultoinnista ja graafisesta suunnittelusta sekä jooganopettajan töistä. 

Asiakkaina hänellä on nykyään aiemman työkokemuksensa pohjalta syntyneitä asiakkaita, mutta myös aloittelevia, pieniä yrityksiä. Kevytyrittäjyyden Sarviaho löysi tutkittuaan, millaisia erilaisia vaihtoehtoja on toimia yrittäjänä. Hän huomasi, että Oulussakin toimii laskutuspalvelu – Omapaja.

”Omapajaan minulla liittyy hauskoja yhteensattumia. Omapajan toimisto nimittäin sijaitsi silloin muutaman korttelin päässä kodistani ja oli samoissa tiloissa kuin yksi entisistä työpaikoistani. Siellä kun kävin, tuntui kuin olisin mennyt vanhaan omaan toimistooni.”

 

Hän on ollut tyytyväinen yhteistyöhön Omapajan kanssa. Hänen mielestään Omapajalla on nettisivuillaan hyvin ja selkeästi neuvottu, miten kevytyrittäjänä toimitaan.

”Omapajan käyttöjärjestelmää on helppo käyttää ja olen tarvittaessa saanut asiakaspalvelusta hyvin neuvoja, jos on tullut kysyttävää. Yhteistyö on ollut sujuvaa, helppoa ja vaivatonta.”

Luovuus on tärkeä säilyttää

Kevytyrittäjyyden Sarviaho kokee itselleen hyväksi nyt muun muassa siitä syystä, että myynti ei ole kovin isoa. Hän sanoo, että jos hän tekisi töitä kokoaikaisena yrittäjänä, hänen pitäisi olla sataprosenttisesti mukana oman yrityksen kehittämisessä ja kaikessa muussakin työssä. Omaa yritystä ei voi jättää vähäksi aikaa lepäämään.

”Nyt eläkkeellä minun ei enää tarvitse niin aktiivisesti markkinoida työtäni. Kun tulee töitä, teen ne. Nämä työt on helppo laskuttaa kevytyrittäjänä, vaikka niitä ei olisikaan kovin säännöllisesti.”

Hän kertoo, että hänen yritystoiminnassaan ei tarvitse tehdä isoja satsauksia, koska hänen työssään ei ole kovin suuria kiinteitä kuluja. Tärkeää on kuitenkin pitää edelleen huoli siitä, että luovuus säilyy. 

”Itselläni on muun muassa sellainen tapa, että aina kun tulee postista kirjeitä, otan niistä kirjekuoret talteen. Niihin sitten piirtelen luonnoksia esimerkiksi aamukahvilla. Lähden vain jostain liikkeelle ja katson, mitä milloinkin sattuu syntymään. Ne on sellaisia mielen juolahduksia, joista voi syntyä joskus hienoja uusia ideoita.”

Kiinnostaisiko myös nämä?