Kirsi Filppula 31.5.2019 11:09 Lukuaika 9 min

Sähköinen kirjanpito – miten se auttaa yrittäjää?

Tunnistatko seuraavan tilanteen? Olisi viimeinen hetki toimittaa kirjanpitoaineisto kirjanpitäjälle, mutta osa tositteista on juuri sillä hetkellä tulostamatta, skannaamatta tai muuten vain kadonnut.

Tuskanhiki valuu ja ärtymys kasvaa, sillä aikaa ei olisi hukattavana epäolennaisuuksiin, vaan kaikki energia pitäisi keskittää yrityksen tuottavaan työhön. Olet kyllästynyt etsimään yrityksesi papereita ja säilömään niitä erinäisiin mappeihin?

Meillä on ratkaisu tilanteeseesi. Nimittäin tilitoimiston vaihto ja sähköinen kirjanpito – ja huolesi kevenevät kertaheitolla. Omapajan talouspalveluissa ei liikutella paperia ollenkaan: laskut hoidetaan verkkolaskuina tai skannauspalvelun ja tulostuspalvelun avulla. Emme siis tarvitse paperitositteita sähköisessä kirjanpidossa ollenkaan.

Kirjanpito valmistuu samanaikaisesti, kun laskuja kirjataan palveluumme. Sähköisen kirjanpidon ansiosta mahdollisten virheiden määrä vähenee, sillä kirjanpidossa välikäsienkin määrä on minimoitu. Voit myös seurata yrityksesi myynnin kehitystä ja kirjanpitoa reaaliaikaisesti.

Sähköinen kirjanpito ja henkilökohtainen asiakaspalvelu ovat Omapajan talouspalvelujen keskeisimpiä ominaisuuksia. Omapajan talouspalveluissa emme tarvitse paperitositteita, vaan kirjanpito valmistuu sitä mukaa kuin laskuja kirjataan palveluun. Meihin voi myös aina olla yhteydessä, kun tarvitset apua yrityksesi taloudenhoidossa.

Omapajan talouspalvelut ovat sähköisesti toimiva tilitoimisto, jonka asiakkaaksi voi tulla mistäpäin tahansa. Jos yrityksen puitteissa syntyy kysymyksiä tai tulee vastaan ongelmia, meiltä saa henkilökohtaista palvelua: Omapajan talouspalveluista saa aina jonkun kiinni. Olemme asiakkaan kumppani kaikissa tilanteissa, sillä olemme aidosti kiinnostuneita asiakkaamme yrityksestä ja sen toimivuudesta. 

Sopiva talouspalvelupaketti juuri sinun yrityksellesi

Omapajalla on kolme eri liiketoimintayksikköä. Niitä ovat laskutuspalvelu, talouspalvelut ja valmennuspalvelut. Omapajan laskutuspalvelu on kevytyrittäjien apu ja kumppani. Kun kevytyrittäjä haluaa perustaa oman yrityksen, hän voi edelleen jatkaa yhteistyötä Omapajan kanssa ja siirtyä Omapajan talouspalvelujen asiakkaaksi. Valmennuspalvelut puolestaan tukevat sekä kevytyrittäjiä että itsenäisiä yrittäjiä. Omapajan tarjoamat valmennuspalvelut ovat työllisyyden ja yrittäjyyden edistäjiä valtakunnallisesti.

Omapajan talouspalveluissa voit hankkia valmiin talouspalvelupaketin kiinteällä kuukausihinnalla. Voit unohtaa mappiarkistot ja paperivuoret. Kun hyödynnät digitalisaatiota, säästät aikaa ja vaivaa: järjestelmässämme kaikki tieto liikkuu ja kohdistuu oikein automaattisesti. Sähköisen kirjanpidon ansiosta pääset tarkastelemaan taloustietojasi missä ja milloin tahansa. 

Omapajan talouspalveluissa on tarjolla useita erilaisia talouspalvelupaketteja. Sinun ei tarvitse kuin valita omaan tilanteeseesi ja omalle yrityksellesi sopivin talouspalvelupaketti, ja me pidämme huolta yrityksesi talouspalveluista valintasi mukaisesti. Tee valintasi seuraavista vaihtoehdoista:


minaite-icon

Minäite

Minäite-paketti sopii puolestaan yritykselle, josta löytyy osaamista, halua ja aikaa hoitaa itse talousasioitaan. Hoidat siis itse myyntilaskut ja niiden seurannan sekä tarkistat ja maksat ostolaskut. Me kuitenkin hoidamme puolestasi kuukausittaiset alv- ja tulosraportoinnit sekä mahdollisen palkanlaskennan. 


aitihahmo-icon

Äitihahmo

Jos yrityksesi tarvitsee viikoittaista huolenpitoa, paras vaihtoehto on Äitihahmo-talouspalvelupaketti. Tällöin hoidat itse myyntilaskutuksen ja ostolaskujen tarkistuksen, mutta me huolehdimme maksuliikenteestä ja muistutuksista. Me myös päivitämme kassavirtaennusteen viikoittain sekä teemme kuukausittain palkanlaskennan sekä alv- ja tulosraportoinnin.


kokohoito-icon

Kokohoito

Kokohoito-talouspalvelupaketti puolestaan sopii yrityksellesi, kun haluat keskittyä pelkästään omaan bisnekseesi ja ulkoistaa yrityksesi talousasiat kokonaan luotettavalle ja nykyaikaiselle kumppanille. Tällöin et välttämättä tarvitse omaa toimistotyöntekijää ollenkaan, vaan yhteistyö Omapajan talouspalvelujen kanssa on päivittäistä. 


tulokas-icon

Tulokas

Tämä talouspalvelupaketti sopii sellaiselle yrittäjälle, joka haluaa hoitaa yrityksensä talousasiat oikein ja turvallisesti tulokaskaudesta lähtien. Me autamme sinua heti alusta lähtien yritysmuodon valinnassa sekä suunnitelmien, laskelmien ja asiakirjojen laatimisessa. 


Laskutustyökalumme helpottaa yrittäjän arkea

Omapajan talouspalvelut tekee yhteistyötä Netvisorin kanssa. Visma Netvisor on sähköisen taloushallinnon ohjelmistopalvelu. Se yhdistää yritysten liiketoimintaprosessit ja taloushallinnon pilvipalveluna. Sillä voidaan muun muassa hallita sähköinen kirjanpito, ostot, myynnit, henkilöstöhallinto, johdon raportointi ja asiakkuudenhallinta. 

Kun aloitat yhteistyön Omapajan talouspalvelujen kanssa, voit siis hyödyntää talouspakettiemme mukana tulevia verkkotyökaluja. Niitä ovat seuraavat työkalut: 

  • Kirjanpito
  • Ostolaskut
  • Palkkahallinto
  • Tulosseuranta
  • Tilinpäätös ja verotus
  • Myyntilaskutus ja seuranta
  • Talouden seuranta ja suunnittelu

Jokaiselle yrittäjälle yksi tärkeimmistä sähköisen kirjanpidon työkaluista on laskutustyökalu. Myyntilaskutus ja seuranta -työkalulla luot ja lähetät laskuja vaivattomasti ajasta ja paikasta riippumatta. Tämän työkalun avulla voit luoda helposti valmiit asiakas- ja tuoterekisterit. Laskut voi lähettää joko verkkolaskuna, sähköpostitse tai tulostuspalvelun kautta. Laskutuksen tiedot siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon. Kaikki tiedot ovat reaaliaikaisesti hyödynnettävissä. Tarvittaessa järjestelmässämme voidaan automatisoida toistuvien laskujen lähetys, muistutukset ja perintä. 

 

Omapajan talouspalveluissa teemme töitä sen eteen, että yrittäjä voisi olla innostunut ja ylpeä tekemästään työstä.

 

Järjestelmämme vastaanottaa myös ostolaskusi sähköisinä. Voit tarkastaa laskut ja käsitellä kuitit joko tietokoneella tai mobiilisti. Laskut siirtyvät automaattisesti sähköiseen arkistoomme. Sieltä niitä on myös helppo jälkikäteen etsiä ja selailla. Toistuvien ostolaskujenkin hyväksymistä voidaan tarvittaessa helpottaa automatisoinnilla. Laskut siirtyvät suoraan kirjanpitoon, kun ne on tarkastettu ja tiliöity. Näin ollen myös kulujen seuraaminen on mahdollista reaaliajassa. 

Sähköinen kirjanpito päästää sinut eroon turhista papereista ja mapeista. Oli yrityksesi suuri tai pieni, voit hyödyntää automatisoitua palveluamme, ja saat oikeita lukuja oikeaan aikaan. Kun talouspalvelut ovat kunnossa, voit keskittyä turvallisin mielin omaan työhösi.

Jätä sähköinen kirjanpito Omapajan huoleksi

Omapajan talouspalveluissa teemme töitä sen eteen, että yrittäjä voisi olla innostunut ja ylpeä tekemästään työstä. Olemme luotettava yhteistyökumppani. Tarjoamme valtakunnallisesti pienille sekä keskisuurille yrityksille erilaisia talouspalveluja, muun muassa sähköistä kirjanpitoa. Meiltä saa myös asiantuntevaa ohjausta liiketoiminnan suunnitteluun.

Omapajan asiakkaana voit kokeilla yrittäjyyttä ja laskutusta ilman kirjanpitohuolia. Omapajan kanssa voit siis tehdä yhteistyötä joko ilman omaa yritystä tai omassa yrityksessä. Me näemme tilitoimistomaailman uudella tavalla. Etsimme uusia ratkaisuja ja toimintatapoja juuri sinun parhaaksesi. Seuraamme tiiviisti sähköiseen kirjanpitoon liittyviä toimintaympäristöjä ja kehitämme uusia toimintamalleja, jotta liiketoimintasi sujuisi mahdollisimman jouhevasti. 

Kun aloitat yhteistyön Omapajan kanssa, voit kaikissa tilanteissa keskittyä yritystoiminnassasi omaan ydinosaamiseesi.

Kun aloitat yhteistyön Omapajan kanssa, voit kaikissa tilanteissa keskittyä yritystoiminnassasi omaan ydinosaamiseesi. Omapaja hoitaa kaikki yritystoiminnan pyörittämiseen liittyvät paperivelvollisuudet. Perehdymme liiketoimintaasi niin, että voimme tarjota yrityksellesi parhaita ratkaisuja ongelmatilanteisiin. Olet aina tärkeä yhteistyökumppanimme: mitä paremmin sinun yrityksesi pärjää, sitä paremmin mekin pärjäämme. Pidämme huolta siitä, että Omapajan laskutuspalvelu ja sähköinen kirjanpito ovat ajantasaisia ja että voimme tuottaa apunasi lisäarvoa yrityksellesi.

Lisätietoa laskutustyökalun ominaisuuksista, sähköisestä kirjanpidosta ja muista Omapajan talouspalveluista voit etsiä täältä. Näillä nettisivuilla sinun on tarvittaessa helppo jättää yhteydenottopyyntö. Voit myös olla itse suoraan yhteydessä Omapajan talouspalvelujen palvelupäällikköön Kirsi Filppulaan (puh. 044 719 8149). Tervetuloa asiakkaaksemme ja käyttämään sähköistä kirjanpitoa!