Skip to content
rakennusmies-hero-pun_sin-1920px

Millainen yrittäjä olet?

Haluatko hankkia lisätuloja sivutoimisesti, testata yritysideaasi käytännössä vai työllistää itsesi täysin? Kaikki tämä onnistuu Omapajan kevytyrittäjänä.
Testaa ideaasi
Työllistä itsesi
Hanki lisätuloja
Aloittaminen on aina helppoa ja ilmaista!

Rekisteröidy 5 minuutissa ja olet valmis yrittämään

1
Tee tunnukset Liity palveluun, saat laskutustyökalun tunnukset heti käyttöösi
2
Tee työ, luo lasku Tee sopimasi työ asiakkaallesi ja laskuta työsi Omapajan kautta
3
Saa palkkaa Asiakkaasi maksaa laskun ja Omapaja maksaa palkan tilillesi

 

valokuvaaja-hero-kel_pun-1920px

Testaa yritysideaasi kevytyrittäjänä

Haluatko kokeilla liikeideaasi ennen kuin heittäydyt yrittäjäksi? Silloin kevytyrittäminen on sinua varten. Se on turvallinen tie menestymiseen. Me autamme sinut alkuun.

Aloita testaaminen

Testaa yritysideaasi turvallisemmin

Kun huomaat, että uusi liike- tai ansaintaideasi kaipaa kovasti testaamista, niin voit kokeilla sitä turvallisesti Omapajan kevytyrittäjänä. Yrittäjäksi ryhtyminen on nyt tehty sinulle helpommaksi kuin koskaan aiemmin. Sinun ei enää tarvitse perustaa omaa yritystä, vaan voit aloittaa yrittäjyyden ainostaan luomalla tunnukset laskutustyökaluumme.

Pessi teki kesätyöt yrittäjänä

”Kyllä tästä on jäänyt sillä tavalla hyvä fiilis, että olen saanut lisää kokemusta yrittäjyydestä ja hyvät eväät jatkaa yritystoimintaani tulevaisuudessakin.”
Pessi_niemela5-1
Pessi Niemelä Kesäyrittäjä
Älä enää jahkaile

Pane liikeideasi täytäntöön

Miettiessäsi uutta liikeideaasi sinun ei tarvitse testata sitä yksin. Omapajassa sinun on turvallista aloittaa ja autamme sinut alkuun. Kevytyrittäjänä sinun on mahdollistaa aloittaa turvallisesti ilman hankalaa byrokratiaa ja omaan yrityksen perustamiseen liittyvää paperisotaa.

Omapaja huolehtii laskutuksesta, verotuksesta ja kirjanpidosta, jotta sinä voit rauhassa keskittyä asiakassuhteiden luomiseen ja yritysideasi kehittämiseen.

Omapajassa sinun ei tarvitse ottaa taloudellista riskiä. Jos liikeideasi ei jostain syystä heti tuotakaan, voit rauhassa ottaa aikaa yritysideasi uudelleen järjestelyyn tai toimintatapojesi tarkasteluun.

Kevytyrittäjänä pääset turvallisesti kokeilemaan, olisiko harrastuksesta tai sivutoimisesta työstä ammatiksi. Ja mikäli haluat myöhemmin perustaa oman yrityksen, autamme sinua siinäkin!

 

rakennusmies-hero-vih-sin-1920px

Työllistä itsesi kevytyrittäjänä

Kun sinulla on todellinen tarve työllistyä ja tienata, valitse kumppani, joka välittää laskutuksesi sujumisesta. Saat apua toimintasi kehittämiseen ja tulojen kasvattamiseen.

Työllistä itsesi nyt

Helpompi tapa toimia yrittäjämäisesti

Kevytyrittäjyys on hyvä vaihtoehto sinulle, joka harkitset oman yrityksen perustamista. Vältät yrityksen pyörittämiseen liittyvät velvollisuudet. Pääset tarjoamaan palveluitasi, mutta säästyt paljolta byrokratialta. Me hoidamme puolestasi verot ja muut viranomaisvelvoitteet ja sinä saat tulosi kätevästi palkkana.

Sinun ei tarvitse yrittää yksin

Vaikka toimit yrittäjämäisesti, Omapajassa sinun ei tarvitse olla yksin. Voit tehdä unelmiesi työtä nauttien samalla yhteisömme tuesta.

Hans työllistää itsensä kevytyrittäjänä

"Omapajassa on monta hyvää puolta. Kaikilla ei ole näin hyvää järjestelmää. Olen ollut täysin tyytyväinen tähän. Jos en olisi, niin antaisin kyllä kuulua siitä, sillä parannusehdotuksistahan hyötyy kaikki muutkin."
Tuholaistorjuja Hans Herler työllistää itsensä kevytyrittäjänä
Hans Herler Tuholaistorjuja

 

muusikko-hero-pun_sin-1920px

Hanki lisätuloja kevytyrittäjänä

Kun elämäntilanteeseesi tai intohimoosi liittyy pienet lisätienestit, pidä huolta ettei laskuttaminenkin käy työstä. Omapajasta saat kaiken, mitä sujuvaan työsi laskuttamiseen tarvitset.
Aloita lisätulojen hankinta

Sivutöitä kevytyrittäjänä

Jos sinulla on osaamista, jota voit myydä, voit tehdä sitä helposti kevytyrittäjänä. Oletpa nuori tai vaikka eläkeläinen, voit tehdä töitä kevytyrittäjänä sivutoimisesti oman työn tai opiskelun ohella. Asiakkaasi voi olla yritys tai yksityinen ihminen, esim. kotitalous, jolle teet remontin.

Ole itsesi pomo

Kevytyrittäjänä olet oman itsesi pomo, myyt osaamistasi, määrittelet hinnan palvelullesi ja laskutat työsi Omapajan kautta. Omapaja maksaa tilillesi laskuttamasi summan, josta vähennetään verot ja muut kulut.

Juha tekee töitä satunnaisesti

”Nyt eläkkeellä minun ei enää tarvitse niin aktiivisesti markkinoida työtäni. Kun tulee töitä, teen ne. Nämä työt on helppo laskuttaa kevytyrittäjänä, vaikka niitä ei olisikaan kovin säännöllisesti.”
Juha_Sarviaho-kevytyrittäjä
Juha Sarviaho Eläkeläinen

Kevytyrittäjänä toimimisen edut

Kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse itse huolehtia kirjanpidosta, tilinpäätöksestä, verotuksesta ja viranomaisilmoituksista. Asiakkaasi puolestaan maksaa vain lähettämäsi laskun, eikä hänen tarvitse huolehtia maksuista, joita liittyisi esim. palkanmaksuun.

Vakuutukset ja verot

Tiesitkö? Omapajan kautta toimintasi on vakuutettu tapaturma- ja vastuuvakuutuksella. Ja mikä parasta; palvelu- ja vakuutusmaksut sisältyvät palvelumaksuusi ja ovat vähennyskelpoisia omassa verotuksessasi.

omapaja-muusikko

Heidi on entinen toiminimityrittäjä

”Minun ei tarvitse nyt niin stressata kaikenlaisista yritystoimintaan liittyvistä paperitöistä. Tämä on nyt paljon suoraviivaisempaa. Teen vain laskun ja saan palkan. 
Heidi-Halonen_kevytyrittaja
Heidi Halonen Virtuaaliassistentti

Ryhdy sinäkin kevytyrittäjäksi

Olit sitten hankkimassa lisätuloja, testaamassa liikeideaasi tai työllistämässä itsesi. Kevytyrittäjäksi rekisteröityminen on ilmaista ja ei velvoita sinua laskuttamaan. Meillä ei ole piilokuluja ja kuukausimaksuja, joten liittyminen on riskitöntä. Vain 5 minuuttia ja olet valmis laskuttamaan.

Luo ilmainen tili