Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Kun tavoitteenasi on kasvu

Osakeyhtiön perustaminen

Omapajan osakeyhtiöpalvelu on yrittäjälle, joka tähtää kasvuun ja vaurastumiseen. Asiakkaanamme voit turvallisesti keskittyä omaan työhösi meidän hoitaessa yrityksesi kirjanpidon. Aloita osakeyhtiön perustaminen varaamalla maksuton opastus.

Aloita tästä
hero-osakeyhtion_perustaminen

Osakeyhtiön perustaminen

Omapajan osakeyhtiöpalvelu on yrittäjälle, joka tähtää kasvuun ja vaurastumiseen. Asiakkaanamme voit turvallisesti keskittyä omaan työhösi meidän hoitaessa yrityksesi kirjanpidon. Aloita osakeyhtiön perustaminen varaamalla maksuton opastus.

Aloita tästä
hero-osakeyhtion_perustaminen

Turvallinen osakeyhtiön perustaminen

Kun haluat työltäsi vapautta ja välttää liiallisen yrityksen taloushallinnon, valitse Omapajan osakeyhtiöyrittäjyys. Saat käyttöösi täysin sähköisen taloushallinnon, ajantasaisen raportoinnin sekä kattavan ja monikanavaisen asiakastuen.

1
Yrityksen tiedot
Ilmoita lomakkeella omat yhteystietosi.
2
Kartoitus
Käymme yhdessä läpi sopivimman yritysmuodon
3
Yrityksen perustaminen
Perustamme yrityksen ja hoidamme tiedot rekistereihin
4
Aloita yrittäminen
Tee työtä ja laskuta. Me hoidamme kirjanpitosi.

Palvelumaksu oman mieltymyksesi mukaan

Tarjoamme osakeyhtiöyrittäjille edullisen palvelumaksun, jolla hoidamme yrityksesi paperityöt sinun keskittyessä työhösi. Voit valita joko kevytyrittäjyydestä tutun laskutusperusteisen palvelumaksun tai tuntihinnan. Palvelumme maksaa minimissään 30€/kk (järjestelmäkulut).

4,5 %

laskutuksesta

tai

79 €

tuntihinta

Perusta osakeyhtiö

Miksi osakeyhtiöyrittäjyys Omapajassa?

Omapajan asiakkaana me hoidamme puolestasi yrityksesi taloushallinnon. Tällöin voit käyttää oma aikasi omaan työhösi. Näin toiminta on tehokkaampaa ja edullisempaa.

  • Täyden palvelun taloushallinto ja asiakastuki 
  • Laadukkaan ohjelmisto sekä opastus sen käyttöön  
  • Edullinen, kevytyrittäjyydestä tuttu hinnoittelumalli

Kahdenkertainen kirjanpito 

Hoidamme yrittäjäasiakkaidemme kirjanpidon aina kahdenkertaisena yritysmuodosta riippumatta. Tämä tarjoaa sinulle merkittävän edun, etenkin jos toimintasi on arvonlisäverovelvollista ja sisältää paljon yksittäisiä ostoja ja myyntejä.

Siinä missä yhdenkertainen kirjanpito keskittyy vain yrityksesi tulojen ja menojen seurantaan, tarjoaa kahdenkertainen kirjanpito sinulle aina yhtä tarkan ja kattavan tiedon yrityksesi taloudesta.

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Palvelumaksu 4,5% tai tuntihinta 79 €

Täysin sähköinen taloushallinto

Helposti kevytyrittäjästä yrittäjäksi

Monikanavainen asiakastuki

Palvelu kaikkiin yritysmuotoihin

Yritysmuotosi mukainen kirjanpito

Reaaliaikainen talouden seuranta

Milloin osakeyhtiö toiminimen sijaan?

Toiminimiyrittäjyys on kevytyrittäjyyden jälkeen helpoin tapa aloittaa yrittäjyys. Usein osakeyhtiö tarjoaa kuitenkin etuja mm. kasvun ja verotuksen kannalta.

Pienemmät henkilökohtaiset riskit

Osakeyhtiöyrittäjänä et ole henkilökohtaisesti vastuussa yrityksesi veloista. Eli henkilökohtainen omaisuutesi on suojattu mahdollista velkojilta. 

Osakeyhtiön on sinulle verotuksellisesti järkevä

Osakeyhtiöyrittäjänä voit nauttia toiminimiyrittäjyyttä paremmin verotuksellisista eduista, kuten liiketoiminnan kulujen verovähennykset.

Osakeyhtiöyrittäjänä voit itse päättää, paljonko maksat itsellesi palkkaa ja otatko mahdollisesti osan palkasta osinkoina, joka voi olla verotuksellisesti kevyempää.

Toisin kuin toiminimellä, osakeyhtiössä voit kerryttää voittoja yrityksen taseeseen, eli niin sanotusti vaurastuttaa yritystä.

Toimintasi on uskottavampaa

Osakeyhtiö tekee yrityksestäsi toiminimiyrittäjyyttä uskottavamman.

Siinä missä toiminimiyrittäjyys voi jollain tapaa pienimuotoiseen toimintaan, viestii osakeyhtiö enempi vakavaraisuudesta, pitkäaikaisuudesta ja jopa ammattimaisuudesta.

Paremmin tilaa kasvulle

Mikäli näet, että voisit yksityisyrittäjänä palkata joskus myös työntekijöitä kasvun vauhdittamiseksi, tarjoaa osakeyhtiön mahdollisuuden tähän.

Hyvien avainhenkilöiden sitouttamiseksi voit tarjota heille myös omistusta yrityksestäsi.

osakeyhtion-edut

Uskottavin tapa yrittää

Osakeyhtiöyrittäjyys sopii erinomaisesti yksityisyrittäjille mahdollistaen samalla kuitenkin yrityksen ja henkilöstömäärän kasvun.
Perusta osakeyhtiö

Osakeyhtiön perustamisen hinta

Osakeyhtiön perustamisen hinta on Suomessa joko 380 euroa (paperilomake) tai 240 euroa (YTJ.fi). Hinta koostuu perustamisilmoituksen käsittelymaksusta. Omapajan asiakkaana toteutetaan osakeyhtiön perustetaminen sähköisesti, joten perustamiskulu on 240 euroa.

Osakeyhtiön perustamisilmoitus

Osakeyhtiön perustamisilmoitus on Patentti- ja rekisterihallitukselle (PRH) toimitettava asiakirja. Perustamisilmoituksessa tulee ilmoittaa mm. osakeyhtiön yhtiötiedot, kuten perustettavan yrityksen nimi, paikkakunta, toimiala ja osakkaiden lukumäärä.

Perustamisilmoituksen yhteydessä toimitetaan tiedot myös osakeyhtiön yhtiöjärjestyksestä ja mahdollisista valtakirjoista. Näissä määritellään mm. hallituksen jäsenet, toimitusjohtajatiedot sekä osakkeenomistajien oikeudet ja velvollisuudet.

Osakeyhtiön rekisteröinti

Osakeyhtiön rekisteröinti tapahtuu perustamisilmoituksella lähetetyillä tiedoilla. Rekisteröinnin käsittelyaika on yleensä noin 1-2 kuukautta. Sinun on mahdollista seurata käsittelyn etenemistä Virre-palvelussa.

Osakeyhtiön alkupääoma

Ennen heinäkuuta 2019 osakeyhtiön perustamiseen tarvittiin 2500 euron alkupääoma. Nykyään se ei ole enää välttämätöntä ja tällöin kaupparekisteritietoihin tämä merkitään nollana eurona.

Mikäli haluat osakeyhtiön perustamiseen alkupääoman, tulee yhtiö tällöin perustaa paperilomakkeella. YTJ:ssä osakeyhtiön perustaminen onnistuu vain ilman alkupääomaa.

Osakeyhtiön pankkitili

Osakeyhtiön tarvitsee aina oman pankkitilin. Jos perustat osakeyhtiön ilman osakepääomaa, on suositeltavaa avata pankkitili vasta sitten, kun yrityksesi on rekisteröity kaupparekisteriin

Yrityspankkitilia avatessa pankki voi vaatia sinulta seuraavat asiakirjat tai tiedot:
  • Kaupparekisteriote (maksimissaan kolme kuukautta vanha)
  • Yhtiöjärjestys mm. Perustamissopimuksesta, yhtiöjärjestyksestä sekä
  • Henkilöllisyystodistus
  • Arvio maksujen suuruudesta ja lukumäärästä
  • Liiketoimintasuunnitelma tai muu selvitys yhtiön toiminnasta

Jos perustat osakeyhtiön alkupääomalla, tulee sinun avata pankkitili yrityksellesi jo ennen kaupparekisteriin rekisteröintiä.

Kuka voi perustaa osakeyhtiön?

Vaikka osakeyhtiön perustamiseen liittyy monenlaisia vaatimuksia, perustaminen on mahdollista lähes kenelle vain luonnolliselle henkilölle. Yhtiön voi perustaa yksin tai yhdessä muiden luonnollisten henkilöiden tai tahojen (kuten yritys) kanssa. Yhtiötä perustettaessa vähintään yhdellä perustajista tulee olla kotipaikka Euroopan talousalueella.

Mikäli perustettava yhtiö tulee toimimaan luvanvaraisilla aloilla (kuten katsastustoiminta, sijoitusrahasto, apteekki...), tulee luvat olla kunnossa ennen osakeyhtiön perustamista.

Osakeyhtiön perustaminen yksin

Osakeyhtiö mahdollistaa useamman omistajan, mutta voit perustaa yhtiön myös yksin. Tällöin olet yhtiön ainoa osakas ja yleensä vastaat myös sen hallituksesta.

Hallituksen jäsenet

Mikäli toimit osakeyhtiössäsi yksin tarvit hallitukseen itsesi lisäksi myös varajäsenen. Varajäsenen ei tarvitse olla aktiivisesti mukana yhtiön toiminnassa. Usein varajäsen onkin luotettava ystävä tai perheenjäsen.

Starttaa turvallisesti ja helposti

Perusta osakeyhtiö kanssamme

Osakeyhtiön perustaminen voi pelottaa, joten anna meidän auttaa. Omapajan asiakkaana saat käyttöösi kaiken tukemme perustamiseen eikä sinun ei tarvitse koskaan yrittää yksin.

Aloita tästä
laskuta-ilman-omaa-yritysta-1