Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

puuseppa hioo puun kappaletta vakuutukset kevytyrittajalle
17.11.2022 15:00Lukuaika 3 min

Hups, työmaalla sattui vahinko! – Kevytyrittäjän vakuutusturva

Elämässä riittää huolia, mutta virheitä tai vahinkoja ei kannata murehtia liikaa etukäteen. Ne ovat väistämätön osa arkeamme, niin vapaa-ajalla kuin työelämässäkin ja vaikka olisit kuinka huolellinen, niitä voi sattua.

Murehtiminen on paitsi turhaa, se vaikeuttaa myös työntekoa. Jotta voit keskittyä täysillä työntekoosi, tarjoamme sinulle hyvän vakuutusturvan osana palvelujamme. Eikä se maksa sinulle ekstraa.

 

Olitpa sitten millä alalla hyvänsä, tarvitset vakuutuksia, sillä saatat vahinkotilanteissa joutua itse korvausvastuuseen, jos ne puuttuvat.

 

Esimerkiksi rakennusalalla työskenteleville kevytyrittäjille niistä on suurta hyötyä, koska työmaille valitaan mieluummin toimijoita, joista tiedetään, että heillä on nämä asiat kunnossa.

Mekin haluamme, että alalla kuin alalla toimitaan vastuullisesti ja vakuutukset ovat kunnossa, joten siksi nostamme esiin vakuutusten hyötyjä.

Vakuutusten edut:

  • Ne tuovat taloudellista turvaa
  • Vähentävät stressiä
  • Luottamus sinuun kasvaa

Mitä vakuutusturvamme käytännössä sitten sisältää? Siinä on vastuuvakuutus, oikeusturvavakuutus ja tapaturmavakuutus. Eli selustasi on turvattu monenlaisten tilanteiden varalta.

Lisäksi kevytyrittäjänä hankitun työtulon ylittäessä tietyn rajan, sinun täytyy ja myös kannattaa hankkia YEL-vakuutus. Voit valtuuttaa Omapajan hoitamaan maksut puolestasi. Seuraavaksi kerron näistä kaikista vähän tarkemmin.

Tapaturmavakuutus

Kompastuitko työmaalla ja nilkkasi vääntyi? Ei hätää, kevytyrittäjämme ovat vakuutettuja työssä sattuvien tapaturmien varalta ryhmätapaturmavakuutuksella.

Se korvaa tapaturmasta aiheutunutta pysyvää haittaa, rajattuja työkyvyttömyysjaksoja ja tapaturman aiheuttamia hoitokuluja. 

Tässä vakuutuksessa omavastuu on 0 euroa. Tapaturmista aiheutuvaa pysyvää haittaa korvataan kerrallaan enintään 30 000 euroon asti. Väliaikaisen työkyvyttömyyden ajalta on mahdollista saada 30 euron päiväkorvausta.. Hoitokuluista voit saada korvausta enintään 5100 euroon asti.

Korvattavuuksiin liittyy vakuutuksissa aina myös ehtoja ja rajoituksia, joten ne on hyvä tarkistaa vakuutusasiakirjoista. Lisätietoa vakuutusehdoista ja ajantasaiset asiakirjat löydät laskutusjärjestelmässämme olevasta materiaalipankista.

Vastuuvakuutus

Tätä vakuutusta tarvitaan silloin, kun toimintasi kevytyrittäjänä aiheuttaa asiakkaallesi vahinkoa. Eli jos sattuu niin, että tönäiset vahingossa työmaalla tikkaat nurin ja ne rikkovat ikkunalasin, voit hyödyntää vakuutusturvaa, jos kustannukset ylittävät omavastuun.

Vakuutus ei kata tahallisesti aiheutettuja tai törkeästä huolimattomuudesta johtuvia vahinkoja.

Mitä vakuutus sisältää?

  • Omavastuu on useimmiten 1000 euroa
  • Korvauksen enimmäismäärä on useimmissa tapauksissa 1 000 000 euroa.
  • Poikkeuksena muutamat alat, joilla riskit ovat korkeammat, omavastuu on 2000 euroa ja korvauksen enimmäismäärä on rajoitetumpi.

Oikeusturvavakuutus

Tuliko ristiriitoja toimeksiantajan kanssa ja edessä on niiden ratkominen asianajajien välityksellä? Näitä tilanteita voi tulla eteen, vaikka pyrkisit aina hoitamaan kaiken niin kuin on sovittu paperilla. Onneksi omapajalaisena olet vakuutettu tämänkin varalta.


YEL eli yrittäjän eläkevakuutus

Yrittäjän eläkevakuutus on hyödyllinen vakuutus tulevaisuutesi kannalta. Se ei ole pakollinen, jos työtulosi jäävät alle 9 010,28 euron (vuonna 2024) 12 kuukauden jakson aikana tai työ ei kestä 4 kuukautta pidempään. Poikkeuksena tähän on vuosittain toistuva kausiluonteinen työ.

Jos et ole varma, pitäisikö sinun maksaa YEL-vakuutusta, voit aloittaa kevytyrittäjänä ilman sitä ja ottaa sen tarvittaessa myöhemmin. Laskutusjärjestelmämme ilmoittaa sinulle, jos tuloraja on ylittynyt ja vakuutus pitää ottaa.

Voit arvioida eläkevakuutusmaksujen määrää eläkevakuutusyhtiömme Elon YEL-laskurilla. Tutustu myös palkkalaskuriimme.

On melko yleistä, että YEL-työtulon määrä arvioidaan liian pieneksi, mutta se ei kannata, sillä eläke ja sosiaaliturva määräytyvät vakuutusmaksujen perusteella. Maksut vaikuttavat sosiaaliturvassa esimerkiksi työkyvyttömyyseläkkeen ja vanhempainvapaan ajalta maksettavien korvausten suuruuteen. Hoitamatta jätetyt vakuutusmaksut pienentävät myös vanhuuseläkkeen määrää.

Vastuullisesti kevytyrittäjänä

Tiesithän että Omapaja panostaa vastuullisuuteen monilla tavoilla? Meille on tärkeää, että kevytyrittäjiemme kanssa toimivat voivat luottaa siihen, että henkilö on todella, kuka sanoo olevansa, joten siksi vaadimme meidän kauttamme laskuttavilta vahvaa tunnistautumista. Tällä pyritään myös ehkäisemään rikollista toimintaa.

Rakennusalalla työskentelevät kevytyrittäjämme voivat tilata kauttamme Vastuu Groupin Valttikortin, joka on yleisin rakennustyömailla käytössä oleva henkilötunnistekortti. Siitä on olemassa sekä sirullinen älykorttiversio, johon saa liitettyä tarvittavien tunnistetietojen lisäksi myös tiedot haltijansa olennaisista pätevyyksistä, jos näin halutaan.

 

Panostamme vahvasti asiantuntevaan asiakaspalveluun, jotta asiakkaillamme olisi tarvittavat tiedot ja taidot hoitaa kevytyrittäjyytensä hyvin.

 

Harmaan talouden ehkäiseminen on yksi meidän tavoitteistamme. Kaikesta kevytyrittäjänä tehdystä työstä maksetaan asiaan kuuluvat verot ja asiakaspalvelumme ohjeistaa kevytyrittäjiä verotukseen liittyvissä kysymyksissä. 

Jäikö kysyttävää? Ole yhteydessä meihin, vastaamme mielellämme kysymyksiin!

Kiinnostaisiko myös nämä?