Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

rakennustyö-saha-rainetoja-1
21.7.2022 12:00Lukuaika 1 min

Rakennusalan kevytyrittäjä Teemu Rainetoja panostaa laatuun

Teemu Rainetoja on järvenpääläinen 34-vuotias perheenisä. Hän nautti koulussa puutöiden teosta. Vähän vanhempana hän on auttanut läheisiään remonteissa ja rakentanut saunoja. Työ siitä tuli, kun ilmailuala joutui kriisiin koronan myötä.

Rainetoja halusi lomautusajallaan tehdä jotain muutakin kuin odotella töiden alkua, joten hän tarttui toimeen ja löysi timpurin töitä. Palattuaan töihin Finnairille, hän totesi, että olisi mielekästä tehdä vapaapäivinä töitä rakennusalan yrittäjänä.

Rakennusalaa Teemu on ottanut haltuun työmailla työskentelemällä, alkuperäinen koulutus on kaupalliselta alalta. Työstään hän pitää valtavasti. ”Saa vähän lisätuloa ja tuntuu kuin harrastukselta”, hän toteaa ilahtuneena.

Vaihtelevuutta ja työniloa

Teemun työpäivät kevytyrittäjänä ovat vaihtelevia niin sisällöltään kuin kestoltaan. Hän tekee hommia kaivinkoneen ajamisesta seinien maalaukseen. Lyhyimmät keikat saattavat olla vain tunnin mittaisia, jos kyseessä on joku pieni tehtävä. Hänen mielestään vaihtelevuus on vain hyvä asia.

Kiinnostaako sinua tehdä rakennusalan töitä itsenäisesti?

Lataa ilmainen opas!

Kaikkein eniten Teemu pitää puun kanssa työskentelystä. ”Puusta on kiva rakentaa kaikenlaista”, hän sanoo.

Rainetoja on tarkka työnsä jäljestä ja sanoo käyttävänsä enemmän aikaa kuin monet varmistaakseen laadukkaan lopputuloksen. Ylpeys työn laadusta ei ole tuulesta temmattua, sillä häntä on kosiskeltu töihin useaan eri paikkaan, ja hän on saanut erinomaista palautetta asiakkailtaan.

 

"Se asiakas oli ihan superkiitollinen, että hän ei enää tänne isoa firmaa tänne ota, kevytyrittäjiä vaan, että jos jälki on tällasta.”

 

Erään tapauksen Teemu muistaa hyvin selvästi. ”Keikka, missä mentiin ikään kuin korjaamaan toisen rakennusliikkeen jälkiä, mihin asiakas ei ollu tyytyväinen. Mitkä oli hutiloitu. Ne saatiin sitten oikein kivasti tehtyä ja saatiin korjattua ne tosi nätiksi."

Helppoa laskuttamista

Omapajan palveluihin Teemu on ollut tyytyväinen. Kun hän valitsi laskutuspalvelua, hänelle oli tärkeää, että me tarjoamme kevytyrittäjille ilmaiset kotisivut. Kysyttäessä mielipidettä Omapajasta hän vastaa: ”Oon tykänny tosi paljon. Tosi helppo homma, että ei mee montaa minuuttia niin saat laskun lyötyä ja lähetät sen tarkastettavaksi."

 

"Ei tarvi kauheesti arpoa, että mitähän mä nyt tähän laitan.”

 

Tulevaisuudessa Rainetoja toivoo tekevänsä tasaisesti töitä kevytyrittäjänä ja takaraivossa lymyilee myös haave täysipäiväisestä yrittäjyydestä.

Kiinnostaisiko myös nämä?