Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Lisätienestit matkailuun
21.3.2019 13:23Lukuaika 4 min

Lisätienesti tuo helpotusta arkeen

Kelläpä meistä olisi liikaa rahaa! Lisätienesteillä voi ansaita arkeen kipeästi kaivattuja euroja tai pikkuisen ekstraa hyvällä omallatunnolla törsättäväksi.

Onnistuisiko ylimääräisen ansion kartuttaminen? Jos haluaisit kokeilla mutta et edes yritä, on se melkein sama asia kuin heittäisi suosiolla rahaa roskiin! Älä sinä anna turhien esteiden tulla lisätienestiesi tielle.

Miten sitten tienata lisää rahaa esimerkiksi oman opiskelun, eläkkeen tai päivätyön oheen? Lisätulojen hankkiminen on taito siinä missä mikä tahansa asia, joka vaatii vähän harjoittelua. Kannattaa tarttua haasteeseen!

 

Lisätulojen hankkiminen on taito siinä missä mikä tahansa asia, joka vaatii vähän harjoittelua!

 

Esteet ovat ohitettaviksi

Kun ihminen haluaisi hankkia lisätienestejä, hän usein alkaa ensimmäiseksi miettiä byrokratiaa ja muita sääntöjä ja velvoitteita. Suomessahan niitä riittää! Voi olla että viralliset koukerot lannistuttavat niin, että lopulta tienestihaaveet tyssäävät jo suunnittelupöydälle.

Näiden asioiden kanssa yksin painiskelu voi ymmärrettävästi uuvuttaa. Vaikka tahtoa olisikin, tietoa asioiden hoidosta ei välttämättä ole saatavilla. Tai ihminen ei ehkä vain tiedä, mistä tietoa ylipäätään voisi ja kannattaisi etsiä. 

Byrokratian ei kuitenkaan kannata antaa lannistaa itseään, sillä apu on lähellä. Sinun ei tarvitse kuin olla yhteydessä Omapajaan, ja me autamme sinut alkuun! Hoidamme kevytyrittäjyyteen liittyvät paperityöt puolestasi, jolloin voit itse keskittyä siihen, mistä alussa jo innostuit. Kannattaa siis tarttua toimeen.

Haluaisitko itsekin onnistua?

Kun haluaisi hankkia lisätienestejä vaatii se tietysti jonkin verran oma-aloitteisuutta ja hieman yrittäjähenkeä. Kannattaa kokeilla, mikä olisi oma tapa hankkia vähän ylimääräistä rahaa. Mahdollisuuksia on monia. Lisätienestejä voi ryhtyä kerryttämään pienimuotoisesti esimerkiksi myymällä vanhoja tavaroitaan kirpputorilla tai poimimalla marjoja myyntiin.

Hyväksi havaittu tapa on tietysti ansaita eurot omalla työllä. Kevytyrittäjänä se onnistuu helposti! Alle on listattuna muutamia vinkkejä, joiden avulla voi jalostaa itselleen sopivimman tavan lisätienesteihin:

 1. Oma lahjakkuus käyttöön
  • Oletko taitava käsistäsi? Tarjoa leipomuksiasi tai käsitöitäsi myyntiin vaikkapa johonkin lahjatavaraliikkeeseen tai kirpputorille. 
 2. Naapuriapua
  • Tykkäätkö eläimistä? Haluaisitko hoitaa lapsia? Voisitko auttaa kiireisiä ihmisiä kotinsa siivouksessa? Tarjoa apuasi tuttavillesi ja naapureillesi itseäsi tyydyttävää palkkiota vastaan. Hyvin hoidettu työ voi ajan myötä poikia enemmänkin työtilauksia.
 3. Kirjoittamalla tai valokuvaamalla lisätienestejä
  • Osaatko kirjoittaa tai kuvata? Moni yritys kaipaa nettisivuilleen persoonallisesti tuotettua ja laadukasta sisältöä. Jos sinulla on taitoa tähän, älä pidä piilossa lahjojasi.
 4. Somella tienaaminen
  • Oletko taitava tuottamaan sisältöä sosiaaliseen mediaan? Oletko persoonallinen esiintyjä? Käytä hyödyksi taitoasi. Oman YouTube-kanavan tai tilin sosiaaliseen mediaan voi nykyään perustaa kuka tahansa. Tuo taitosi julki ja hanki lisätienestejä.
 5. Nettikaupan perustaminen
  • Jos sinulla on tuote, jonka uskoisit käyvän kaupaksi, kokeile verkkokaupan perustamista. Verkkokaupan pystyyn laittaminen on nykyaikana suhteellisen helppoa ja halpaa.
 6. Oma ammattitaito ja kokemus hyötykäyttöön
  • Oletko erityisen lahjakas jollakin alalla? Onko sinulla ehtinyt kertyä jo kattavasti kokemusta alaltasi? Olisiko sinulla resursseja tarjota lahjojasi laajempaankin käyttöön? Älä aikaile vaan tarjoa työpanostasi.

Innostuitko jostakin tavasta hankkia lisätienestiä työn oheen tai opiskelujen lisäksi? Keksitkö itse paremman keinon? Mikä tapa sopisi sinulle parhaiten? Työnteko opiskelijana, eläkkeellä tai oman työn ohessa on ehdottomasti kannattavaa, mikäli vain aikaa tai virtaa riittää.

Lisätienestit helpottavat elämää

Lisätienestit tuovat mukavan lisän ansioihisi. Lisätienestien hankkiminen on helppoa ja vaivatonta, sillä Omapaja hoitaa työhön liittyvät viranomaisvelvoitteet puolestasi. Kevytyrittäjyyteen liittyy paljon positiivisia ja motivoivia seikkoja. Näitä ovat esimerkiksi seuraavat asiat:

 • Saat lisätuloja.
 • Voit tehdä töitä omilla ehdoilla ja aikataululla.
 • Kun laskutat Omapajan kautta, saat palkan suoraan tilillesi ilman ylimääräisiä paperitöitä.
 • Työ on yrittäjämäistä työtä ilman paperivelvollisuuksia.
 • Lisätienestit auttavat arjen kulujen hoitamisessa mutta antavat myös paremman mahdollisuuden löytää virkistystä vapaapäiviin.
 • Lisätienestien hankkimisen voi aloittaa ja lopettaa, milloin itse haluaa.
 • Omien taitojen, osaamisen ja oman inspiraation jakaminen ilahduttaa ja hyödyttää muitakin kuin itseä. 

 

Lisätienestit Omapajan kautta

Omapajan laskutuspalvelun avulla jokaisen on helppoa ja turvallista ansaista lisätienestit omalla osaamisellaan. Kevytyrittäjänä voit työskennellä yrittäjämäisesti ilman yrittäjän paperivelvollisuuksia, sillä Omapaja hoitaa puolestasi kirjanpidon ja muut viranomaisvelvoitteet. Voit tällöin itse keskittyä siihen, mikä itseäsi kiinnostaa eniten ja mikä kuuluu omiin vahvuuksiisi. Pääset siis tarjoamaan palvelujasi, mutta säästyt yrityksen pyörittämisen byrokratialta.

ansaitse-osaamisellasi-lisatienestia

Kevytyrittäjänä voit hyödyntää ammattiosaamistasi päätyön, opiskelun tai eläkkeen ohessa ja samalla ansaita mukavasti lisätienestiä.

Omapajan kanssa yhteistyössä kevytyrittäjänä toimiminen on kaikin puolin helppoa ja vaivatonta. Jos olet kiinnostunut lisätienesteistä, Omapaja auttaa sinua kokeilemaan yrittäjämäistä työntekoa ja testaamaan oman yrittämisen kannattavuutta. Yrittäjän viranomaisvelvollisuuksien sijaan voit keskittyä asiakashankintaan ja tuottavan työn tekemiseen. 

 

Omapajan avulla pääset kokeilemaan yrittäjämäistä työntekoa ja testaamaan oman yrittämisen kannattavuutta!

 

Näin helposti kaikki onnistuu

Omapajan laskutuspalvelu on vaivaton systeemi, ja saat sen avulla kerättyä kätevästi lisätienestit. Kun haluat ansaita lisää, Omapaja antaa sinulle helpon tavan laskuttaa työstäsi. Tämä tapahtuu siten, että rekisteröidyt ensin laskutuspalvelun käyttäjäksi. Tämän jälkeen palvelu lähettää sinulle verkko-ohjelman tunnukset, jolloin pääset luomaan oman profiilisi ja tekemään laskuja. Voit lukea täältä lisää siitä, miten sähköinen laskutus säästää aikaa ja rahaa.

Käytännössä yhteistyö Omapajan kanssa tapahtuu seuraavilla askelilla:

 1. Rekisteröidy palveluun. Tällöin saat käyttäjätunnuksen ja voit aloittaa lisätienestien hankkimisen. Palveluun rekisteröityminen on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään. 
 2. Hanki asiakkaita, tarjoa tuotteitasi ja palvelujasi, joilla ansaitset lisätienestejä. Tee siis sitä, mitä parhaiten osaat. Kun olet saanut asiakkaan, sovi työsi hinnoittelusta suoraan hänen kanssaan. 
 3. Laskuta. Omapaja huolehtii laskujen lähettämisen puolestasi ja saat korvauksen palkkana. Pidämme kirjaa tuloistasi ja kuluistasi sekä hoidamme viranomaisvelvoitteet ja muut kevytyrittäjyyteen kuuluvat paperityöt.
 4. Jos tarvitset asiantuntija-apua, Omapaja auttaa osaamisesi tuotteistamisessa, hinnoittelussa, myynnin suunnittelussa ja sopimusten tekemisessä. 

Laskut tehdään valmiille pohjalle, joten niiden tekeminen on hyvin helppoa. Kun olet saanut laskun valmiiksi, lähetät sen seuraavaksi laskutuspalveluumme, josta työntekijämme lähettää sen eteenpäin. Tämän lisäksi huolehdimme puolestasi lisätienesteistäsi syntyvät paperityöt, lakisääteiset maksut ja ilmoitukset. Työ laskutetaan siis Omapajan y-tunnuksella. Itse toimit kuitenkin yrittäjämäisesti siinä mielessä, että hankit itse asiakkaasi ja sovit työsi ehdoista suoraan heidän kanssaan.

Lisätienestit ovat kuin pieni lottovoitto!

Lisätienestit ilahduttavat ihmistä siinä missä mikä tahansa menestys tai onnistuminen. Ne ovat osoitus siitä, että on osannut raivata esteitä tieltään ja saanut tehtyä jotain hyvin ja päässyt haluamaansa tulokseen. Ne kertovat menestyksestä ihmisen henkilökohtaisessa pyrkimyksessä ansaita itselleen jotain uutta.

Lisätienestit ovat voitto saajalleen. Kun oman arkisen toimeentulonsa päälle onnistuu hankkimaan lisätuloja, voi onnitella itseään. Omat taidot ja lahjakkuuden on tällöin osannut valjastaa onnistuneesti ja optimaalisesti käyttöön.

Mitään ei voi voittaa jos ei kokeile edes kerran! Jo pikkuinen summa tuo enemmän kuin ei mitään ja pienistä puroista kasvavat sanonnan mukaan suuret virrat!

Kiinnostaisiko myös nämä?