Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

suunittelu-ja-hinnoittelu-rakennusala
20.9.2022 18:31Lukuaika 4 min

Rakennusalan yrittäjäksi – laskuta työsi ilman yrityksen perustamista

Rakennusalan yrittäjäksi suuntaavat yhä useammat rakennusmiehet. Myös kevytyrittäjyys rakennusalalla on kasvava trendi. Monet haluavat tehdä rakennustöitä itsenäisemmin. Kevytyrittäjyys mahdollistaa itsenäisyyden ja huolettoman tekemisen. Rakennustyömaalla liikkuukin monenlaista eri alan yrittäjää ja toimijaa.

Yrittäjyys rakennusalalla on vankkaa osaamista ja vastuun kantoa

Rakennusmies on tosi ammattilainen. Rakennusala mahdollistaa eri osaamisalojen yritysten toimimisen hyvässä yhteistyössä. Niinpä rakennustyömailla liikkuvat niin timpuri kuin sähkömieskin samaan aikaan, samalle asiakkaalle työskennellen. Rakennusalan yrittäjäksi haaveilevan kannattaakin alkuun tutustua rakennustyöhön esimerkiksi kesätöiden parissa.

Rakennusala on siis uusien rakennusten rakentamista ja vanhojen remontoimista. Kaiken rakentamisen suunnittelussa, toteuttamisessa ja ylläpidossa pyritään, että lopputulos on korkealaatuinen, toimiva, tarkoituksenmukainen, terveellinen ja turvallinen. Erilaiset rakennukset muodostavat Suomessa yli puolet kaikesta kansallisvarallisuudesta, joten rakennusalan kansantaloudellinen merkitys on huomattava.

Näin aloitat rakennualan työt kevytyrittäjänä!

Lataa ilmainen opas!

Rakennusalan ammatit ovat monipuolisia. Ja rakennustyömailla liikkuu paljon erilaisiin osa-alueisiin keskittyneitä ammattilaisia ja yrittäjiä.

Rakennusala on paitsi talojen ja erilaisten muiden rakennusten rakentamista ja rakennuskorjaamista myös maanrakennusta ja rakennustuoteteollisuutta. Maa- ja vesirakentaminen ovat edellytyksenä kaikelle yhteiskunnan toiminnalle. Ne suunnittelevat, rakentavat ja ylläpitävät infrastruktuuria, johon kuuluvat esimerkiksi vesijohdot, sähkölinjat, tietoliikenneverkot, tiet, sillat, tunnelit ja satamat. Rakennustuoteteollisuus vastaavasti kehittää ja valmistaa rakennustuotteita ja -materiaaleja kaiken rakentamisen tarpeisiin.

Rakennusmies työmaalla ja tehtaassa

Rakennustyömaa on vaihtelevainen ja sen olosuhteet voivat olla välillä jopa haasteelliset. Rakennusmieheltä odotetaan monenlaista osaamista. Kädentaidot, erilaisten työvaiheiden hallinta, työvälineiden ja -koneiden käyttötaito ja eri rakennusmateriaalien tuntemus ovat aivan avainasemassa rakennusmiehen ominaisuuksissa.

juho-haimila-rakennusalan-kevytyrittaja

Kevytyrittäjyys mahdollistaa monenlaisen itsensä työllistämisen. Rakennusalan kevytyrittäjä Juho Haimila tekee alan injektointitöitä.

Lisäksi rakennusmieheltä odotetaan kykyä työskennellä niin itsenäiseksi kuin ryhmässäkin. Hyvä fyysinen kunto ja voima auttavat jaksamaan raskaidenkin työkalujen tai rakennusmateriaalien käsittelyssä. Rakennustyömaalla suunnittelussa korostuvat oman erityisalan tuntemus, suunnittelutaidot ja oma-aloitteinen asenne.

Rakennusalan yrittäjäksi haaveilevan on siis hyvä harjoittaa monipuolisia taitoja rakennusalalla. Työmaaolot vaativat asennetta ja kykyä sopeutua ja oppia. Työmaalla työskenteleminen on mukavaa, kun työn tekemiseen on oikeanlainen ote.

Työmaiden lisäksi rakennusmies voi työskennellä myös tehtaissa. Enemmän ja enemmän erilaisia rakennusten osia, kuten kattoja ja seiniä ja jopa kokonaisia rakennuksia valmistetaan tehtaissa. Tuotantolinjoilla työskenteleminen on erilaista verrattuna työmaatyöskentelyyn.

 

"Kevytyrittäjyys rakennusalalla on kasvava ilmiö"

 

Rakennusalan yrittäjäksi alkavalla on usein kokemusta työskentelystä esimerkiksi rakennusliikkeissä, urakoitsijoilla, suunnittelutoimistoissa, maa- ja vesirakennusyrityksissä tai rakennusteollisuudessa. Rakennusala on merkittävä ala, jonka toimintaan heijastuvat nopeasti maailmantalouden lasku- ja noususuhdanteet. Yrittäjällä on siis tärkeää olla reagointikykyä ja kykyä mukautua nopeastikin muuttuviin tilanteisiin.

Rakennusalan yrittäjäksi

Oletko miettinyt, että haluaisit alkaa rakennusalan yrittäjäksi? Rakennusalan yrittäjä on moniosaaja, joka pääsee tekemään monipuolista työtä erilaisissa ympäristöissä. Mitä enemmän sinulla on valmiuksia, joista jo edellä kerroimme, sitä helpompi sinun on alkaa yrittäjäksi rakennusalalle.

Rakennusalan yrittäjäksi aikova voi kartuttaa osaamistaan tietysti työmailla, mutta myös erilaisilla koulutuksilla. Rakennusalan koulutuksia tarjoavat erilaiset ammattikoulut ja ammattikorkeakoulut.

Yrityksen perustaminen ei ole kovin monimutkaista. Helpoimmillaan se on kevytyrittäjyyttä, jolloin voit keskittyä itse tekemiseen, eli rakentamiseen tai liiketoimintasi kehittämiseen. Kevytyrittäjyys rakennusalalla on kasvava ilmiö, mikä tarkoittaa sitä, että moni rakennusalan yrittäjä hoidattaa kaiken paperityön laskutuspalvelun kautta. Omapaja tarjoaa kattavaa, luotettavaa ja ammattitaitoista apua ja palvelua jokaisen yrittäjän tarpeisiin.

 

"Omapaja on laskutuspalvelua ja kevytyrittäjäpalvelua tarjoava yritys, jonka kautta voit hoitaa kaiken yrittämiseesi liittyvän."

 

Omapaja on laskutuspalvelua ja kevytyrittäjäpalvelua tarjoava yritys, jonka kautta voit hoitaa kaiken yrittämiseesi liittyvän. Omapaja auttaa myös rakennusalan yrittäjäksi aikovia alkuun ja sitäkin pidemmälle. Ammattitaitoinen henkilökunta osaa vastata kinkkisimpiinkin kysymyksiin aine yrityksen perustamisesta laskutukseen ja veroasioihin saakka. Ja se, mille ei heti löydy vastausta, Omapajalla etsimme vastaukset sinulle. Kanssamme yrittämisen aloittaminen on paitsi turvallista ja vaivatonta myös hauskaa ja mukavaa.

Kevytyrittäjyyden lisäksi toinen suosittu yrittäjyyden muoto rakennusalalla on toiminimiyrittäjyys. Lue artikkelistamme Toiminimen perustaminen tarkemmin siitä, mitä toiminimen perustamiseen vaaditaan.

Rakennusalan yrittäjän tuntiveloitus

Rakennusalan yrittäjän, kuten kaikkien muidenkin yrittäjien, on tärkeää hinnoitella itsensä oikein. Laadukas työ saa maksaa, mutta turhan korkea hinta karkottaa asiakkaat ja antaa vääränlaisen kuvan toiminnasta. Yrittäjien hinnoittelusta on usein niin monta eri mielipidettä kuin on sanojaakin. Siksi oman yrityksen perusasioita ja pohjaa kannattaa harkita tarkoin.

Liiketoimintasuunnitelma, kilpailutilanteen kartoitus ja omien vahvuuksien löytäminen auttavat hahmottamaan myös hinnoittelua. Ja näihin peruspilareihin on hyvä palata aina, kun tulee uusia tilanteita, uusia hinnoitteluja ja uusia tuotteita tai palveluita. Kun kaikki lähtee aina samalta arvopohjalta, rakentuu koko yrittäminen vankalle perustukselle.

suunittelu-ja-hinnoittelu-rakennusala

Rakennusalalla yrittäminen on myös suunnittelua, hinnoittelua ja tarjousten laskemista.

Rakennusalan yrittäjän tuntiveloitus siis määräytyy erilaisten tekijöiden pohjalta. Toisissa tehtävissä kilpailua on enemmän ja toisissa vähemmän. Yrittäjänä on hyvä oppia näkemään myös se, että eri tilanteissa sopivat erilaiset peruspalikat. On olemassa niin sanotusti edullisempaa ja kalliimpaa työtä.

Rakennusalalla se voisi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että rennomman pihasaunan rakentaminen on tuntityöltään edullisempaa kuin arvokkaan miljoonakodin rakennus. Se ei tarkoita, että pihansaunan työmaalla ei tehtäisi aivan yhtä laadukasta työnjälkeä, vaan sitä, että vastuu ei ole silloin niin suuri. Useissa arvokkaissa rakennuksissa mahdolliset takuut ja reklamaatiokorjaukset ovat tavallisempia kuin sen pihasaunan kanssa.

Rakennusalan yrittäjäksi lähtevän on oltava tarkkana myös urakoita ottaessaan ja hinnoitellessaan. Urakan hinnoitteleminen voi alkuun olla vaikeaa, kun puuttuu vielä kokemus siitä, minkä verran aikaa mihinkin menee ja millaisia erilaisia kuluja eri tehtävistä ja koneista itselle aiheutuu.

Toisaalta alussa riskejä voi minimoida esimerkiksi sillä, ettei hanki itselle kaikkia koneita ja laitteita, vaan vuokraa niitä konefirmoista. Kevytyrittäjänä rakennusalalla voi toisaalta tehdä töitä minimi riskillä, kunhan huolehtii sopimuksissa asiat kuntoon. Oman työn jäljestä jokainen on vastuussa itse, joten panostamalla oman työn laatuun säästyy suurimmilta osin reklamaatioilta ja muilta yllätyksiltä.

Rakennusalan yrittäjä ja laskutuspalvelu

Turvallinen polku yrittäjyyteen muodostuu siitä, että verkostoituu ja löytää ympärilleen oikeanlaisia ammattilaisia. Omapajan kautta saat rinnallesi ihmisiä, jotka hoitavat puolestasi kaiken laskutukseen, veroihin ja ilmoitusten tekemiseen liittyvän. Pidämme huolen, että kaikki tärkeät asiat hoituvat ajallaan, ja sinä saat keskittyä tekemään sitä, minkä osaat parhaiten – rakentamiseen.

Omapajan kevytyrittäjänä saat käyttöösi sinulle räätälöidyt palvelut. Mikäli päätät nyt tai myöhemmin siirtyä toiminimiyrittäjäksi, autamme sinua siinäkin. Ja edelleen voit hoitaa kauttamme muun muassa laskutuksen Omapajan laskutuspalvelun avulla. Lue lisää syitä, miksi valita Omapajan laskutuspalvelu. Ja ota rohkeasti yhteyttä! Räätälöidään yhdessä suunnitelma, jonka avulla pääset turvalliseen alkuun. Ja pidemmällekin.

Kiinnostaisiko myös nämä?