Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

kevytyrittaja-janica-alasimonen
Lukuaika 4 min

Ravintovalmentaja Janica Alasimonen

Tämä on mun juttu, mitä tykkään tehdä. Olen löytänyt oman paikkani työelämässä”, Janica Alasimonen toteaa iloisella äänellä. Hän on ravintovalmentaja eli eräänlainen ravitsemuksen personal trainer. Janica on tyytyväinen omaan työhönsä eikä tällä hetkellä haluaisi muuttaa siitä mitään.

Janica kertoo työstään positiivisesti ja luottavaisesti. Tuntuu siltä, että hän on löytänyt oman alansa. Hän on kevytyrittäjä, joka tekee ravintovalmennuksen lisäksi töitä kahdelle liikuntaja hyvinvointialan firmalle.

Ravintovalmentaja työllistyy yrittäjänä

“Olen kotoisin Etelä-Pohjanmaalta Kurikasta. Vuonna 2003 muutin Ouluun ja nykyisin olen jo enemmän oululainen kuin eteläpohjalainen. Minulla on perhe, kaksi lasta ja kaksi koiraa. Ne tuovat hyvin vastapainoa yrittäjän arkeen.”

Janica kertoo, että hän ei löytänyt ihan heti omaa paikkaansa työelämässä. Sitä piti vähän etsiä. Ylioppilaaksi tulon jälkeen hän opiskeli erilaisia ammattitutkintoja ja työskenteli pitkään myyntialalla.

“Sitten jossain vaiheessa äitiyslomien aikana mietin, mitä sitä voisi isona tehdä. Ravinto on kiinnostanut minua aina, ja aloinkin etsiä kouluttautumisväylää mammaloman ohessa.”

 

“Ei minusta koskaan pitänyt tulla yrittäjää, mutta nyt olen ja olen päässyt toteuttamaan itseäni. On ollut todella hauskaa ja kiinnostavaa päästä kumoamaan niitä ennakkoluuloja, joita itsellä on yrittämisestä ollut.”

 

Janica suoritti ravintovalmentajan tutkinnon Trainer4You-yrityksen kautta. Se oli ratkaiseva käänne työelämässä ja avasi paljon uusia ovia. Ensimmäinen asia oli oman yrityksen Hyvän olon kellarin perustaminen, sillä ravintovalmentaja työllistyy parhaiten yrittäjänä.

“Ei minusta koskaan pitänyt tulla yrittäjää, mutta nyt olen ja olen päässyt toteuttamaan itseäni. On ollut todella hauskaa ja kiinnostavaa päästä kumoamaan niitä ennakkoluuloja, joita itsellä on yrittämisestä ollut.”

Kevytyrittäjyys tasapainottaa arkea

Ennen kevytyrittäjäksi ryhtymistä Janica teki ravintovalmennusta itsenäisenä yrittäjänä jonkin aikaa. Asiakkaita riitti ja töitä oli niin paljon, että kalenteriin ei mahtunut enempää. Runsas työmäärä ja yrityksen hallinnointiin liittyvä paperityö vaativat kuitenkin veronsa, ja Janica päätti kokeilla jotain muuta.

Samaan aikaan hän sai kiinnostavan työtarjouksen. Liikunta- ja hyvinvointialan yritys Trainer4You tarjosi töitä ravintovalmentajien kouluttajana sekä asiakaspalvelu- ja taloushallinnon assistenttina. Hän pääsisi unelma-alalleen ja hyödyntämään kokemustaan myynnin ja asiakaspalvelun ammattilaisena.

“Tuntui, että sitä työtarjousta ei saisi päästää käsistä. Ainoa ongelma oli siinä, että työ tulisi tehdä oman yrityksen kautta ja olin juuri päättänyt lopettaa yritystoiminnan”, Janica muistelee.

 

Nyt kevytyrittäjänä työni on säännöllisempää kuin aikaisemmin ja stressitasoni matalampi.

 

Onneksi ja helpotukseksi tilanteen ratkaisi mahdollisuus ryhtyä kevytyrittäjäksi. Janica etsi itselleen sopivaa laskutuspalvelua ja valitsi Omapajan. Hän oli aiemmin tutustunut Omapajan toimintaan yrittäjien verkoston BNI:n kautta ja vakuuttunut henkilökunnan ammattitaidosta.

Kevytyrittäjänä Janica pystyy keskittymään oman ammattitaitonsa hyödyntämiseen ja tekemään juuri sitä, mitä osaa. Kirjanpidon kiemurat jäävät laskutuspalvelun selvitettäviksi.

“Nyt kevytyrittäjänä työni on säännöllisempää kuin aikaisemmin ja stressitasoni matalampi, kun iso osa paperihommia jäi pois.”

Monipuolinen työpäivä

Neljänä arkipäivänä viikossa Janica ajaa Trainer4You:n toimipisteelle, tekee assistentin töitä neljään asti ja siinä välillä paljon muutakin. Perjantaisin hän pystyy keskittymään ravintovalmentajan työhön.

Janican työnkuva on todella monipuolinen, ja hän on monenlaisessa toiminnassa mukana. Hän toimii ravintovalmentajana sekä Trainer4You-kouluttajana. Janica tekee myös asiakaspalvelu- ja taloushallinnon assistentin tehtäviä Trainer4You-konsernille, johon kuuluu myös liikunta- ja hyvinvointialan sisältöjä ja materiaaleja tuottava Fitra Oy. Näiden lisäksi hän on ravintovalmentajan roolissa mukana yhteistyökumppaneiden kautta äideille suunnatuissa nettivalmennuksissa.

ravintovalmentaja-janica-alasimonen-asiakaskaynti

Kevytyrittäjänä Janica pystyy käyttämään oman aikansa ammattitaitonsa hyödyntämiseen ja tekemään juuri sitä, mitä osaa. Kirjanpidon kiemurat jäävät Omapajan laskutuspalvelun hoidettavaksi.

“Päivät ovat hektisiä ja ennakointi on tosi tärkeää. Puhelin soi usein ja keskeyttää meneillään olevan työn. Välillä täytyy lennossa vaihtaa tehtävästä ja roolista toiseen.”

Työn hektisyydestä huolimatta Janica sanoo nauttivansa työstään. Ainakin se on vaihtelevaa, ja päivät eivät ole koskaan samanlaisia.

Palvelun tuotteistaminen on A ja O

“Yrittäjyys on melkein ehto sille, että voi olla ravintovalmentaja. Täytyy työllistää itse itsensä”, Janica sanoo ja toteaa, että ravintoon liittyvälle opastukselle ja valmennukselle on tällä hetkellä paljon kysyntää, joten asiakkaita löytyy.

“Täytyy vain osata erottautua massasta ja tuotteistaa palvelunsa. Lisäksi kohdennus on tärkeää.” Janican kokemuksen mukaan ei kannata yrittää myydä kaikkea vaan keskittyä johonkin tiettyyn juttuun, jonka itse hallitsee.

 

Mun erikoisalaa on painonhallinta, ja olen luonut siihen omat tuotepaketit asiakkaille.

 

“Mun erikoisalaa on painonhallinta, ja olen luonut siihen omat tuotepaketit asiakkaille. En esimerkiksi yritäkään tarjota liikuntapalvelua.”

Jos liikunta- ja hyvinvointialan palveluille on kysyntää, niiden tarjoajiakin on paljon. Se on johtanut siihen, että mukana on monia, joilla ei ole tarpeeksi osaamista.

“Tämän vuoksi monet asiakkaat ovat aluksi aika skeptisiä ja heidät pitää osata vakuuttaa”, Janica sanoo ja toteaa, että hänen valmennusfilosofiansa perustuu tutkittuun tietoon. Hän lähtee tekemään asiakkaansa kanssa pysyvää muutosta, jota voi noudattaa loppuelämän. “Asiakkaalle jää kaikki työkalut, joilla hän pärjää ilman minua.”

Liikuntaa ja perhe-elämää työn vastapainoksi

Työn monipuolisuus ja monessa eri asiassa mukana olo on myös haasteellista. Omaa aikaa täytyy osata löytää, jotta ei pala loppuun. Pitäisi osata sanoa myös ei, vaikka jokin idea tai työtarjous kuulostaisi kuinka kiinnostavalta.

Janica sanoo luottavansa tulevaisuuteen ja siihen, että työt jatkuvat. Hän on päässyt tekemään paljon myös sellaista, josta ei ole osannut haaveilla. Työkokemusta on siis kertynyt ja tietynlaista ammattilaisen varmuutta.

“Työn vastapainoksi vetäydyn omaan rauhaan ja vietän aikaa perheeni kanssa. Yritän vapaa-ajalla sulkea ylimääräiset ärsykkeet pois, sillä hiljaisuutta tarvin ja liikuntaa. Liikunta tuo iloa, jooga ja kahvakuula.”

Kiinnostaisiko myös nämä?