Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

viikonlopputyö-nainen-pihatöissä
29.7.2022 11:27Lukuaika 3 min

Viikonlopputyö ilman työnhakua – Luo itsellesi työpaikka

Kesälomakausi on lopuillaan ja on aika palata sorvin ääreen. Opiskelijat aloittavat opintonsa ja moni haluaa tienata myös opintojensa aikana. Ilta- ja viikonlopputyötä hakee moni, joten kilpailu on kovaa erityisesti palvelualoilla, vaikka avoimia työpaikkoja on paljon. Ole edelläkävijä, valitse itsellesi toisenlainen polku ja rakenna viikonlopputyöpaikkasi itse.

Miksi tehdä viikonlopputöitä kevytyrittäjänä?

Saat kokemusta yrittäjämäisestä työskentelystä. Saatat huomata, että itselleen työskentely on hauskaa ja motivoivaa. Voit innostua siitä niin paljon, että tahdot valmistuttuasi työllistää itsesi kokopäiväisesti yrittäjänä.

Opit asioita, joita palkansaajana et voi oppia. Ymmärrät yritysten toimintaa paremmin, kun toimit kevytyrittäjänä. Sen myötä sisäistät tavan arvioida ja parantaa omaa työskentelyäsi koko ajan.

Työnantajat arvostavat työnhakijoita, joilla on kokemusta itsenäisestä työskentelystä. Nykyaikana oma-aloitteisuus ja itsensä johtaminen ovat eduksi lähes jokaisella alalla. Historia itsensä työllistäjänä kertoo kyvystä kantaa vastuuta.

Päätät itse aikatauluistasi ja työmäärästäsi. Työskentelysi voi olla satunnaisempaa tai voit tehdä töitä joka viikonloppu. Asiakkaiden tarpeet vaikuttavat, mutta lopullisen päätöksen teet sinä itse. Myös toimialan valinnalla voit vaikuttaa aikatauluihin. Siivousalalla olet sidotumpi asiakkaiden aikatauluihin kuin sisällöntuottajana.

Voit hankkia arvokasta työkokemusta alalta, jota opiskelet. Voit toimia kevytyrittäjänä lähes alalla kuin alalla. Vain terveydenhoitoala ja jotkin muut luvanvaraiset alat vaativat yrityksen perustamisen.

Kokemus: Personal Trainer Aleksi Noponen tienaa opintojensa ohessa

 

Työllistä itsesi nyt

 

8 ideaa viikonlopputyöhön

 

1. Valokuvaus

Viikonloppuisin järjestetään paljon perhejuhlia, joten voit lihottaa tilipussiasi mukavasti tapahtumavalokuvauksella. Mikäli se ei ole sinun juttusi, voit keskittyä moniin muihin erikoisalueisiin, kuten perhekuvaukseen, boudoir-kuviin tai vaikka lemmikkikuvaukseen!

2. Siivous

Siivous on hyvä ala lisätuloja kaipaavalle, koska lika on uusiutuva luonnonvara. Tyytyväiset asiakkaat tarvitsevat todennäköisesti toistuvaa palvelua. Sinulle voi riittää muutama uskollinen asiakas, jos tahdot tehdä töitä vain viikonloppuisin. Kevytyrittäjänä voit tehdä muun muassa koti- ja toimistosiivouksia.

3. Biila-kuski

Yhteistyökumppanimme Biila on monen ajamisesta pitävän lisätulonlähde. Biilalla siirretään asiakkaiden autoja paikasta toiseen. Sinun ei tarvitse huolehtia asiakashankinnasta, vaan nappaat itsellesi sopivat keikat, hoidat ne ja laskutat.

Biilan keikkoja löytyy ympäri Suomen, joten olipa sijaintisi sitten Helsinki tai Oulu, tässä on hyvä vaihtoehto viikonlopputyöksi.

4. Kynsiteknikko

Osaatko tehdä kauniita kynsiä? Viikonloppuisin ihmisillä on paremmin aikaa hoitaa itseään ja ulkonäköään, joten silloin tarjolla oleva palvelu on sinulle kilpailuetu! Asiakkaat arvostavat myös näyttöjä osaamisesta ja erityisesti koulutusta kynsien tekoon.

5. Sisällöntuottaja

Kirjoittaminen on erityisesti monen humanistiopiskelijan vahvuus. Sisällöntuottajana pääset kirjoittamaan erilaisia tekstejä jopa sellaisista aiheista, jotka eivät ole sinulle entisestään tuttuja. Keikkojen hankkimisessa voi hyödyntää erilaisia välityssivustoja, joissa on tarjolla keikkoja monen tasoisille tekijöille.

6. Pihatyöt

Pihatyöt eivät tekemällä lopu, joten sillä alalla on mahdollisuuksia ulkotöistä pitävälle. Joka vuodenajalle on erilaisia töitä. Kesäisin voit leikata nurmikoita ja talvisin tehdä lumitöitä. Asiakashankintaa kannattaa tehdä esimerkiksi jakamalla esitteitä läheisillä asuinalueilla.

7. Muuttoapu

Jos sinulla on hyvä kunto ja tilava auto, niin mikset hyödyntäisi niitä muuttoapulaisen työssä. Muuttoapulaisen palveluvalikoimaan voi kuulua tavaroiden kantamisen ja kuljettamisen lisäksi pakkaus- ja purkuapu ja jopa muuttosiivous.

8. Pienet remontti- tai aputyöt

Sopii erityisesti rakennusalan opiskelijoille, mutta myös muille, joilla on kokemusta remonteista. Jos olet kätevä käsistäsi ja pidät erilaisista pienistä kodin remonttitöistä, mikset tarjoaisi osaamistasi heille, joiden peukalo on keskellä kämmentä tai aika ei riitä huoltotöihin.

Mitä kannattaa ottaa huomioon?

Kaikessa työnhaussa tärkeintä on tunnistaa omat taidot. Se voi olla vaikeaa, mutta heitä turha itsekritiikki romukoppaan. Omia taitojasi pohtiessasi kannattaa ajatella, että tavalliset taidot riittävät. Esimerkiksi siivous tai hyvä kunto ovat taitoja, joille riittää kysyntää. Sinun ei tarvitse olla maailman paras, jotta joku haluaa maksaa taidostasi.

Viikonlopputyön on tärkeää olla jotain, mistä nautit, jos arkipäivisin panostat opiskeluun. Opiskelu on jo täysipäiväinen työ, joten valitse sellainen ala, joka tuottaa sinulle iloa. Monet kevytyrittäjät tekevät omasta harrastuksestaan itselleen sivutulojen lähteen.

Rahan tienaaminen on mukavaa, mutta tarvitset lepoakin. Satunnaiset täydet viikot eivät uuvuta, jos voimavarat ovat kunnossa, mutta kaikki tarvitsevat lepoa ja joutilaita hetkiä. Itsenäisenä toimijana sinulla on suurempi vapaus päättää aikatauluistasi, joten mahdollista palautuminen.

Määrittele työllesi tarpeeksi korkea hinta. Selvitä yleinen hintataso alaltasi ja älä ainakaan alita sitä. Jos olet oikein hyvä työssäsi, voit pyytää myös yleistä tasoa enemmän, mutta varaudu perustelemaan korkeampi hinta. Ota huomioon laskutuspalvelun palvelumaksu ja muut mahdolliset sivukulut, kuten YEL-vakuutus.

Jos nostat opintotukea, ota huomioon vuosittainen tulorajasi ja pidä huolta, ettei se ylity.

Kysymyksiä kevytyrittäjyydestä? Ota yhteyttä tai lue vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.

Kiinnostaisiko myös nämä?