Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

sampsa-vetelainen-golfaamassa
24.6.2024 10:07Lukuaika 3 min

Sampsa Veteläinen – monitaitoinen ”sekatyömies”

Sampsa Veteläinen – monitaitoinen ”sekatyömies”
4:53

Sampsa vaimonsa Marian kanssa Levin maisemissa kesällä 2023. Urheilu ja perheen kanssa touhuaminen kuuluu vahvasti heidän elämään.

Sampsa vaimonsa Marian kanssa Levin maisemissa kesällä 2023. Urheilu ja perheen kanssa touhuaminen kuuluu vahvasti heidän elämään.

Jo vuosia Omapajalla uraa luonut 41-vuotias Sampsa Veteläinen on todellinen monialataituri. Toimeen tarttuva mies ei arkaile vaativiakaan työtehtäviä, vaan hoitaa kaikki saamansa toimeksiannot ilman rutinoita. Tittelinkipeäksi Sampsaa ei myöskään voi väittää, sillä LinkedIn-sivustolla ammattinimikekohdassa lukee ”sekatyömies”.

Alun pitäen mediatekniikan insinööriksi opiskellut Sampsa Veteläinen kiskaistiin 2007 suoraan koulunpenkiltä Kärkkäinen Oy:lle töihin. Siellä vierähti tovi jos toinenkin, yhteensä 14,5 vuotta. Viimeiset vuodet Kärkkäisellä hän hoiti markkinointipäällikön tehtäviä. Samanaikaisesti hän työskenteli sivutoimisesti Omapajassa.

– Kärkkäinen oli julmetun hyvä työnantaja ja työpaikka, jonne voisin joskus vaikka palata. Unissani olen ollut siellä usein töissä edelleen, Sampsa paljastaa hymyillen.

Monta toimea ja yksi sivutyö

Sivutoimisuus Omapajassa vaihtui pari vuotta sitten kokoaikaiseksi päätyöksi. Sampsan rooli Omapajassa on laaja. Hän hoitaa markkinointia, myyntiä, viestintää sekä ylläpitää sivustoa ja vastaa CRM-järjestelmästä.

– Välillä tuuraan asiakaspalvelussakin, kun oikein on tilanne päällä, Sampsa naurahtaa.

Omapajan monien työtehtävien lisäksi Sampsa tekee sivutöitä yhdelle verkkokaupalle, jossa hän hoitaa digimarkkinointia sekä verkkokaupan ylläpitoa. Molemmista töistä hankittua arvokasta työkokemusta Veteläinen pystyy mukavasti hyödyntämään ristiin.

 

– Välillä tuuraan asiakaspalvelussakin, kun oikein on tilanne päällä.

 

– Prosessi on pitkälti sama. Enemmän liikennettä sivuilla ja sitä kautta kaupaksi kääntäminen. Kaupankäynnin nopeus ja mitattavuus vain hiukan erilaista, Veteläinen toteaa kahden työn eroavaisuuksista.

Ammattinimikettä Sampsa Veteläisen allekirjoituksessa ei ole. Hän uskoo, että hyvä työnjälki näyttää osaamisen paremmin kuin, joku pitkä ja komea titteli.

– Olen sen verran jurrisko, että hieno ammattinimike tuntuu turhalta tärkeilyltä. Linkkarissa näkee toinen toistaan hienompia kirjainyhdistelmiä. Minä taidan olla siellä tittelillä ”sekatyömies”, Sampsa virnistää.

Kaikkein parhaat jutut lapsille ovat yksinkertaiset ja ihan tavalliset elämykset. Eemi ja Aabel isän kanssa makkaranpaistossa kodin lähimetsässä.

Kaikkein parhaat jutut lapsille ovat yksinkertaiset ja ihan tavalliset elämykset. Eemi ja Aabel isän kanssa makkaranpaistossa kodin lähimetsässä.

Omapaja työpaikkana

Omapajan työyhteisö koostuu erilaisista ja eri ikäisistä osaajista, joiden vahvuuksia hyödyntäen on helppo palvella asiakkaita ja kehittää palvelua yhä paremmaksi.

– Meillä on mukava porukka. Mukaan mahtuu tunnollisia puurtajia, sekä sopivasti idearikkaita höyrypäitä. Tällä kombolla työskentely on mukavaa. Ehdottomasti parhaita hetkiä työssäni on, kun asiakkaamme saa hankittua ensimmäisen kauppansa ja kokee siitä onnistumisen riemua, Sampsa innostuu.

Melkoinen sakki

Sampsan perheeseen kuuluu vaimo Marian lisäksi kuusi lasta, joista nuorin aloittelee vuoden päästä esikoulua ja vanhimmainen on juuri valmistunut ylioppilaaksi ja käy töissä ennen armeijan harmaisiin astumista.

– Ihan hyvän kokoinen sakki. Lemmikkejä meillä ei ole. Juuri nyt. Joskus aiemmin pihapiirissä juoksenteli myös kesäkanoja, kertoo Sampsa hersyen ja isän ylpeyttä äänessään.

Sampsan harrastukset ovat kohdistuneet pääasiassa urheiluun, jossa ykköslaji tällä hetkellä on kuntosali. Hän on myös aiemmin ollut aktiivinen valokuvaaja, joskin järjestelmäkamerat ovat vaihtuneet kännykkään. Aiemmat opit valokuvaamisesta näkyvät myös kännykkäkuvissa.

– Kesällä salihommat jäävät vähemmälle ja tilalle tulee frisbeegolf, kenties pari kierrosta golfia, kalastusta lasten kanssa sekä maantiepyörälenkit vaimon kanssa.

Työn ja perheen lisäksi Sampsan päiviin mukaan mahtuu vielä yksi ehkä yllättäväkin harrastus.

– Harva mahtaa tietää, että olen harrastanut joskus myös klassista yksinlaulua musiikkiopistotasolla. Olen jopa päässyt estraadille esiintymään, monialataituri kehaisee.

Perhelomailu oman liikkuvan ”kodin” kanssa on mukava uusi harrastus. Karavaanarina lasten kanssa voi olla rennosti ja aikansa kuluksi vaikka kalastella laiturilta. Kiire ei ole mihinkään.

Perhelomailu oman liikkuvan ”kodin” kanssa on mukava uusi harrastus. Karavaanarina lasten kanssa voi olla rennosti ja aikansa kuluksi vaikka kalastella laiturilta. Kiire ei ole mihinkään.

Kevytyrittäjiä, rohkeutta myyntiin!

Omapajan asiakkaiden useimmin kysytyt kysymykset liikkuvat vero-, kulu- ja asiakashankinta-asioissa. Tyypillisiä ovat mm. kaikenlaiset verotukseen liittyvät kysymykset sekä kulukorvausten ympärillä pyörivät asiat. Näiden lisäksi myös asiakashankinta mietityttää monia. 
Asiakashankintaan markkinoinnin ja myynnin parissa työskentelevä Sampsa antaa selkeän ohjeen. Tartu toimeen!

– Asiakashankintaan ei tahdo olla oikotietä vaan se vaatii työtä, asennetta ja jopa epämukavuusalueelle hyppäämistä. Ensinnäkin sinun tulee tuntea potentiaalinen asiakkaasi. Ja kun tunnet hänet, niin puhelin on edelleen erinomainen väline saada myytyä hänelle, vaikka paljon trendikkäämpää ja mukavampaa olisikin tuottaa somesisältöä, Sampsa rohkaisee.

Sampsa on itsekin kevytyrittäjä. Hän tekee sivutoimiset työt luonnollisesti Omapajan kevytyrittäjänä.

– Se on niin helppoa sekä taloudellisesta järkevää niin minulle kuin asiakkaallenikin. Lisäksi Omanpajan kevytyrittäjäksi on helppo ryhtyä. Rekisteröidy vain ilmaiseksi verkkopalvelussamme ja liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin, Sampsa Veteläinen päättää.

Kiinnostaisiko myös nämä?