Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Nuori yrittäjä ja kevytyrittjäyys
23.1.2019 20:54Lukuaika 4 min

Nuori yrittäjä, aloita yritystoimintasi helpommin ja turvallisemmin

Nuori yrittäjä saa halutessaan monenlaista taustatukea ja erilaisia palveluja. Yksi keino helpottaa aloittelevan yrittäjän velvollisuuksia ja työtaakkaa on alkaa kevytyrittäjäksi ja tehdä yhteistyötä laskutuspalvelun kanssa.

Moni nuori miettii, kuinka ansaitsisi lisää rahaa esimerkiksi opintojen ohessa. Opiskelijalla koulun ja töissä käynnin yhteensovittaminen saattaa tuottaa haasteita, eikä sopivia töitäkään ole aina tarjolla. Hyvä ratkaisu tähän tilanteeseen on itse luoda itselle työtä ja alkaa kevytyrittäjäksi. Nuori yrittäjä voi tällöin itse valita opintojen aikatauluun sopivan työskentelytahdin. Kun hän aloittaa yritystoiminnan kevytyrittäjänä, hän antaa kirjanpidon, maksuliikenteen ja veroasiat laskutuspalvelun huoleksi.

Yrittämisessä tarvitaan samoja valmiuksia kuin opiskelussa: ahkeruutta, oma-aloitteisuutta, rohkeutta, sosiaalisia taitoja, itseluottamusta, halua kehittyä, luovuutta ja tavoitteellisuutta. Näitä samoja ominaisuuksia arvostetaan työelämässä muutoinkin. Kevytyrittäjyydestä saa siis hyvää kokemusta ja oppia tulevaisuuteen.

Nuorelle kesätöitä kevytyrittäjänä

Opiskelijan voi olla vaikea saada töitä kesäksi, sillä kilpailu kesätyöpaikoista on joskus kovaa. Jos kesätöitä ei löydy, ei kannata vaipua epätoivoon. Yksi tie kesätöihinkin on työllistää itse itsensä ja alkaa kevytyrittäjäksi.

 

Yksi tie kesätöihin on työllistää itse itsensä ja alkaa kevytyrittäjäksi.

 

Kevytyrittäjänä opiskelija saa kesällä arvokasta työkokemusta ja lisätienestejä. Kun työkekemusta ja kontakteja tätä kautta kertyy, muitakin töitä saa varmasti myöhemmin helpommin. Omapajan pajayrittäjänä opiskelijan ei siis tarvitse ottaa vastuuta kaikista yrittäjän velvollisuuksista: Omapaja huolehtii paperityöt puolestasi. Laskutuspalvelun avulla siis laskutat asiakkaitasi, ja Omapaja maksaa ne palkkana suoraan tilillesi.

Kevytyrittäjyys on opiskelijalle hyvä tapa hankkia lisätienestiä, mutta sitä se on muillekin. Kevytyrittäjyys sopii monenlaiseen tilanteeseen ja monelle eri alalle. Jos nuori on jo opiskelunsa suorittanut, hän voi oman työnsäkin ohessa kokeilla kevytyrittäjyyttä. Tällöin hän voi testata omaa yritysideaansa ja sen kannattavuutta ennen kuin varsinaisesti perustaa oman yrityksen.

Nuori yrittäjä saa monipuolisesti tukea

Suomessa nuorelle yrittäjälle on tarjolla paljon erilaisia palvelu- ja etujärjestöjä, jotka auttavat häntä yritystoiminnan alussa verkostoitumaan. Niiden kautta nuorella on myös mahdollisuus vaikuttaa yrittäjien asemaan sekä osallistua erilaisiin tapahtumiin ja kilpailuihin.

Nuori Yrittäjyys ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka rahoitus muodostuu pääosin yritysten ja säätiöiden tuesta. Nuori Yrittäjyys ry tukee yrittäjyyskasvatusta. Se on osa kansainvälistä Junior Achievement -verkostoa, joka on maailman laajin yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta nuorille tarjoava organisaatio.

Nuori Yrittäjyys ry tarjoaa kouluille opinto-ohjelmia, joiden avulla nuori oppii työelämätaitoja, yritteliäisyyttä ja oman talouden hallintaa. Ohjelmat muodostavat kokonaisuuden, joka tarjoaa yhteistyömahdollisuuksia alaluokilta korkea-asteelle. Ne kannustavat soveltamaan opittuja taitoja koulussa ja vapaa-ajalla.

nuori-yrittaja-verkostoutuminen

Nuoren yrittäjän on hyvä tutustua toisiin yrittäjiin ja osallistu tapahtumiin. Verkostoituminen kannattaa!

Suomen Yrittäjät puolestaan on pienten ja keskisuurten yritysten etu- ja palvelujärjestö. Se pyrkii parantamaan yrittäjien asemaa ja yrittämisen edellytyksiä. Se on ollut yrittäjien edunvalvoja valtakunnallisella tasolla jo yli 20 vuotta. Suomen Yrittäjien piirissä toimii Nuoret Yrittäjät -verkosto. Sen kautta nuoret yrittäjät ja yrittäjäksi suuntaavat pääsevät laajentamaan yrittäjäverkostojaan ja vaikuttamaan yrittäjien asemaan ja toimintaympäristöön.

Nuoret Yrittäjät -verkosto järjestää koulutuksia ja tapahtumia, muun muassa jokavuotisen Nuorten Yrittäjien valtakunnallisen Get Together -tapahtuman. Verkosto tekee yrittäjyyttä tutuksi oppilaitoksille, nuorisojärjestöille ja päättäjille sekä organisoi Vuoden Nuori Yrittäjä -kilpailua.

Vuoden Nuori Yrittäjä -kilpailu on Suomen arvostetuin nuorille suunnattu yrittäjäkilpailu. Siinä painotetaan yritystoiminnan ansioita. Suomen Yrittäjien aluejärjestö järjestää aluksi alueelliset alkukilpailut, joiden 18 voittajasta valitaan finalistit. Vuoden 2018 Nuoreksi Yrittäjäksi valittiin Lasse Saarenpää, joka pyörittää Laten Kone -nimistä yritystä. Saarenpää on hyvä esimerkki menestyneestä nuoresta yrittäjästä. Vaikka hän on vasta 35-vuotias, hänellä on jo yli 20 vuoden yrittäjäkokemus: ensimmäisen yrityksensä hän perusti 14-vuotiaana.

Omapajan turvallinen polku yrittäjyyteen

Omapajan laskutuspalvelun avulla jokainen nuori löytää helpon ja turvallisen polun yrittäjyyteen, kun hän haluaa kokeilla yrittäjyyttä käytännössä. Omapaja hoitaa nuoren yrittäjän puolesta kirjanpidon ja muut viranomaisvelvoitteet, ja nuori voi näin aloittaa yrittäjänä työskentelyn ilman yrittäjän paperivelvollisuuksia. Tällöin hän pääsee tarjoamaan palvelujaan, mutta säästyy yrityksen pyörittämisen byrokratialta.

Omapajan laskutuspalvelu on kätevä systeemi. Se tarjoaa nuorelle yrittäjälle kevyen ja helpon tavan laskuttaa omasta työstään. Omapajan kevytyrittäjäksi pääsee vaivattomasti. Käytännössä se tapahtuu niin, että aivan aluksi nuoren tulee rekisteröityä laskustuspalvelun käyttäjäksi. Tämän jälkeen palvelu lähettää hänelle verkko-ohjelman tunnukset, joilla hän pääsee luomaan oman profiilinsa ja tekemään laskuja.

 

Omapajan laskutuspalvelu on kätevä systeemi. Se tarjoaa nuorelle yrittäjälle kevyen ja helpon tavan laskuttaa omasta työstään

 

Laskun tekeminen on helppoa, sillä se tehdään valmiille pohjalle. Kun lasku on valmis, se lähetetään laskutuspalveluun, jonka työntekijät lähettävät laskun eteenpäin. He myös huolehtivat työstä koituvan paperityön, lakisääteiset maksut ja ilmoitukset. Työ laskutetaan siis Omapajan y-tunnuksen avulla. Nuori yrittäjä on kuitenkin itsekin yrittäjä siinä mielessä, että hän hankkii itse asiakkaansa ja sopii työnsä ehdoista suoraan heidän kanssaan.

Omapaja auttaa nuoria yrittämisestä kiinnostuneita kokeilemaan yrittäjyyttä ja testaamaan liikeidean toimivuutta. Sen kautta toimiminen on hyvä vaihtoehto aloittavalle yrittäjälle, joka haluaa käyttää aikansa mieluummin asiakashankintaan ja tuottavan työn tekemiseen kuin yrityksen pyörittämiseen liittyviin velvollisuuksiin. Omapajassa halutaan tehdä yrittäjyyden aloittaminen mahdollisimman helpoksi, jotta yrityksen perustamisen varjopuolet eivät sammuttaisi nuoren sisäisen yrittäjyyden paloa.

Kevytyrittäjyydestä katse tulevaisuuteen

Ilja Veteläisellä ajatus yrittäjyydestä lähti liikkeelle keskustelusta papan kanssa. Suunnitelmissa oli kesätyö joka työllistäisi molemmat, eläkeläisen ja koululaisen. Pappa jätti suunnitelman puheen tasolle mutta pojanpoika, 14-vuotias Ilja Veteläinen innostui. Hänhän voisi tarjota ruohonleikkauspalvelua yksinkin! Kokemusta oli kertynyt jo edelliskesänä oman ja naapurin pihanurmen parturoinnista.

 

Kevytyrittäjyyden myötä nuori yrittäjä saa lisätienestiä ja harjoitusta yrittäjäelämän todellisuuteen.

 

Omapaja hoitaa nuoren puolesta lakisääteiset maksujen tilitykset ja ilmoitukset verottajalle. Nuoren yrittäjän palkasta vähennetään siis palvelumaksun lisäksi lakisääteiset maksut, joita ovat muun muassa ennakkopidätys ja sairasvakuutusmaksu. Omapaja huolehtii myös laskuun sisältyvän arvonlisäveron maksamisesta verottajalle. Myös eläkevakuutusmaksut voi hoitaa laskutuspalvelun kautta. Omapaja siis auttaa nuorta yrittäjää kaikissa yrittämisen kiemuroissa.

Kiinnostaisiko myös nämä?