Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Topi Tauniharju on moniosaaja ja Omapajan kevytyrittäjä
Lukuaika 2 min

Moniosaaja – yhdistä eri alojen osaamisesta työ itsellesi

Topi Tauniharju on moniosaaja. Hän saattaa aloittaa työpäivänsä auton ratissa Biilan omakuljettajana, tehdä välillä mainontaa asiakasyrityksille ja lopettaa päivän juontokeikalla. Hänellä on moniosaajan palkka, jonka hän voi itse määritellä yhdessä asiakkaansa kanssa. Erilaisten töiden yhdistäminen onnistuu kätevästi kevytyrittäjänä laskutuspalvelun, Omapajan kautta.

Oletko sinäkin Topin kaltainen moniosaaja ja itsensätyöllistäjä? Olet ehtinyt jo tehdä monenlaista työtä ja tutustua eri aloihin. Muutama eri tutkintokin saattaa olla suoritettuna. Pidät myös monipuolisesta työnkuvasta ja vaihtelevasta tekemisestä.

Tiesitkö, että sinulla on mahdollisuus hyödyntää monipuolinen osaamisesi? Voit muovata toimenkuvasi sellaiseksi kuin haluat ja aikatauluttaa työsi. Näin esimerkiksi Topi Tauniharju on tehnyt.

Miten monipuolisen osaamisen voi hyödyntää?

Tauniharju on hyvä esimerkki siitä, miten monipuolisen taustan voi hyödyntää kevytyrittäjänä. Hän on pitkän linjan muusikko, äänimaisemien tuottaja ja mainosääni. Lisäksi hän on toiminut juontajana ja startterina matkailualalla.

Jokin aika sitten Tauniharju oli tilanteessa, jossa hän etsi uutta suuntaa työuralleen. Hän ajatteli, että voisi tehdä erilaisia töitä erilaisille asiakkaille. Ennen kaikkea hän toivoi, että voisi muovata työstään juuri itselleen ja luonteelleen sopivan.

Nyt Tauniharju pystyykin yhdistämään luovasti eri toimialojen töitä, ja homma toimii yksinkertaisuudessaan näin:

  • Kevytyrittäjänä hän voi sopia vapaasti työtehtävistä eri toimialojen asiakkaiden kanssa.
  • Hän täyttää oman työkalenterinsa itselleen sopivaksi.
  • Tehdyn työn jälkeen hän lähettää laskun asiakkaalleen Omapajan valmiin laskutusohjelman kautta.

Lue Topi Tauniharjun haastattelu.

Mitä moniosaaja hyötyy kevytyrittäjyydestä?

Kevytyrittäjyys on helppo tapa yhdistää monen eri alan osaaminen. Työsuorituksia eli omia palveluja voi tarjota eri asiakkaille, joita ovat esimerkiksi yritykset, yhteisöt ja kotitaloudet. Kevytyrittäjä sopii itse työnsä sisällöstä ja ehdoista.

Topi Tauniharjun tavoin useat kevytyrittäjät kokevat, että uudet työtilaisuudet lisääntyvät, kun aikaa jää asiakasuhteiden hoitoon ja varsinaisen työn tekemiseen. Kevytyrittäjyys mahdollistaa loistavasti vapauden valita työt ja yhdistää eri toimialojen tehtäviä. Lisäksi omaa aikaa ei mene hallinnointiin ja kirjanpidon kiemuroihin. Kevytyrittäjyys antaakin henkistä vapautta ja liikkumatilaa, joten työstä voi muotoilla juuri itselleen sopivan.

Esimerkiksi Omapajassa laskuttaminen on tehty mahdollisimman helpoksi: laskutusohjelma itsessään on hyvin helppokäyttöinen ja selkeä, mutta lisäksi Omapajan henkilökunta auttaa aina tarvittaessa. Apu on puhelinsoiton tai viestin päässä.

Moniosaajan palkka määräytyy tehtäväkohtaisesti

Moniosaajan palkka on monen eri tekijän tulos. Kaikkein tärkeintä on se, että osaa hinnoitella oman työnsä aina kyseessä olevan tehtävän mukaan. Esimerkiksi jos tekee tuntitöitä eri toimialojen asiakkaille, ei ehkä kannata pyytää samaa tuntihintaa kaikilla toimialoilla.

Kun mietit oman työsi hinnoittelua, etsi vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

  • Kuinka monta tuntia työn tekemiseen menee?
  • Paljonko joudun kuluttamaan rahaa työn tekemiseen?
  • Millainen on työn laatu?
  • Kuinka nopeasti työ täytyy tehdä ja minkälaiseen aikaan?
  • Onko alalla kilpailua ja mitä kilpailijat veloittavat?
  • Mikä on asiakkaan budjetti?

Moniosaaja saa apua oman työnsä hinnoitteluun Omapajalta ja luotettavilta verkkosivustoilta. Kannattaakin lukea läpi esimerkiksi Yrityksenperustaminen.net-verkkosivuston julkaisu aiheesta. Moniosaajan palkka saadaan määriteltyä kuntoon, kun asiaan perehtyy ja kysyy neuvoa.

Moniosaajia tarvitaan koko ajan enemmän

Useat eri tulevaisuuden tutkimukset vahvistavat käsitystä siitä, että moniosaajia tarvitaan koko ajan enemmän työmarkkinoilla. Yhden alan osaaminen ja erityistuntemus eivät enää riitä. Moniosaajan on myös hallittava vuorovaikutustaidot ja osattava toimia työyhteisössä. Monen alan ammattilaisena moniosaajan palkka määräytyy niin sanotusti tapauskohtaisesti.

Lisäksi on niin, että usein yritys ei pysty palkkaamaan työntekijää vain yhtä toimenkuvaa varten. Yrityksissä tarvitaan monenlaista osaamista, mutta yhden työtehtävän tekemistä varten ei kannata palkata omaa tekijää. Muuttuva työelämä onkin moniosaajalle huikea mahdollisuus.

Onko sinulla monipuolista osaamista, jota voisit hyödyntää paremmin? Jos oman tietotaidon hyödyntäminen houkuttelee, ota selvää, minkä väylän kevytyrittäjyys voi sinulle tarjota.

Kiinnostaisiko myös nämä?