Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Kevytyrittäjä Topi Tauniharju
Lukuaika 2 min

Topi Tauniharju – “Luovuus kukkii ja tuottaa satoa”

Kevytyrittäjyys on täynnä mahdollisuuksia. “Soitan, laulan, sometan ja videoillakin valloitan, vaikka aamuni autolla aloitan”, kuvailee kevytyrittäjä Topi Tauniharju omaa työtään.

Hän on pitkän linjan muusikko, äänimaisemien tuottaja ja mainosääni. Aamunsa hän aloittaa muutaman kerran viikossa autoillen, koska toimii media-alan ohessa CarCaren omakuljettajana.

“Yrittäjätaustaa on sen verran, että olen toiminut ennen Omapajaa 21 vuotta mainosäänenä, juontajana sekä startterina matkailualalla, sitä ennen freelance-muusikkona 15 vuotta.”

Topi on siis taustaltaan monipuolinen yrittäjä ja tuntee yrittäjän elämän ilot ja haasteet. Tällä hetkellä hän on kuitenkin kevytyrittäjä ja toteaa, että Omapaja tarjoaa juuri nyt hänen elämäntilanteeseensa parhaiten sopivan ratkaisun. “Katson, että kevytyrittäjän malli on tällaiselle pelkästään omasta päästään töitään tekevälle selkeästi paras ratkaisu.”

Mitä kevytyrittäjä voi tehdä?

Kevytyrittäjyys on hyvä ja helppo tapa yhdistää yrittäjyyden ja palkkatyön parhaat puolet. Siinä työsuorituksia tarjoava henkilö hankkii itse asiakkaansa, joita voivat olla yritykset, yhteisöt tai kotitaloudet. Työntekijä saa myös itse päättää, millä ehdoilla hän tekee työnsä, ja sopia itse työn sisällöstä.

Topi Tauniharjulle on kertynyt jo jonkin verran kokemuksia kevytyrittäjyydestä, jaän pitää erityisesti siitä, että voi luovasti tehdä erilaisia töitä myös aivan eri toimialoilla. Topi tekeekin Omapajan kautta spiikkaustöitä muun muassa yritysvideoihin, radiomainoksiin ja kaikkeen, mihin spiikkejä tarvitaan. Hän tarjoaa muun muassa äänimainontaa kauppakeskuksiin, ja tällä hetkellä hänellä on neljä vakituista kauppakeskusta asiakkaanaan.

“Sitten teen trubaduurina keikkaa, sometan eli tuotan pienille yrityksille somemainontaa kuvin, tekstein ja videoin yritysten markkinointitarpeisiin.”

Topin toimenkuva on hyvin monipuolinen. Kevytyrittäjä voikin helposti muovata työstään juuri itselleen ja luonteelleen sopivan. Vaihtelua ja haasteita kaipaava henkilö voi hankkia itselleen erityyppisiä asiakkaita eri aloilta, kun taas rutiineista pitävä henkilö voi pitäytyä samantyyppisissä asiakkaissa ja työtehtävissä.

Mikä olisi paras laskutuspalvelu?

Topi Tauniharju kertoo, että pitkien yrittäjävuosien jälkeen tuli eteen aika, jolloin piti miettiä, miten voisi tehdä töitä kevyemmin ja kotoa käsin. Hän sai vinkin Omapajasta Uusyrityskeskuksen kautta, kun keskusteltiin erilaisista työn tekemisen mahdollisuuksista. “Siitä lähti yhteistyö Omapajan kanssa, joka on kasvanut mukavasti jo puolen vuoden aikana, minkä olen tässä kevytyrittäjänä ollut.”

kevytyrittaja-moniosaaja-topi-tauniharju

Topi Tauniharjun mukaan kevytyrittäjyys ja Omapajan laskutuspalvelu sopii erinomaisesti ihmiselle, joka arvostaa vapautta työskennellä ja loikkia jopa eri toimialoille.

Suomen Uusyrityskeskukset ry on yhteistoimintajärjestö yksityisen ja julkisen sektorin välillä. Se on kattojärjestö useille paikallisille uusyrityskeskuksille, joiden tavoitteena on auttaa alkuun yrityksiä ja yrittäjiksi aikovia. Apu ja neuvonta on maksutonta ja luottamuksellista.

 

"Nykyiselle liikevaihdolle Omapaja on jopa edullisempi ratkaisu kuin oma yritys."

 

Topi Tauniharju on tyytyväinen saamaansa suositukseen ja toteaa, että kevytyrittäjyyden myötä uudet työtilaisuudet sekä asiakkuudet ovat lisääntyneet mukavasti. Laskutuspalvelun parhaana puolena hän pitääkin työmahdollisuuksien laajuutta ja tietysti sitä, että yrittämiseen liittyviä paperitöitä ei tarvitse itse tehdä.

“Olen ollut erittäin tyytyväinen Omapajan kanssa toimintaan. Laskutusohjelmaa on helppo käyttää, palkanmaksut sekä kaikki tilitoimistotyöt hoituvat kuin itsestään. Nykyiselle liikevaihdolle Omapaja on jopa edullisempi ratkaisu kuin oma yritys.”

Monet laskutuspalveluiden asiakkaat kokevat, että kevytyrittäjyys tarjoaa henkistä vapautta ja liikkumatilaa. Työstä voi tehdä aivan omannäköisensä bisneksen. Topi kiteyttääkin tämän kokemuksen toteamukseen: “Varsinkin jos arvostat vapautta työskennellä ja loikkia jopa eri toimialoille, on Omapaja siihen ihan paras kumppani.”

Lisää kiinnostavaa luettavaa: