Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Sisäinen yrittäjyys on taito, jota voi kehittää.
12.11.2015 14:48Lukuaika 1 min

Haasta itsesi sisäiseen yrittäjyyteen!

Jokainen ihminen on elämässään yrittäjä. Teemme joka päivä lukemattomia päätöksiä, joilla pyrimme vaikuttamaan omaan toimintaamme tai ympäristön toimintaan kehittäen ja tulevaisuuteen katsoen.

Usein toimintaamme ohjaa juuri halu muuttaa asioita. Nuo asiat voivat olla hyvin pieniä. Pieniä ulkopuolelta tarkasteltuna mutta ihmiselle itselleen niillä voi olla ratkaiseva merkitys.

Sisäinen yrittäjyys on taito, jota voi kehittää.

Sisäisen yrittäjyyden omaava henkilö haluaa tehdä asioita itsensä tai ympäristönsä parhaaksi. Sisäinen yrittäjyys on taito, jota voi kehittää.

Halua tehdä asioita itsensä tai ympäristönsä parhaaksi kutsutaan sisäiseksi yrittäjyydeksi. Tämän yrittäjyyden muodon voi ymmärtää myös tahtona tehdä parhaansa. Tehdä asiat niin, että niistä olisi mahdollisimman suuri hyöty itselle tai ympäristölle.

Sisäisen yrittäjyyden käsite on positiivinen. Se sisältää eteenpäin katsovan voiman, motivaation ja myös sisäisen tarpeen. Sisäisen yrittäjyyden voi ajatella jokaisen ihmisen ominaisuudeksi, jota voi kehittää ja jalostaa.

Jokainen palkansaaja on työssään sisäinen yrittäjä. Tällöin hänellä on halu toimia työssään parhaalla mahdollisella tavalla. Sisäinen yrittäjyys voidaan kuvata tässä yhteydessä myös sanalla yrittävyys. Se pitää sisällään työelämässä tärkeitä ominaisuuksia: aloitekyvyn, yhteistyökyvyn, omatoimisuuden, sitoutumisen, elinikäisen oppimisen halun ja niin edelleen.

Sisäinen yrittäjyys ja ulkoinen yrittäjyys

Yrittäminen jaetaan usein sisäiseen yrittäjyyteen ja ulkoiseen yrittäjyyteen. Ulkoinen yrittäjä, siis henkilö, joka toimii yrittäjänä yrityksessä, on vahvasti myös sisäinen yrittäjä. On helppo liittää yrittäjiin aikaisemmin mainittuja ominaisuuksia.

Onko jopa niin, että vahvat sisäiset yrittäjät ohjautuvat useammin yrittäjiksi ja yrityksen omistajiksi? Onko heihin rakennettu sisään jo valmiiksi sisäisen yrittäjyyden ominaisuuksia?

 

Jokainen ihminen voi omassa työssään haastaa itsensä ja oman sisäisen yrittäjyytensä.

 

Jokainen ihminen voi omassa työssään haastaa itsensä ja oman sisäisen yrittäjyytensä. Palkkatyössä olevat voivat siirtää katseensa omasta tehtäväkentästään näkemään kokonaisuuksia, tehdä työtään tavalla, joka edistää oman työyhteisönsä hyvää.

Työntekijä voi aina kehittää omaa sitoutumistaan. Pysähtyä pohtimaan, antaako sen, mitä kulloinkin olisi annettavaa? Työyhteisössä toimiessa voi katsella ympärille kehityksen katseella. Vahva sisäinen yrittäjä haluaa kehittää.

Haasta itsesi. Joka päivä. Anna oman sisäisen yrittäjäsi tehdä kaikkensa. Haasta itsesi näkemään omassa toiminnassa ne asiat, jotka voi tehdä paremmin. Haasta itsesi näkemään ympärilläsi asioita, joihin voit vaikuttaa niin, että ne ovat huomenna paremmin.

Sisäinen yrittäjä näkee tämän päivän parempana kuin eilisen mutta huonompana kuin huomisen.

Anna itsellesi mahdollisuus!

Kiinnostaisiko myös nämä?