Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Eevamaija Kukkala, satuhieronta, kevytyrittäjä
Lukuaika 2 min

Eevamaija Kukkala: ”Omapajan palvelu on juuri minulle”

”Satuhieronta on tarinan ja kosketuksen lempeä menetelmä, jolla vaikutetaan ihmisen läsnäoloon ja autetaan rentoutumaan.”

Näin kuvailee satuhierontaa Eevamaija Kukkala, joka on varsinaiselta koulutukseltaan kirjasto- ja tietopalvelutradenomi. Hän kävi koulun Oulun ammattikorkeakoulussa. Satuhierontaohjausta hän tekee kevytyrittäjänä. Hänen yritystoimintaansa pääset tutustumaan täältä.

Satuhieronnalla on saatu aikaan todella hyviä vaikutuksia esimerkiksi päiväkotiryhmien dynamiikaan. Kun satuhierontaa on tehty säännöllisesti, kiusaamista on ollut ryhmissä vähemmän.

”Oikenalaisella ohjauksella satuhieronnan avulla voidaan myös korvata ja korjata ikäviä muistoja kosketuksesta.”

Kukkala sanoo, että häntä itseään lähellä on erityisesti palvelutalojen asiakkaat.

”He jäävät usein paitsi lempeästi kosketuksesta. Heidän omaisensa ovat pyytäneet minua käymään heidän luonaan ja tekemään heille satuhierontaa.”

Oikeat sattumat veivät satuhieronnan tielle

Satuhieronta-menetelmän  on kehittänyt Sanna Tuovinen. Hän on koulutettu hieroja, rakentavan vuorovaikutuksen ohjaaja ja Satuhieronta-kouluttaja. Hänellä on myös lähihoitajan ammattitutkinto.

Kukkala törmäsi satuhieronta-menetelmiin erilaisten sattumien kautta tehdessään kirjastoalan opintoja. Innostuttuaan aiheesta hän teki myöhemmin myös opinnäytetyönsä satuhieronnasta.

”Huomasin, että tämä asia on sellainen, jota tarvittaisiin kirjastoissa. Näitä palveluja pitäisi tarjota siellä. Olen sittemmin käynyt Sanna Tuovisen Tarina ja kosketus -koulutukset. Satuhierontakoulutus on kaksiosainen, joista toinen on osaajakoulutus ja toinen on ohjaajakoulutus. Kävin itse molemmat.”

 

”Ihmiset ovat iltojen aikana tehneet ohjatusti satuhierontaa toisilleen."

 

Kukkala on nyttemmin pitänyt luentoja ja ohjausta kirjastoissa kosketuksen merkityksestä ja satuhieronnasta.

”Olen pitänyt luentoja kosketuksesta myös nuorisoryhmille ja ohjauksia vanhemmille. Teen myös yksilöllistä satuhierontaa ikäihmisille. Haluaisin saada kouluttaa erityisesti nuorille, mikä on hyvää ja mikä väärää kosketusta.”

Kukkala on käynyt pitämässä aiheesta luentoja myös erilaisissa naistenilloissa ja äitienilloissa.

”Ihmiset ovat iltojen aikana tehneet ohjatusti satuhierontaa toisilleen. Kaikki ovat kyllä yleensä tykänneet siitä. Itsellenikin satuhieronta on avannut uudenlaisia näkemyksiä kosketukseen.”

Miksi kannatti valita kevytyrittäjyys?

Kun Kukkala vielä opiskeli ammattikorkeakoulussa, hän teki muun muassa yrittäjyysopinnot. Opintoihin kuului tietynlaisia työpajoja. Yhdessä työpajassa yksi laskutuspalveluyritys kävi kertomassa kevytyrittäjyydestä.

”Ajattelin tuolloin, että tämä voisi olla minulle juuri hyvä tapa toimia. Tämä minun toimintani on osa-aikaista ja vähän pienempää yritystoimintaa, joten tämä sopii oikein hyvin näin.”

Kukkala tykkää erityisesti siitä, että hänen ei tarvitse kevytyrittäjänä käyttää aikaa paperiasioista huolehtimiseen.

”Siinä on itselle yksi stressinaihe vähemmän. Koen, että olen ennemmin Omapajalle vähän niin kuin heidän työntekijänsä, koska saan korvaukset palkkana.”

 

"Olen muutoinkin saanut Omapajalta apua aina heti, kun olen tarvinnut. Sieltä on nopeasti vastattu kysymyksiini."

 

Omapajasta Kukkala kuuli ensimmäisen kerran tuttavaltaan. Jonkin verran hän myös teki vertailua eri laskutuspalvelujen suhteen ja totesi Omapajan edullisimmaksi itselleen.

”Tämä vain tuntui siksi luontevimmalta valinnalta, ja tämä on kyllä toiminut hyvin. Käyttöjärjestelmä on hyvin helppo ja yksinkertainen. Minulla ei ole ollut mitään ongelmaa sen suhteen. Olen muutoinkin saanut Omapajalta apua aina heti, kun olen tarvinnut. Sieltä on nopeasti vastattu kysymyksiini.”

Haaveissa lisää projekteja ja uusia satuja

Vaikka kalenteri tyhjeni keväällä koronan vuoksi, näyttää syksy valoisammalle. Kalenterissa on jo jonkin verran sovittuja ohjauksia. Tulevaisuudessa Kukkalalla on tarkoitus panostaa lisää yritystoimintansa markkinointiin.

”Satuhierontaan liittyen minulla on sellainen unelma, että pääsisin joskus johonkin projektiin, jossa käsiteltäisiin ja työstettäisiin asiaa satuhieronnasta yli sukupolvien.”

Satuhierontaan liittyen on kirjoitettu jo useita kirjoja. Kukkala käyttää niitä omassa työssäänkin. Kirjoissa on muun muassa valmiita satuja, joita voi käyttää satuhieronnan yhteydessä. 

”Pyrin kuitenkin keksimään aina itsekin yhden uuden sadun, kun teen satuhierontaa. Riippuu aina vähän siitä, millainen ohjaus on kyseessä.

Luonto on usein läsnä satuhierontaan liittyvissä saduissa.

”Sillä tavoin pystyy tuomaan luonnon sinne, missä luonto ei ole. Kerran annoin yhdelle ylioppilaalle sellaisen aineettoman lahjan, että tein hänellä ylioppilasjuhlissa satuhieronnan – ja hän kyllä tykkäsi siitä."

Kiinnostaisiko myös nämä?