Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Anton Kalinin on Biilan pro-kuljettaja
1.4.2022 12:18Lukuaika 1 min

Anton Kalinin: Biila-kuskina omat ajot voi valita vapaasti

- Sanotaanko, että kevytyrittäjyydessä se hyöty on fifty-fifty kaikille, naurahtaa Anton Kalinin ratin takana maanantai-iltapäivänä kotikaupungissaan Helsingissä.

Kuljettajan penkillä istuminen onkin miehelle tuttua. Kalinin tekee kevytyrittäjänä ajokeikkaa Biila-kuskina. Biila-palvelussa Kalininin tapaiset kuskit kuljettavat autoja asiakkailta huoltoon. Asiakas varaa kuljetuksen mobiilisovelluksen avulla. Vapaana oleva Biila-kuski nappaa ajon, hakee auton sovitusti ja toimittaa sen oikeaan paikkaan. Ajomatkat ovat eripituisia aina kymmenen minuutin pyrähdyksistä monien satojen kilometrien reissuihin. Kuski itse määrittelee, mihin ja milloin hän on valmis matkaamaan.

Ajaminen on harrastus, jolla pääsee tienaamaan

Biilan kätevä palvelu on ehtinyt käydä Anton Kalininille hyvinkin tutuksi. Kalinin kertoo tehneensä Biila-töitä jo useamman vuoden ajan.

- Aloitin jo joskus viisi – kuusi vuotta sitten, hän muistelee.

Jossain vaiheessa keikkaa tuli heitettyä aivan päätyönä, nykyisin ajomatkat ovat lyhentyneet ja keikat harventuneet. Tällä hetkellä Kalinin työskentelee arkisin päiväkodilla, mutta kokonaan mies ei ole heittänyt ajohanskoja tiskiin.

- No ehkä viikottain, miten sopii mun aikatauluihin. Välillä on ollut viikkoja, jopa kuukausikin niin, etten ole ajanut ollenkaan, Kalinin pohtii ajorytmiään.

Kevytyrittäjyyden Biila-kuskina Kalinin kokee ennen kaikkea harrastuksena, mies kun tykkää ajella erilaisilla autoilla. Kuljetettavat autot eivät ole mitään peltiromuja, vaan pääasiassa uudehkoja merkkiautoja matkalla määräaikaishuoltoon. Asiakkaina toimivat niin yksityiset autonomistajat kuin esimerkiksi autoliikkeetkin.

- Sekä että, asiakkaita on kyllä ihan Helsingistä Ouluun, Kalinin kertoo.

Biila-kuskina oleminen sopiikin erinomaisesti ajamista rakastavalle, joka haluaa samalla tienata hieman ylimääräistä. Ajot voi sopia omien menojen mukaan: esimerkiksi matkustelu Suomen halki voi Biila-kuskina olla helppoa ja ennen kaikkea edullista.

Biila työskentelee tiiviisti Omapajan kanssa. 

Biila tekee tiivistä yhteistyötä Omapajan kanssa. Omapajan laskutuspalvelun kautta kuskit laskuttavat ajoistaan ja palkka tulee maksuun suoraan Biilalta. Omapaja auttaa tarvittaessa Biila-kuskeja laskujensa kanssa. Kalininilla isompia ongelmia ei ole ollut, mutta neuvoja ja tukea hän on kysyttäessä saanut tarpeen mukaan.

- Olen apua saanut, kyllä, Kalinin muistelee.

Tällä hetkellä nykyinen työn rytmi sopii Kalininille hyvin. Päivätyö tapahtuu muualla, mutta omaa mielenkiintoa autojen ja ajamisen parissa pääsee purkamaan itselle sopivaan tahtiin osa-aikaisena Biila-kuskina. Jatkosta Kalinin ei osaa sanoa mitään, hänelle sopii hyvin hetkessä eläminen ilman suurempia suunnitelmia.

- Päivä kerrallaan, tulevaisuuttahan ei voi ennustaa. Huomenna päähän voi pudota vaikka tiiliskivi, joten koskaan ei tiedä mitä tapahtuu, Kalinin naureskelee.