Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

yksinyrittaja
21.7.2020 12:30Lukuaika 3 min

Yksinyrittäjä, miksi taaperrat yksin?

Yksinyrittäjä – kannattaa verkostoitua. Vai tuntuuko se sinusta turhalta? Sehän vie vain aikaa ja voimavaroja. Eikö olisi tärkeämpää keskittyä tekemään varsinainen työ hyvin? Eikö olennaisinta ole pitää oman yrityksen taloudellinen tilanne kunnossa?

Jokainen yrittäjä on ihminen. Kukaan ei pysty pitemmän päälle tekemään töitä kuin kone, ilman kontakteja muihin ja muiden tarjoamaa vertaistukea. Vertaistuki on tärkeä voimavaran lähde jokaiselle yrittäjälle. Päätoimiselta yksinyrittäjältä tämä tuki puuttuu ilman verkostoja.

Yksinyrittäjän kannattaa verkostoitua myös siksi, että hänen yrityksensä edellytykset kannattavaan liiketoimintaan pysyvät kunnossa. Vertaistuen lisäksi verkostot nimittäin auttavat yksinyrittäjää menestymään.

Omapajan toimitusjohtaja Marko Tyyskä kertoo, että useat menestyvät yrittäjät pitävät verkostoitumista yrittämisensä elinehtona. Motiivi verkostoitumiseen voi kummuta useasta eri tarpeesta.

”Yksinyrittäjänä verkostoituminen on tärkeää toiminnan kannalta, ja erityisesti se antaa vertaistukea. Moni yksinyrittäjä ja yksin työtä tekevä tuntee olevansa kirjaimellisesti yksin. Kaivataan ihmistä, jonka kanssa voisi pallotella omia ideoita ja ajatuksia.”

Miten ja missä kannattaa verkostoitua?

Verkostoja voi löytää muiden yrittäjien lisäksi myös erilaisista oman alan järjestöistä, saman alan toimijoista, sosiaalisesta mediasta, omien asiakkaiden kautta ja jopa vapaa-ajan harrastusten kautta. Verkostoituminen vaatii yksinyrittäjältä jonkin verran aikaa ja panostusta, mutta se kannattaa.

Kuka tarkkaan ottaen sitten on yksinyrittäjä? Yksinyrittäjyydessä eli itsensä työllistämisessä on kyse oman työn tai palvelun myymisestä suoraan asiakkaalle. Usein yksinyrittäjistä puhutaan yksityisinä elinkeinonharjoittajina. Myös kevytyrittäjä on yksinyrittäjä. Joskus yksinyrittäjällä on useita yrityksiä.

Verkostoituminen voi aloittelevalle yksinyrittäjälle tuntua aluksia haastavalta. Sitä ei kuitenkaan kannata jäädä liikaa murehtimaan. Verkostoitumista voi nimittäin harjoitella koko ajan. Kerro rohkeasti itsestäsi ja yrityksestäsi muille, mutta ole myös itse kiinnostunut muista ja opettele kuuntelemaan heitä. Verkostoitumisessa vastavuoroisuus on tärkeää.

 

Verkostojen avulla saat usein myös tärkeää ja ajankohtaista tietoa. Kaikesta ei monestikaan itse ole aina täysin perillä.

 

Kun verkostoidut, voit saada muilta uusia ideoita kannattavasta liiketoiminnasta. Erilaiset verkostot voivat auttaa sinua myös liiketoiminnan kehittämisessä ja laajentamisessa. Muiden avulla mitä todennäköisemmin onnistut yrittämisessä aina vain paremmin.

Marko-Tyyska-toimitusjohtaja-Omapaja

Omapajan toimitusjohtaja Marko Tyyskän mukaan menestyvien yrittäjien yksi elinehdoista on laaja verkosto.

Verkostojen avulla saat usein myös tärkeää ja ajankohtaista tietoa. Kaikesta ei monestikaan itse ole aina täysin perillä. Toisten yrittäjien kautta voit saada muun muassa tietoa siitä, missä on tarjolla yksinyrittäjälle avustusta. Aloitteleva yrittäjä voi myös saada muilta apua esimerkiksi siihen, miten tehdään tilinpäätös tai veroilmoitus.

Yksinyrittäjä – verkostoidu Omapajan tuella

Marko Tyyskä kertoo, että Omapaja tarjoaa yksinyrittäjille erilaisia tapoja verkostoitua. Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin.

”Omapajassa ei tarvitse yrittää yksin. Omapaja-yhteisön muodostavat kevytyrittäjäkollegat, Omapajan kokenut henkilöstö sekä kumppanuusyritykset. Tämä on huikea tukiverkosto, johon kuulumalla saa tukea yrittäjänä onnistumiseen.”

Omapajalla on oma Facebook-ryhmä, jossa kevytyrittäjät voivat verkostoitua toistensa kanssa. Se on yksi keskeinen foorumi, missä yksinyrittäjät voivat kysellä ja auttaa toisiaan. Myös Omapajan asiantuntijat ovat mukana ryhmässä, joten hekin voivat tarvittaessa vastata kysymyksiin ja osallistua keskusteluun.

 

Omapajan Osaajia-palvelusta toimeksiantajat löytävät sinut. Palvelun avulla yksinyrittäjä löytää helposti myös muut kevytyrittäjät. Tämä on tärkeää.

 

”Tässä meillä on ajatuksena, että meillä Omapajassa pysyisi sormet verkolla, eli tietäisimme koko ajan, mitkä asiat kevytyrittäjiä arjessa askarruttavat. Haluamme näin olla kevytyrittäjien arjessa mukana rinnallakulkijoina ja tukijoina.”

Oletko kuullut Osaajia-palvelusta?

Toinen kätevä keino yksinyrittäjän verkostoitumiseen on Osaajia-palvelu. Sinne voi tehdä jokainen oman profiilinsa, kun on rekisteröitynyt Omapajan laskutuspalveluun. Kirjautuminen on ilmaista, eikä velvoita sinua mihinkään.

Omapajan Osaajia-palvelusta toimeksiantajat löytävät sinut. Palvelun avulla yksinyrittäjä löytää helposti myös muut kevytyrittäjät. Tämä on tärkeää. Useinhan on nimittäin niin, että vain toinen yrittäjä todella ymmärtää niitä haasteita, joita yrittäjä arjessaan kohtaa.

Kun yksinyrittäjä on luonut oman profiilin Osaajia-palvelussa, hän voi sen jälkeen jakaa profiilia esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Tällä tavoin kevytyrittäjä pystyy hyvin kertomaan itsestään ja markkinoimaan omaa palveluaan. Tämä on hyvä keino verkostoitua ja saada työtilauksia.

”Haluamme omalta osaltamme voimakkaasti auttaa yksinyrittäjiä siinä, että he saavat omalle työlleen näkyvyyttä, ja he tulevat löydetyiksi. Tätä Osaajia-palvelua meillä on tarkoitus kehittää koko ajan eteenpäin. Haluamme palvella kevytyrittäjiä mahdollisimman hyvin ja tarjota koko Omapajn yhteisön tuen kaikille halukkaille.”

Kiinnostaisiko myös nämä?