Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Tuisku Koskela on synnytysvalmentaja
Lukuaika 1 min

Tuisku Koskela - lempeyttä synnytykseen

Tuisku Koskelalla on tärkeä tehtävä. Hän saa etukäteen olla mukana tapahtumassa, joka jännittää, mietityttää, pelottaa, ihastuttaa ja aiheuttaa tunteita aivan laidasta laitaan. – Synnytyksessä on kyse elämän suurimmista asioista, Tuisku itse pohtii tuon mielen myllerryksiä herättävän tapahtuman merkitystä.

Tuisku Koskela on kätilö ja kahden lapsen äiti. Hän on osa Hypnosynnytys-valmentajatiimiä ja tekee synnytysvalmennustyötä itsenäisenä omapaja-yrittäjänä. Ajatus toimimisesta itsenäisenä ammatinharjoittajana on ollut Tuiskulla mielessä jo opintojen aikana.

Hänen kokemuksensa mukaan kätilöopinnot antoivat eväitä tarjota parempia palveluita, kuin mitä julkisen puolen resurssit pystyvät antamaan myöten. Lisäksi hänen mukaansa synnytysvalmennukselle on suuri tilaus. Onhan kunnallisia synnytysvalmennuksia vähennetty.

Viime vuonna Tuisku kävi HypnoBirthing ® –valmentajakoulutuksen Helsingissä. Viimeistään se sai hänet innostumaan ja hänellä heräsi valtava palo päästä kehittämään synnytyskulttuuria lempeämpään ja asiakaslähtöisempään suuntaan yhdessä muiden hypnosynnytysvalmentajien sekä äitiyshuollon ammattilaisten kanssa.

 

Omapajan mukaan tuleminen madalsi kynnystä ryhtyä itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi.

 

Tuisku Koskela on tällä hetkellä vanhempainvapaalla sairaanhoitajan työstään. Idea synnytysvalmennuksista sai siivet, kun hän ryhtyi toimimaan yhdessä Omapajan kanssa. Hänen mukaansa Omapajan mukaan tuleminen madalsi kynnystä ryhtyä itsenäiseksi ammatinharjoittajaksi, kun Omapajan avulla pystyi välttymään yrityksen perustamiseen liittyvästä paperityöstä. Omapaja toimii edelleen tukena taustalla.

”Hypnosynnytys ei ole tie, joka määrää, miten synnyttää tai olla vanhempi. Se on portti, joka johdattaa sinut itsesi näköiselle polulle!” Asiakaslähtöiseen ja lempeään synnytysvalmennukseen hakeutuu monesti tulevat äidit ja perheet, jotka ovat kiinnostuneita luonnollisesta synnytyksestä.

Valmennus sopii hyvin myös niille, ketkä haluavat käyttää lääkityksiä tai puudutteita synnytyksessään. Asiakkaat, olivat he sitten ensi- tai uudelleensynnyttäjiä, haluavat tavoitella valmennuksen avulla hyvää oloa raskauteen sekä varmuutta synnytykseen. Koskelan mukaan asiakkaat tiedostavat, että etukäteen valmentautumisella on mahdollisuus vaikuttaa paljon siihen, millainen kokemus synnytyksestä muodostuu.

Hypnosynnytysvalmennuksen käymisestä on hyötyä myös alan ammattilaisille. Valmennus antaa heille muun muassa uutta näkökulmaa asiakaskohtaamiseen.

 

Teen työtäni koko sydämelläni, ohjenuorana alan tuorein tieto ja päämääränä perheiden paras.

 

Kysyessäni työn parhaita puolia, Koskela mainitsee välittömästi asiakkaat. Hän kokee olevansa etuoikeutettu, kun saa valmennuksissa kunniatehtävän olla perheiden tukena elämän tärkeimmillä poluilla. Palkitsevaa on se, kun huomaa perheissä syntyvät oivallukset ja varmuuden. Tarve hypnosynnytysvalmennukselle ei lopu.

Jokainen raskaus on uuden elämän alku ja Koskela toivoo, että raskaus ja synnytys, elämän ihme olisi arvokas kokemus kaikille osapuolille. – Teen työtäni koko sydämelläni, ohjenuorana alan tuorein tieto ja päämääränä perheiden paras, Koskela tiivistää.

Kiinnostaisiko myös nämä?