Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Toni Virtanen, viherrakentaja
Lukuaika 2 min

Toni Virtanen: ”Itsensätyöllistäjän vapaus motivoi”

Toni Virtanen on viherrakentaja, eli hän tekee puutarha- ja pihatöitä. Koulun alalle hän on käynyt Tampereen seudun ammattiopistossa. Hänellä on viherrakentajan koulutuksen lisäksi artesaanin koulutus metallialalta.

Virtanen teki viherrakentajan töitä toiselle yritykselle kolme vuotta mutta päätti sitten kokeilla itsensä työllistämistä kevytyrittäjänä.

”Työni on pääasiassa erilaisten kasvien kanssa työskentelyä, mutta teen myös erityyppisiä korjaustöitä puutarhoissa. Minulla ei kuitenkaan ole aivan vakiintunutta konseptia vielä tässä, vaan työn sisältö on vasta muotoutumassa.”

Hän kokee, että kevytyrittäjyys on toiminut hänelle hyvin. Näin alkuvaiheessa hänestä tuntuisi turhan isolta kynnykseltä perustaa oma yritys.

Kevytyrittäjyys passaa viherrakentajalle

Toni Virtanen sanoo, että hänellä ei ole vielä kiirettä perustaa omaa yritystä. Hän voi hyvin nimittäin kasvattaa toimintaansa kevytyrittäjänäkin.

 

"Kevytyrittäjyys vastaa nyt omia tarpeitani erinomaisesti. Tämä on hyvä välivaihe siihen, että voin joskus olla itsenäinen yrittäjä."

 

Kevytyrittäjyys vastaa nyt omia tarpeitani erinomaisesti. Tämä on hyvä välivaihe siihen, että voin joskus olla itsenäinen yrittäjä. Pitää sitten punnita eri vaihtoehtoja, kun toiminta tästä vielä kasvaa lisää. Sen näkee sitten myöhemmin, miten kasvun jälkeen kannattaa edetä.”

Kun Virtanen päätti aloittaa viherrakentajan työt kevytyrittäjänä, hän alkuun selvitteli, millaisia laskutuspalveluja oli tarjolla. Hän koki, että Omapajalla oli hänen kannaltaan parhaat ominaisuudet.

”Yhteistyö Omapajan kanssa on sittemmin toiminut hyvin. Minulle tämä on ollut hyvä kokemus. Olen voinut kysyä apua joihinkin eteen tulleisiin asioihin, ja olen saanut niihin vastauksen. Esimerkiksi verotukseen liittyvistä asioista olen joskus kysynyt.”

Virtanen tarvitsee viherrakentajan työssään vakuutuksen. Hänestä on hyvä, että hän on voinut ottaa sen Omapajan kautta.

Puutarhapalvelu pihalla -firman paperityöt hoituvat Omapajan kautta

Toni Virtanen tekee viherrakentajan töitä nimellä Puutarhapalvelu pihalla. Tonin nettisivut löytyvät täältä. Hänen asiakkaitaan ovat tällä hetkellä yksityiset ihmiset. Toiveena on tehdä tulevaisuudessa yhteistyötä myös puutarhasuunnittelijoiden kanssa.

”Ensimmäisenä vuotena jaoin esittelylappuja postiluukuista sisään. Sitä kautta sain muutamia asiakkaita. Sen jälkeen olen saanut asiakkaita sekä puskaradion että Facebookin kautta. Asiakasmäärät ovat lisääntyneet siitä, kun aloitin, mutta mielellään ottaisin niitä lisääkin.”

 

”Ensimmäisenä vuotena jaoin esittelylappuja postiluukuista sisään. Sitä kautta sain muutamia asiakkaita."

 

Virtanen sanoo, että puutarha-alalla yrittäjyyden haasteet ovat hyvin samanlaisia kuin muillakin aloilla. Kun hän oli viherrakentajan töissä työntekijänä, hän kuitenkin näki, että alalla riittää töitä niin, että on kannattavaa kokeilla kevytyrittäjyyttä.

”Se helpottaa, kun tietää, että töitä on. Siitä sain uskoa tähän omaan työhöni. Omanlaistaan luonnetta tähän kuitenkin luo se, että työ on kausiluonteista. Keväällä alkaa aina uusi kausi, talvella näitä töitä ei niin ole.”

Talvella Virtanen on tehnyt kevytyrittäjänä tilauksesta nettisivuja.

”Pystyn tekemään nettisivuja koodipohjaltakin jonkin verran ja käytän lisäksi WordPress-sisällönhallintajärjestelmää. En silti varsinaisesti koodaa. Nettisivujen teko on minulle kuitenkin kakkosjuttu tämän puutarhatyön ohessa.”

Kevytyrittäjä on oman itsensä isäntä

Toni Virtasen tavoitteena on tulevaisuudessa työllistää itsensä itsenäisenä yrittäjänä. Yrittäjyys nimittäin kiinnostaa ja inspiroi häntä.

”Varmaan se lähtee tietynlaisesta vapaudesta, että voi suunnitella omat aikataulunsa. On siinä myös se, että yrittäjänä pääsen paremmalle palkkatasolle kuin työntekijänä.”

Tulevaisuudessa hän haluaisi erottua kilpailijoistaan siinä, että viherrakentajan työssään hän käyttää sellaisia tekniikoita, jotka jollain tavalla aina parantavat ympäristöä.

”Laajamittaista ympäristön muokkausta en lähtisi toteuttamaan vaan teen puutarhan hoitoa olemassa olevan ympäristön ehdoilla. Terveellä järjellä pyrin näkemään sen, miten missäkin tilanteessa kannattaa toimia.”

Lisää kiinnostavaa luettavaa: