Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Sanna Järvinen, Maatilalle.fi
14.4.2020 11:35Lukuaika 1 min

Suomen sato pelastetaan yhteistyöllä

Omapaja ja Maatilalle.fi solmivat kumppanuussopimuksen

Suomen maatiloja uhkasi työvoimapula, kun ulkomaista työvoimaa ei ole ollut saatavilla. Tilanteeseen on kuitenkin löytynyt ratkaisu muun muassa Maatilalle.fi-palvelun kautta. Omapaja tarjoaa palvelun kumppanina helpotuksen työntekijöiden palkkaamiseen.

Omapajan avulla tilallisten on helppo hankkia työvoimaa palkkaamisen sijaan. Samalla työntekijöillä on mahdollisuus työskennellä yrittäjämäisesti kevytyrittäjänä ja hoitaa palkkion saaminen sujuvasti laskutuspalvelun kautta. Omapajan palvelu hyödyttää sekä tilallisia että työntekijöitä.

Maatilalle.fi-palvelu avattiin 30. päivä maaliskuuta, ja se yhdistää työvoimaa tarvitsevat maatilat ja työnhakijat. Maatilalle.fi on ensimmäinen portaali, joka tarjoaa palvelua ilmaiseksi koronapandemian aikana. Reilussa viikossa palveluun rekisteröityi noin 60 maatilaa ja yli 4 600 työnhakijaa.

Maatilalle.fi-palvelun on ideoinut Amisharjoittelun toimitusjohtaja Sanna Järvinen. Hän sanoo, että palvelu syntyi halusta auttaa kausityövoiman puutteesta kärsiviä maatiloja ja puutarhoja.

 

"Palvelu on lähtenyt sujuvasti käyntiin, ja olemme saaneet hyvää palautetta kiitollisilta tilallisilta."

 

”Palvelu on lähtenyt sujuvasti käyntiin, ja olemme saaneet hyvää palautetta kiitollisilta tilallisilta. Palvelun käyttöaste on osoittanut, että maatila- ja puutarhatyöt kelpaavat suomalaisille”, kertoo Järvinen.

Toiminta-ajatus on yksinkertainen. Työtä tarvitseva tilallinen voi ilmoittaa avoimista tehtävistä. Työnhakija voi puolestaan etsiä itselleen sopivan työn ja hakea sitä. Palvelun kautta hoituu työntarjoajan ja työnhakijan välinen viestintä.

Työntekijällä on mahdollisuus rekisteröityä Omapajan palveluun kevytyrittäjäksi ja hoitaa laskutus sen kautta. Omapajan henkilökunta auttaa ja tukee sekä työntekijöitä että työnantajia.

”Olemme iloisia siitä, että voimme yhteistyön avulla auttaa ja helpottaa tilallisia työvoiman hankkimisessa. Olemme kehittäneet laskutusjärjestelmästämme helppokäyttöisen palvelun, jonka kautta kuka tahansa tekijä voi laskuttaa työnsä niin, että verot ja viranomaisvelvoitteet tulevat hoidettua. Tekijä voi huoletta keskittyä tekemään työtä. Halutessaan hän voi ottaa työssään tarvitsemansa vakuutukset helposti Omapajan kautta.

Kiinnostaisiko myös nämä?