Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Kevytyrittäjyys on hyvä keino hankkia lisätuloja
28.3.2019 9:37Lukuaika 4 min

Mistä rahaa hankintojen ja unelmien toteuttamiseen?

Mistä rahaa? Siinä kysymys, jota jokainen on varmasti joskus joutunut pohtimaan. Rahaa saattaa tarvita lisää johonkin uuteen hankintaan, harrastukseen, unelmien toteuttamiseen tai yksinkertaisesti jokapäiväiseen elämään.

Joskus laskuja saattaa kertyä niin paljon, että rahat vain eivät riitä niiden maksamiseen. Joskus taas voisi vain haluta ilahduttaa itseään ja perhettään vaikka lomamatkalla.

Kun ihminen alkaa etsiä keinoja, mistä rahaa saadaan akuuttiin rahapulaan, hän helposti törmää erilaisten tahojen tarjouksiin lainata rahaa. Kannattaako velkaa sitten ottaa? Toki sekin on yksi keino siihen, mistä rahaa voi saada silloin, kun sitä hetimiten tarvitsee tai kun tarvitsee tehdä isoja hankintoja.

Lainarahassa vain on se huono puoli, että sen joutuu maksamaan joskus takaisin korkojen kera. Kun tulee takaisinmaksun aika, saattaa joutua uudestaan miettimään, mistä rahaa taas saisikaan. 

 

Kun rahaa tarvitsee lainojen takaisinmaksuun tai jos muuten vain haluaa tienata lisää, yksi hyvä keino on kokeilla kevytyrittäjyyttä.

 

Kun rahaa tarvitsee lainojen takaisinmaksuun tai jos muuten vain haluaa tienata lisää, yksi hyvä keino on kokeilla kevytyrittäjyyttä. Kevytyrittäjänä voi olla esimerkiksi opiskelujen aikana, oman työn ohessa tai vaikka eläkkeellä. Kevytyrittäjyyteen on olemassa hyvin monenlaisia tapoja.

Myös säästäminen on yksi keino siihen, mistä rahaa saadaan. Akuuttiin rahapulaan se ei kuitenkaan kauheasti auta, mutta pidemmällä aikavälillä se voi olla hyödyllistä. Säästäessään ihminen voi myös ennakoida mahdollisesti tulevaa rahantarvetta. Mistä rahaa sitten saisi säästämiseen, jos kaikki menee, mikä tulee?

Menestyksen salaisuus on itsetuntemuksessa

Mikä voisi olla sinulle luonteva ja itseäsi inspiroiva tapa hankkia lisätienestejä? Tässä artikkelissa kerromme muutamien esimerkkien avulla, mistä rahaa voisi saada tienattua arkisen toimeentulon ohessa. Kannattaa kysyä sitä ennen kaikkea itse itseltään.

Lisätienestien hankkiminen vaatii jonkin verran kekseliäisyyttä, yrittäjähenkeä ja oma-aloitteisuutta. Artikkelin vinkkien pohjalta voi alkaa miettiä, mikä voisi olla itselle luonteva tapa.

Ennen kuin alat käydä läpi artikkelissa ehdotettuja ideoita, kannattaa muistaa, että on olemassa varmasti loputon määrä tapoja, mistä rahaa saadaan. Artikkelissa esiin tuotavat ehdotukset ovat ideoita, joiden pohjalta jokainen voi itse kehitellä oman tapansa tienata. Todennäköisyys onnistua on varmasti moninkertainen silloin, kun itse onnistuu ideoimaan tavan, josta oikeasti tykkää. Olennaista on tunnistaa omat vahvuudet ja osattava hyödyntää niitä optimaalisesti.

Jos haluat kokeilla kevytyrittäjyyttä, Omapajan tuella se on helppoa ja vaivatonta. Artikkelin lopussa annamme konkreettiset ohjeet siihen, miten tämä tapahtuu.

Hanki lisätuloja

Tie kevytyrittäjäksi ja myöhemmin vaikka kokopäiväiseksi yrittäjäksi voi kuitenkin alkaa jo pienimuotoisemmastakin yritteliäisyydestä. Lisätuloja voi aluksi hankkia esimerkiksi poimimalla marjoja tai myymällä vanhoja tavaroitaan kirpputorilla. Lisää varmuutta ja tieto kevytyrittäjyydestä saa myös Yrittäjät.fi-sivustolta.

Mistä rahaa olisi luontevaa hankkia?

Seuraavaksi listaamme muutamia vinkkejä siitä, mistä rahaa voisi alkaa hankkia. Mikä tapa tuntuisi itsellesi luontevimmalta? Tässä muutamia vaihtoehtoja.

Oma ammattitaito optimaalisesti käyttöön

Onko sinulle kertynyt kattava kokemus omalta alaltasi? Oletko lahjakas työssäsi? Voisitko hyödyntää osaamistasi kevytyrittäjänä jo opiskelujen aikana, oman työsi ohessa tai vielä eläkkeellä? Jos innostusta ja kysyntää on, kannattaa kokeilla.

lisaa-rahaa-omalla-osaamisella

Mitä sinä osaat? Mitä haluat tehdä? Tienaa itseäsi kiinnostavalla osaamisella ja tiedolla.

Freelance-työt

Nykyaikana moni yritys tarvitsee nettisivuilleen ja sosiaalisen median tileilleen raikasta ja laadukasta sisältöä.

Oletko taitava kirjoittaja tai kuvaaja? Osaatko tehdä graafista suunnittelua tai kuvittaa? Onko sinulla hyvä kielipää? Hyödynnä taitojasi ja tarjoa osaamistasi.

Kielitaidosta on paljon hyötyä sisällöntuotannossa: kääntäjienkin apua tarvitaan. Jos sinulla on lahjoja tämäntyyppiseen työhön, tartu toimeen ja ole yhteyksissä itseäsi inspiroiviin yrityksiin. 

Oma luovuus tuottamaan

Oletko taitava sosiaalisen median käyttäjä? Onko sinusta luontevaa olla kameran edessä? Oletko musikaalisesti lahjakas? Oman blogin, YouTube-kanavan tai muun sosiaalisen median kautta voi luoda itselleen hyvinkin omannäköisen sivutyön.

Jos oma idea toimii ja sille saa kunnolla yleisöä, siitä voi syntyä hyvä keino ansaita lisää rahaa vaikka kokopäiväisenä työnä. 

Nettikauppiaaksi

Verkkokaupan perustaminen on nykyään suhteellisen helppoa ja halpaa. Jos sinulla sattuisi olemaan tuote, joka voisi käydä kaupaksi verkkokaupassa, kannattaa ainakin kokeilla, miten hyvä kauppias itsestä voisi tulla. Tätäkin toimintaa on mahdollista laajentaa vaikka miten tuottavaksi keinoksi hankkia itselleen toimeentuloa. 

Kevyet sivutyöt

Oletko taitava käsistäsi tai hyvä leipomaan? Tykkäätkö kotitöiden tekemisestä tai lasten hoidosta? Tarjoa apuasi tai töitäsi tuttavillesi ja naapureillesi itseäsi tyydyttävää korvausta vastaan.

Voit myös jättää ilmoituksen lehteen tai tarjota apuasi sosiaalisessa mediassa. Tällä tavalla voit löytää kätevän keinon siihen, mistä rahaa voisi saada.

Omapaja auttaa ja valmentaa

Omapajan kevytyrittäjänä laskutat työsi helposti ja nopeasti. Omapajan kanssa yhteistyössä on turvallista ansaita omalla osaamisella ja etsiä keinoja, mistä saada rahaa. Hoidamme töidesi laskutuksen, kirjanpidon, vakuutukset ja palkanmaksun. Voit itse huoletta keskittyä tuottavaan työhön. 

Omapajan laskutuspalvelun avulla voit keskittää kaiken energiasi siihen, missä olet hyvä. Mistä rahaa onnistuisi sinun lahjoillasi ansaitsemaan? Voit kokeilla kehittelemääsi liikeideaa Omapajan kevytyrittäjänä nopeasti ja turvallisesti ilman kuukausimaksua.

 

Omapajan kanssa yhteistyössä on turvallista ansaita omalla osaamisella ja etsiä keinoja, mistä saada rahaa.

 

Omapajan suojissa voit rauhassa kehittää liikeideaasi eteenpäin ja paremmaksi. Olemme aina apunasi, kun tarvitset neuvoja yrittäjänä toimimiseen.

Omapajan kevytyrittäjänä ansaitset osaamisellasi sen mukaan, millaisen hinnan määrittelet työllesi. Me autamme ja valmennamme sinua kasvattamaan tulostasi ja kehittämään myyntiäsi. Autamme sinua pääsemään hyviin ja itseäsi ilahduttaviin tuloksiin. 

Omapajan kanssa yhteistyö on turvallista ja helppoa. Aivan aluksi rekisteröidyt laskutuspalvelun käyttäjäksi, minkä jälkeen palvelu lähettää sinulle verkko-ohjelman tunnukset. Pääset tämän jälkeen luomaan oman profiilin ja tekemään laskuja. Rekisteröityminen on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään. 

kevytyrittajyys-lisatulot

Mistä rahaa lisää? Jos mietit tätä kysymystä, harkitse kevytyrittäjyyttä ja ota yhteyttä Omapajaan.

Miten laskutus tapahtuu?

Kun olet saanut käyttäjätunnukset, voit heti aloittaa kevytyrittäjänä ansaisaitsemisen. Sinun tarvitsee vain ideoida, mistä rahaa voisi ansaita ja miten saisit parhaiten hyödynnettyä omaa osaamistasi kevytyrittäjänä. Asiakkaanasi voi olla kuluttaja, yritys tai mikä tahansa organisaatio. Sovi työstä ja sen hinnoittelusta suoraan asiakkaasi kanssa. 

Kun työ on tehty, sinun ei tarvitse muuta kuin tehdä enää lasku. Me huolehdimme kirjanpitoon liittyvistä asioista. Pidämme tuloistasi ja kuluistasi kirjaa ja hoidamme viranomaisvelvoitteet. Me hoidamme myös työsi vakuuttamisen ja laskujen lähettämisen.

Laskujen tekeminen on helppoa, sillä ne tehdään valmiille pohjalle. Kun lasku on valmis, lähetä se laskutuspalveluumme, josta työntekijämme toimittaa sen eteenpäin.

Omapajan laskutustyökalun kautta voit hoitaa laskutuksen ilman ylimääräistä paperityötä. Laskutuksessa kannattaa valita verkkolasku aina, kun asiakas antaa siihen mahdollisuuden.

Sähköinen laskutus on nopeaa ja turvallista. Se tekee työstä astetta helpompaa paperilaskutukseen verrattuna. Se myös yksinkertaistaa arkistointia ja on ekologisempi vaihtoehto. 

Lisätienestit tekisi terää?

Omapajan kevytyrittäjyys tarjoaa sinulle mahdollisuuksia lisätienesteille. Voit toimia ilman oman yrityksen perustamista ja laskuttaa työsi kätevän laskutuspalvelumme avulla.
 

Kiinnostaisiko myös nämä?