Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Markku Kulkula tekee kevytyrittäjänä monenlaista työstä
26.9.2018 17:32Lukuaika 1 min

Markku Kulkula, atk-palvelut

ATK-palveluita tarjoava Markku Kulkula kyllästyi yrittäjänä olleessaan loputtomaan byrokratiaan, joka vei leijonan osan varsinaisesta työajasta. Sitten hän löysi Omapajan palvelut, jotka toivat kertaheitolla lisätunteja vuorokauteen. ”Byrokratia hoidetaan Omapajan kautta, ja silloin säästyy aikaa”.

Omapaja oli Markulle nettilöytö, joka tuli vastaan muita laskutuspalveluyrityksiä selaillessa. ”Googlettelin kokemuksia ja sitten Omapajan linkki tuli vastaan. Ajattelin, että se vaikuttaa kaikista parhaimmalta.” Markku sopi tapaamisen Omapajan edustajan kanssa. Siellä yritysidea käytiin läpi ja lopuksi allekirjoitettiin pajasopimus.

Yritys, jolla on kasvot

”Tuntui, että se ei ole kasvoton laskutusyritys, kuten monet muut ovat. Tässä on henkilökohtaisempi ote”, Markku sanoo ja viittaa siihen, että Omapaja on aidosti kiinnostunut asiakkaansa liiketoiminnasta. ”Siellä on ihmisiä, joiden kanssa keskustella, jutella ja pyöritellä palettia niin, että saadaan aikaiseksi omannäköinen kokonaisuus.” Yhteydenpito Omapajaan on helppoa, eivätkä asiakaspalveluajat ole sidottuja yleisiin virka-aikoihin, vaan henkilökunnan voi tavoittaa vielä vaikka iltaseitsemältäkin. ”Voidaan sanoa, että heidän lähestymistapansa asiakkaaseensa on hyvin yrittäjämäinen”.

Markku on ollut itse tyytyväinen Omapajan palveluihin ja suositellut niitä tuttavilleen. ”Kaverit on vähän ottanut koppia siitä”, Markku sanoo ja paljastaa, että yksi tuttava on jo allekirjoittanut oman pajasopimuksensa.

”Eihän minulla mene kuin korkeintaan puolituntia”

Yrittäjän ollessaan Markku sai tarpeekseen ylimääräisistä paperitöistä. Omapaja-palvelun avulla hänen paperityönsä ovat kutistuneet minimiin, ja viikossa niihin kuluu vain puoli tuntia. Markku ei tarvitse varsinaista toimitilaa, sillä 95 prosenttia töistä suoritetaan asiakkaiden tiloissa. Matka- ja kilometrikuluja siis tulee, mutta ne pystyy kirjaamaan Omapajan nettijärjestelmään.

”Ajopäiväkirjan täyttämiseen menee jonkun verran aikaa, mutta sekin on nopeaa touhua.”

Markku pitää kaikista kuluista Excel-taulukkoa, jonka pohjalta Omapajan nettiportaalissa kulujen kirjaaminen on vaivatonta.”Siihen syötetään asiakas, tuote ja tunnit. Sekä onko verollista vai verotonta. Sitten klikataan vain ”lähetä”.”

Kevyttä byrokratiaa, kevyttä yrittämistä

Markun ei ole tarvinnut tutustua Omapajan tarjoamiin markkinointi- tai valmennuspalveluihin, sillä toiminnan alkaessa hänellä oli jo yrittäjäajoistaan asiakaskunta valmiina.

ATK-alan tuki- ja huoltotehtävät työllistävät kokopäiväisesti, mutta Omapajan avulla on mahdollisuus tehdä muutakin, jos haluaa. Vaihtelu virkistää ja tekee hyvää päästä välillä pois näyttöpäätteen äärestä. ”Muutama viikko kesässä ihan jotain muuta. Voi ehkä sanoa, että se on terapiaa.”

Markku on aiemmin tehnyt sivutoimisesti myös maarakennuskonekuljettajan töitä, mutta toistaiseksi niitä ei ole vielä tehty Omapajan kautta. ”Katsotaan tässä, kun kesä tulee, että miten alkaa puhelimet soida siltä puolelta”.

Kiinnostaisiko myös nämä?