Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Marjo-Keränen-kevytyrittaja-sielunhoitoterapeutti
Lukuaika 2 min

Marjo Keränen, sielunhoitoterapeutti

Sielunhoitoterapiassa ihminen pääsee käsittelemään kipeitä ja vaikeita asioitaan yhdessä sielunhoitoterapeutti Marjo Keräsen kanssa. Sielunhoitoterapia nojaa vahvasti kristilliseen arvomaailmaan, siksi istunnoissa haetaan apua myös Jumalalta rukouksen voimalla. Jotkut kokevat sen parhaaksi kanavaksi päästä purkamaan omia traumojaan, toisille sielunhoitoterapia toimii niin sanotun maallisen terapian tukena. 

”Sielunhoitoterapia on hyvä apu masennuksessa, ahdistuksessa, itsetunto-ongelmissa, työuupumuksessa, ihmissuhdeongelmissa, kriiseissä, tunne-elämän ongelmissa ynnä muissa”, Keränen luettelee.

Sielunhoitoterapia ei ole lääketiedettä, siksi Keränenkään ei hoida istunnoissaan vaikeista psyykkisistä ongelmista kärsiviä potilaita. Mitään valmiita ohjeita tai käskyjä ei myöskään tarjota noudatettaviksi.

”Enemmän kuuntelemista. Haluan osoittaa ihmiselle, että joku välittää ja on kiinnostunut hänestä. Tämä on sellaista lähimmäisenrakkautta”, Keränen kuvailee.

Istunnoissa käytetään asiakkaiden toiveen mukaisesti myös toimintaterapiaa kuvakorttien ja esineiden avulla. Keräsen mukaan joidenkin on helpompi sanoittaa asioita konkreettisten tavaroiden kautta. Silloin pienet figuurit muuttuvat lapsuuden tutuiksi henkilöiksi tai muiksi läheiseksi ja kipeää asiaa lähdetään purkamaan auki hahmojen avulla. 

Sielunhoitoa paikan päällä tai etänä

Lapissa etäisyydet ovat pitkät. Siksi Ylitorniossa asuva Keränen ottaa asiakkaisiinsa yhteyden tavallisimmin Skypen tai WhatsAppin kautta. 

”Se on toiminut ihan hyvin. Otan myös asiakkaita vastaan tänne kotiin tai menen käymään heidän luonaan”, Keränen kertoo.

Asiakkaat ovat löytäneet tiensä Keräsen pakeille hänen omien nettisivujen kautta tai seurakunnan yhteydessä. Sielunhoitoterapeutit ovat myös järjestäytyneet yhteiseksi Suomen sielunhoitoterapeutit ry:ksi. Yhdistyksen kotisivuilta löytyy luettelo kaikista yhdistykseen rekisteröityneistä sielunhoitoterapeuteista. 

 

Kyllä tämä on kutsumusammatti, tätä haluan tehdä. Itselläni on ne lahjat, mitä tässä työssä tarvitsee.

 

Koulutuksensa sielunhoitoterapiaan Marjo Keränen on hankkinut Keuruun Iso Kirja -opistosta. Keränen kokee vahvasti olevansa sielunhoitoterapeuttina omalla polullaan. 

”Kyllä tämä on kutsumusammatti, tätä haluan tehdä. Itselläni on ne lahjat, mitä tässä työssä tarvitsee. Olen aina ollut hyvä kuuntelemaan ihmisiä ja halua auttaa.”

Kevytyrittäjyys tuo vaihtelua ja lisätuloja

Tässä elämäntilanteessa kevytyrittäjyys tuo pääsääntöisesti työttömänä työnhakijana olevalle Keräselle mukavasti vaihtelua sekä kaivattua lisätuloa. Laskutuksen Keränen hoitaa Omapajan kautta. Toiveissa kuitenkin on lisätä omaa asiakaskuntaa, jotta Keränen voisi tehdä rakastamaansa työtä täysipainoisemmin jatkossa. 

”Se vaatisi vain lisää mainostamista, ja se ei ole mikään minun vahvuuteni”, Keränen naurahtaa.

Vaikka sielunhoitoterapiassa joudutaankin usein kohtaamaan myös kipeitä sekä surullisia asioita, ei Marjo Keränen ota asiakkaidensa murheita omaksi taakakseen. 

”En koe tätä raskaana, kun kaikki asiat saa jättää rukouksessa Jumalan huomaan”, Keränen pohtii.

Vastapainoa henkiseen työhönsä Keränen hakee luonnosta ja eläinten kanssa touhuamisesta. Omavaraisuus sekä luonnonläheisyys kiehtoo metsän reunassa asuvaa naista. Kotipihalta haetaan puutarhan satoa, yrttejä ja lähimetsien marjoja. Aineksista syntyy niin aterioita kuin kosmetiikkaa omaan käyttöön. Taitelijasieluksi tunnustautuva Keränen poimii metsästä mukaansa myös käsityötarvikkeita ja luonnon omia koristeita.

”Tämä on elämäntapa ja harrastus”, Marjo Keränen kuvailee.

Marjo Keräsen kotisivut löytyvät täältä.

Kiinnostaisiko myös nämä?