Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Inkeri Väisänen on liikuntaneuvoja ja entinen kevytyrittäjä
13.1.2022 19:46Lukuaika 1 min

Liikuntaneuvoja Inkeri Väisänen – Halusin kokeilla yrittämistä

Puhelimen toisessa päässä tuore toiminimiyrittäjä Inkeri Väisänen kuulostaa tyytyväiseltä. Takataskussa on liikuntaneuvojan paperit sekä työ, joka tuntuu nyt aivan omalta alalta. 12 vuotta kaupallisella puolella sai jäädä taakse, kun Väisänen ryhtyi seuraamaan omaan intohimoaan liikunnan parissa. Opintovapaa mahdollisti hakeutumisen Varalan urheiluopistoon.

- Uran vaihto oli aika hyvä suoritus näin korona-aikana, Inkeri Väisänen kertoo hymyillen.

Kevytyrittäjyys antoi hyvät eväät yrittäjän arkeen

Liikuntaneuvojan opinnot olivat kesällä 2019 loppusuoralla, kun Väisänen ryhtyi vetämään kevytyrittäjän roolissa ryhmäliikuntaohjauksia kotikaupungissaan Tampereella. Työ imaisi nopeasti mukaansa ja Väisäsen tarjoamille palveluille oli kysyntää.

- Liikuntapuolella sitä työtä tehdään hyvin paljon oman yrityksen puitteissa. Halusin kokeilla, minkälaista se yrittäjänä toimiminen on, lähteekö hommat käyntiin, Väisänen pohtii.

Halusin kokeilla, minkälaista yrittäjänä toimiminen on

 

Väisäsen mukaan Omapajan laskutuspalvelu tarjosi hyvän alun yrittäjän arkeen. Itse työskentelyyn, kontaktien luomiseen ja aikataulutukseen oli helpompi perehtyä kun kirjallinen puoli hoitui Omapajan kautta.

- Auttoi kyllä! Sai keskittyä omaan tekemiseen. Kyllä se helpottaa, kun pystyy käyttämään ammattilaisia niihin osa-alueisiin, jotka eivät itselle ole sitä ominta, Väisänen pohtii.

Yrittäjyys mahdollisti omien arvojen mukaisen työn

Pehmeän laskun innoittamana Väisänen päätti hypätä vuoden 2022 alusta toiminimiyrittäjän saappaisiin. Juuri nyt valinta tuntuu onnistuneelta, vaikkakaan Väisänen ei sulje täysin pois mahdollisuutta lähteä myöhemmin tulevaisuudessa myös palkkatöihin.

- Ehkä jos jokin kutkuttava ja uraa edistävä työtilaisuus tulisi vastaan. Kuitenkin se yrittäjän omaehtoisuus on juuri nyt se tärkein elementti. Pystyn tekemään omien arvojen ja mielenkiinnon mukaista työtä, Väisänen sanoo.

Omaa sydäntä lähellä Inkeri Väisäsellä ovat erilaiset kehonhuoltoon ja liikkuvuuteen liittyvät harjoitukset. Näihin Väisänen toivoo keskittyvän jatkossakin sekä oman työn että lisäkouluttautumisen kautta.

Pystyn tekemään omien arvojen ja mielenkiinnon mukaista työtä

 

Yrittäjän arki on iltapainotteista työtä

Yrittäjän arki liikunnan parissa on pääasiassa iltapainotteista. Kahdeksasta neljään työskentely ei tällä pelikentällä onnistuisi. Liikuntakeskusten ja kuntosalien aktiivisin aika painottuu hetkiin, jolloin ihmiset lähtevät harrastustensa pariin työpäivän jälkeen. Inkeri Väisänen myöntää elämänsä pyörivän pitkälle työn ja liikkumisen ehdoilla.

- Mulle sopii rytmitys, jossa aamu ja aamupäivä ovat vapaita. Työ on mieluisaa, mutta aika fyysistä. Aktiivisesta palautumisesta tulee pitää huolta. Ulkoilen ja koetan päästä ajoissa nukkumaan. Työn vuoksi saattavat sykkeet olla illalla vielä niin korkealla, että aina ei saa unen päästä kiinni, Väisänen nauraa.

Inkeri Väisäsen kotisivut löytyvät osoitteesta voimaakehosta.fi