Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Kuosisuunnittelija Leena Renko
Lukuaika 2 min

Leena Renko – Iltasaduista kuoseiksi omassa keittiössä

Kiireinen päivä on kääntynyt illaksi. Kodikas rintamamiestalo hiljenee päivän askareiden jälkeen. Satukirjan tarinan viimeiset käänteet toivottavat lapsille hyvää yötä. Iltasadun tarina mielessään Leena Renko astelee kohti keittiötä. Tuo samainen tila, joka on palvellut päivän kodin keskipisteenä, muuttuu nyt työtilaksi.

Leena Renko on 28-vuotias viiden lapsen äiti Oulusta. Tekstiilisuunnittelua Rovaniemellä opiskellut Leena on työllistänyt itsensä kankaiden kuosisuunnittelulla. Opiskeluiden jäätyä taka-alalle Leenan päivät täyttyivät lasten hoidosta. Sen ohella hän alkoi suunnitella kuoseja lastenvaatteisiin ja vaippoihin.

Leena kertoo olleensa aluksi hämillään kuosien saamasta suosiosta. Niitä kyseltiin ulkomaita myöten. Erityisesti Pikkukiisken kotona –blogi oli väylä, jonka kautta hänen suunnittelemansa kuosit saivat näkyvyyttä. Leena myös voitti kuosisuunnittelukilpailun, joka lisäsi entisestään kysyntää.

Oma koti työpaikkana

Leena teki suunnittelutyötä omaksi ilokseen, harrastuksena, eikä kiinnittänyt kovin paljoa huomiota esimerkiksi hinnoitteluun. Aluksi kuosien hinta oli tilaajan päätettävänä.

Kynän varmat vedot jättävät hiljaisessa keittiössä paperille viivoja, jotka jatkavat iltasadun tarinaa. On syntymässä uusi kuosi. – Usein päivät ovat niin täynnä ohjelmaa, että vasta illalla on aikaa keskittyä suunnitteluun.

Kiireiset päivät ja välillä ruuhkaksi asti tulevat tilaukset eivät Leenaa haittaa. Hänen kotinsa toimii työpaikkana. Hän kertoo siitä olevan sekä etua että haittaa. – Lasten ei tarvitse tulla koulun jälkeen tyhjään kotiin, Leena mainitsee yhden hyvän puolen.

 

– Huolimatta siitä, että päivät ovat kiireisiä ja vapaa-ajan ongelmia ei ole, rakastan työtäni.

 

Monesti on kuitenkin niin, että työasiat saattavat pyöriä koko päivän taustalla arjen askareiden keskellä. – Huolimatta siitä, että päivät ovat kiireisiä ja vapaa-ajan ongelmia ei ole, rakastan työtäni. Eihän se edes tunnu oikeastaan työltä, Leena kertoo.

Kuosien perusta syntyy käsityönä. Piirtämisen jälkeen Leena hoitaa viimeistelyn tietokoneella. Työvaihe vaatii keskittymistä, ja senkin Leena tekee mieluiten, kun saa lapset nukkumaan.

Sosiaalisen median kanavia, erityisesti Facebookia, Leena käyttää aktiivisesti asiakasyritysten ja heidän asiakkaidensa eli ompelijoiden kanssa kommunikointiin. Hän kokee, että tällä tavoin ompelijoiden toiveet välittyvät helpommin hänelle suunnitteluun, ja on helpompi näin vastata asiakkaiden toiveisiin ja senhetkisiin mieltymyksiin.

Omapaja toi helpotusta hinnoitteluun ja laskutukseen

Tänäkin iltana Leena keskittyy täysipainoisesti uuden kuosin suunnitteluun. Pajayrittäjänä toimiva ystävä oli suositellut Leenalle Omapajan palveluita. – Olen saanut yhdenmukaistettua hinnoittelua, ja nyt minun on helpompi laskuttaa asiakkaita, kun Omapaja hoitaa sen puolestani, Leena kertoo Omapajan tuomasta avusta.

 

Olen saanut yhdenmukaistettua hinnoittelua ja nyt minun on helpompi laskuttaa asiakkaita, kun Omapaja hoitaa sen puolestani.

 

Kirjalliset tehtävät ovat olleet Leenalle aina vaikeita, ja hänen työtänsä on helpottanut kovasti se, että nämä hoidetaan hänen puolestaan.

Hiljaisen talon rauha on antanut tilaa ajatuksille. Jälleen ne ovat siirtyneet näkyvään muotoon paperille. Uusi kuosi on syntynyt. Leena Renko laskee tyytyväisen kynän paperille.
– Rakastan todella työtäni, hän ajattelee ja katsoo tyytyväisenä suunnittelemaansa kuosia.

Leenan suunnittelemiin kuoseihin voit käydä tutustumassa hänen facebook-sivuillaan

RELATED ARTICLES