Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

tyokalupakki-keikkatyo
4.10.2023 13:00Lukuaika 4 min

Keikkatyö Omapajan kevytyrittäjänä tai yrittäjänä

Keikkatyö on joustava työmuoto, joka tarjoaa mahdollisuuden työskennellä erilaisissa projekteissa ja tehtävissä. Se voi olla houkutteleva vaihtoehto niille, jotka haluavat valita omat työaikansa ja -paikkansa sekä keskittyä niihin tehtäviin, jotka tuntuvat itselle merkityksellisiltä ja hyödyllisiltä. Keikkatyöläinen voi toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana, kuten kevytyrittäjänä ja yrittäjänä ja tehdä töitä useille eri työnantajille.

Keikkatyö on joustavaa

Joustavuus on yksi keikkatyön keskeisistä piirteistä. Työntekijä voi valita milloin, missä ja kuinka paljon hän työskentelee, mukauttaen työaikansa ja -paikkansa omiin tarpeisiinsa ja toiveisiinsa. Keikkatyö voi sisältää laajan valikoiman erilaisia töitä, kuten konsultointiprojekteja, väliaikaisia toimistotehtäviä, tapahtumatuotantoa tai vaikkapa lyhytkestoista opetusta.

Itseohjautuvuus tärkeää

Keikkatyöläisillä on usein korkea autonomian taso. He voivat itse valita, minkä tyyppisiä projekteja he ottavat vastaan ja kuinka monta projektia heillä on meneillään samaan aikaan. Tämä edellyttää myös itseohjautuvuutta ja aloitteellisuutta, koska työntekijän on itse aktiivisesti etsittävä uusia projekteja ja tehtäviä.

Sinun tulee sietää pientä taloudellista epävarmuutta

Toisaalta keikkatyö tuo mukanaan myös taloudellista epävarmuutta. Työntekijän tulot voivat vaihdella huomattavasti kuukaudesta toiseen, eikä heillä välttämättä ole samaa etuja ja turvaverkkoa kuin vakituisessa työsuhteessa olevilla työntekijöillä. Tämä tarkoittaa, että keikkatyöläisten on usein oltava valmiita navigoimaan epävakaissa olosuhteissa ja suunnittelemaan talouttaan pitkällä aikavälillä.

Verkostoituminen helpottaa keikkojen saantia

Verkostoituminen on keskeisessä asemassa keikkatyössä. Työntekijän on kyettävä luomaan ja ylläpitämään ammatillisia suhteita, jotka voivat auttaa heitä löytämään uusia mahdollisuuksia ja saamaan tukea kollegoilta. Vaikka keikkatyö voi joskus olla yksinäistä, monet keikkatyöläiset luovat ympärilleen yhteisöjä ja verkostoja, jotka tarjoavat sekä sosiaalista että ammatillista tukea.

Keikkatyön mahdollisuudet suurimmilla paikkakunnilla

 

Keikkatyö Helsinki

Suomen monipuolisimmassa työmarkkinoiden keitaassa, keikkatyöläisillä on loputtomasti mahdollisuuksia löytää mielenkiintoisia projekteja eri toimialoilta. Olipa kyse sitten ravintola-alasta, tapahtumatuotannosta, rakennusalasta tai luovista aloista, Helsingin tarjonta on vertaansa vailla.

Keikkatyö Tampere

Tampere, joka on tunnettu sekä teollisuudestaan että rikkaasta kulttuuristaan, tarjoaa keikkatyöläisille lukemattomia mahdollisuuksia eri toimialoilla. Olipa kyse sitten jännittävistä tapahtumajärjestelyistä tai vaikkapa innostavasta konepajatoiminnasta, Tampereelta löytyy monipuolista tarjontaa.

Keikkatyö Turku

Turun rannikolla, jossa meriteollisuus ja palvelualat kukoistavat, keikkatyöläisillä on mahdollisuus löytää mielenkiintoisia projekteja niin toimistoissa kuin telakoillakin.

Keikkatyö Oulu

Oulussa, joka on tunnettu vahvasta teknologiateollisuudestaan, IT-alan keikkatyöt ovat nousseet suureen suosioon, ja erityisesti ohjelmistokehityksen alalla on suuri kysyntä päteville osaajille.

Keikkatyö Jyväskylä

Koulutus ja tutkimus kukoistavat Jyväskylässä, joten se avaa jatkuvasti uusia ovia keikkatyön mahdollisuuksiin erityisesti opiskelijoille ja nuorille ammattilaisille.

Keikkatyö Espoo

Täynnä innovatiivisia teknologiayrityksiä ja kiehtovia startuppeja oleva Espoo tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia erityisesti IT- ja konsultointialan keikkatyöläisille. Lisäksi palvelualoilla on laaja valikoima tarjontaa, joten Espoosta löytyy jokaiselle sopiva ja innostava keikkatyöpaikka.

Keikkatyö Lahti

Lahdessa keikkatyö voi kukoistaa monilla eri aloilla, kuten logistiikassa, teollisuudessa sekä hoitoalalla. Erityisesti kaupungin jatkuva kasvu ja kehittyminen avaa lukemattomia mahdollisuuksia joustaviin ja tilapäisiin työsuhteisiin.

Hoitoalan keikkatyö

Hoitoalalla keikkatyötä tekevät saavat mahdollisuuden laajaan oppimiseen ja kokemuksen kerryttämiseen eri yksiköissä ja potilasryhmissä. Tämä ala on usein keikkatyöläisille houkutteleva, mutta se vaatii myös joustavuutta ja valmiutta sopeutua nopeasti vaihtuviin työympäristöihin.

Lähihoitajan ja sairaanhoitajan keikkatyö

Lähihoitajan ja sairaanhoitajan tehtävissä keikkatyö voi tarjota mahdollisuuden työskennellä monipuolisesti erilaisissa hoitoympäristöissä ja oppia jatkuvasti uutta. Keikkatyö antaa lähihoitajalle vapauden valita työvuoronsa, mutta tuo mukanaan myös epävarmuutta ja vaatimuksen itse huolehtia esimerkiksi työterveyshuollosta ja vakuutuksista.

Mitkä ovat keikkatyön ja työsuhteen edut ja haitat?

 

Työsuhteen edut

 • Tarjoaa säännöllisen palkan ja vakaat työtunnit, mikä luo taloudellista turvaa.
 • Työntekijöille tarjotaan usein erilaisia etuja, kuten terveysvakuutus ja eläkkeet.
 • Mahdollisuus luoda vahva työyhteisö ja nauttia sosiaalisesta kanssakäymisestä kollegoiden kanssa.

Keikkatyön haitat

 • Tulot voivat vaihdella ja työmahdollisuuksien määrä voi olla epäsäännöllinen.

 • Vakituisen työsuhteen etuja, kuten lomarahoja ja sairauspäivärahoja, ei yleensä ole tarjolla.

 • Voi tehdä vahvan työyhteisön rakentamisen ja pysyvien kollegasuhteiden solmimisen haastavaksi.

 

Keikkatyön edut

 • Korkeampi tulotaso. Voit usein itse asettaa oman hintasi palveluillesi.
 • Sinä itse päätät, milloin ja kuinka paljon työskentelet.
 • Voit ottaa vastaan erilaisia projekteja ja työskennellä useille eri työnantajille.
 • Voit keskittyä niihin tehtäviin ja projekteihin, jotka tuntuvat itsellesi merkityksellisiltä ja hyödyllisiltä.

Keikkatyön haitat

 • Tulot voivat vaihdella ja työmahdollisuuksien määrä voi olla epäsäännöllinen.

 • Vakituisen työsuhteen etuja, kuten lomarahoja ja sairauspäivärahoja, ei yleensä ole tarjolla.

 • Voi tehdä vahvan työyhteisön rakentamisen ja pysyvien kollegasuhteiden solmimisen haastavaksi.

 

Keikkatyö tulevaisuudessa

Koska työmarkkinat ja työn tekemisen muodot ovat jatkuvassa muutoksessa, keikkatyö on yksi esimerkki siitä, miten monimuotoisia nykyiset ja tulevaisuuden työmahdollisuudet voivat olla. Se voi olla voimaannuttavaa ja vapauttavaa, mutta myös haastavaa ja epävarmaa. Erityisesti kun teknologia mahdollistaa yhä useampien alojen työskentelyn ajasta ja paikasta riippumatta, keikkatyön merkitys ja kysyntä voivat kasvaa entisestään.

Keikkatyötä yrittäjänä

Yksi keikkatyön houkuttelevista näkökohdista on tehdä keikkaa kevytyrittäjänä tai yrittäjänä. Tämä avaa entisestään uusia mahdollisuuksia ja vapauksia työskennellä omilla ehdoillaan. Keikkatyötä yrittäjänä tekevällä on mahdollisuus ottaa vastaan erilaisia projekteja ja työskennellä useille eri työnantajille samanaikaisesti.

Keikkatyötä yrittäjänä tekevällä voi olla myös suurempi tulotaso verrattuna perinteiseen työsuhteeseen tai keikkatyöhön. He voivat usein itse asettaa oman hintansa palveluilleen ja siten saavuttaa korkeampia tuloja. Yrittäjänä keikkatyötä tekevän on kuitenkin tärkeää huolehtia omasta taloudellisesta tilanteestaan ja suunnitella talouttaan pitkällä aikavälillä, koska tulot voivat vaihdella kuukaudesta toiseen.

Tehdessäsi keikkatyötä yrittäjänä sinun kannattaa pitää huoli siitä, että voit keskittyä rauhassa työhösi. Omapajan palvelussa me hoidamme töidesi taloushallinnon kaikkine viranomaisvelvoitteineen, jotta sinulla jäisi aika tuottavimpaan, eli työhösi.

Kiinnostaisiko myös nämä?