Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Kevytyrittäjyys sopii hyvin liikunnanohjaajalle. Tässä Omapajan kevytyrittäjä Janette Kotila
Lukuaika 2 min

Janette Kotila – Omapajan palvelu on mahtava tapa oppia yrittämistä

Janette Kotilalle liikunta tuo paitsi iloa ja mielenrauhaa opiskelukiireisiin myös kaivattua lisätienestiä sekä harjoitusta yrittäjäelämän todellisuuteen. Hän on 18-vuotias kevytyrittäjä.

Liikunta on aina ollut mukana Janetten elämässä. Innostuksensa hän imi jo äidinmaidossa, sillä hänen edesmennyt äitinsä toimi liikunnanohjaajana ja oli tyttärensä mukaan täysin ”liikuntahullu”. Pieni Janette tottuikin kulkemaan äitinsä mukana tämän ohjaamilla tunneilla varhaisnuoruudestaan asti.

”Äidin sairastuttua tuurasin häntä usein ryhmäliikuntatuntien vetäjänä”, Janette kertoo.

18-vuotiaalla abiturientilla onkin takanaan jo useamman vuoden kokemus liikuntatreenien ohjauksesta. Vihannin Alpuassa asuva Janette veti kotikylällään ensin kehonhallintaharjoituksia sekä temmoltaan vaihtelevia intervalli- eli HIIT-treenejä.

Kevytyrittäjyys sopii opiskelijalle

Nykyisin Janette ohjaa ryhmäliikuntatunteja Jokihelmen kansanopistossa sekä Oulaisissa Vahva Ote -kuntosalilla. Lisäksi hän tuuraa tarvittaessa Vahva Otteen asiakaspalvelupisteessä. Salilla työskentelystä Janette veloittaa Omapajan kautta.

Vahva Otteen yrittäjä Miia Hertteli veti aikoinaan ryhmäliikuntatunteja omien töidensä ohessa ja käytti laskuttamiseen Omapajaa. Hän suositteli minullekin samaa palvelua”, Janette kertaa.

Janette tutustui Miiaan käydessään Vahva Ote -kuntosalilla treenaamassa. Tuolloin kuntosalin omisti vielä toinen yrittäjä. Kun Miia siirtyi puikkoihin, hän kysyi Janettea vetämään joitakin tunteja.

 

Salilla työskentelystä Janette veloittaa Omapajan kautta.

 

”Meitä yhdistää samat kiinnostuksen kohteet. Miia tiesi myös taustastani, joten hänen oli helppo kysyä tuttua ihmistä töihin.”

Janette kiittelee Miian tarjoamasta opastuksesta ja tuesta kevytyrittäjän uran alkutaipaleella. ”Minun lisäkseni toinenkin tuuraaja liittyi Miian kehotuksesta Omapajaan. Soittelimme varsinkin alussa toisillemme kysellen vinkkejä ja neuvoja”, Janette sanoo.

Janette vetää toiminnallista jumppaa Vahva Ote -kuntosalilla keskiviikkoiltapäivisin neljästä kahdeksaan. Asiakaspalvelutyö on epäsäännöllisempää, ja tiskin takana nuori nainen häärää aina, kun sille on tarvetta. Opiskelijana koulun ja työn yhteensovittaminen on hänen mukaansa helppoa, sillä hän pääsee salille tarpeen tullen lyhyelläkin varoitusajalla.

Janette nauttii työnsä vapaudesta ja liikunnan ilon jakamisesta muillekin. Hän on tyytyväinen myös siihen, että on saanut työskennellä itsenäisesti omia taitojaan hyödyntäen. ”Miia antaa minun aika vapaasti suunnitella tunnin kulun ja liikkeet”, Janette iloitsee.

Omapajan kautta kohti työelämää

Parasta kevytyrittäjyydessä Janetten mielestä on mahdollisuus päästä tienaamaan omalla työllään rahaa. Hän arvostaa myös tilaisuutta tutustua työn kautta yrittäjän arkeen. Kevytyrittäjänä yritysmaailman kiemurat käyvät turvallisella tavalla tutuksi. Hän kehuu myös palvelun monipuolisuutta: kevytyrittäjänä voi tarpeen tullen laskuttaa erityyppisistä työtehtävistä. Parasta kevytyrittäjäksi ryhtymisessä on Janetten mukaan ollut laskuttamisen helppous.

 

Kevytyrittäjänä yritysmaailman kiemurat käyvät turvallisella tavalla tutuksi.

 

”Ei tarvitse kuin valmis lasku näpätä, siinäpä se oikeastaan onkin. Sitten vain täytyy odotella, milloin rahat ilmestyvät tilille”, Janette nauraa. Palvelun yksinkertaisuus tuli hänelle positiivisena yllätyksenä.

”Kuvittelin, että tämä olisi hirveää säätämistä”, hän sanoo. Janette väittää olevansa huono matematiikassa, joten laskutustyökalun käyttö jännitti aluksi. Alkukankeuden jälkeen kaikki on sujunut kuitenkin huolettomasti.

Hän kehuu kokemustaan Omapajalla ainoastaan positiiviseksi. Myös yhteydenpito ongelmatilanteissa on ollut sujuvaa ja helppoa.
 ”Tulee aikuisempi olo, kun saa asioita tehtyä itsenäisesti. Eihän tällaisia asioita koulussa opetella”, Janette pohtii.

Kevytyrittäjänä Janette Kotila aikoo toimia näillä näkymin ainakin ensi kesään saakka. Sen jälkeen tulevaisuus on vielä auki, mutta työura urkenee todennäköisesti rakkaan liikunnan parissa. Fysioterapiaopinnot houkuttelevat.

 

”Kevytyrittäjänä toimiminen on tehnyt minulle selväksi sen, että tämä on oma alani.”

 

”Kevytyrittäjänä toimiminen on tehnyt minulle selväksi sen, että tämä on oma alani. Tätä haluan tehdä työkseni.” Kevytyrittäjyys on lisännyt myös Janetten kiinnostusta yrittäjänä toimimiseen. Senkin mallin nainen on saanut jo geeneissään. Hänen isänsä työskentelee auraus- ja koneurakoitsijana.

”Jossakin vaiheessa voisin aivan hyvin työskennellä yrittäjänä itsekin”, Janette miettii.

Lisää kiinnostavaa luettavaa: