Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Paavo Virtanen, ääniteknikko, Omapajan kevytyrittäjä
Lukuaika 2 min

Ääniteknikko Paavo Virtanen

Paavo Virtasen tulevaisuudessa siintää oma yritys – Omapajaa hän ei silti aio jättää.

Paavo Virtanen on linkki muusikon ja kuuntelijan välillä. Kotistudiollaan Kaarinassa hän miksaa ja masteroi musiikkia muusikoille, artisteille ja levy-yhtiöille. Monen mielestä miksaus on musiikinteon tärkein vaihe: huonon kappaleen voi pelastaa hyvä miksausjälki, samoin kuin hyvä kappale on helppo pilata huonolla miksauksella kuuntelukelvottomaksi.

Vaikka Virtanen on melko tuore kevytyrittäjä, seisoo hän kokemuksensa vuoksi jo melko vankalla pohjalla. Äänityspuuhissa ehti vierähtää vuosikymmen, ennen kuin Virtanen alkukeväällä 2019 liittyi Omapajan kevytyrittäjiin.

”Etsin ja vertailin laskutuspalveluita. Itse asiassa kokeilin aluksi paria muutakin, mutta Omapajalla oli niin simppeli palvelumaksu, että päädyin siihen”, Virtanen kertaa.

 

"Itse asiassa kokeilin aluksi paria muutakin, mutta Omapajalla oli niin simppeli palvelumaksu, että päädyin siihen."

 

Virtanen tuskastui monien toimijoiden vaatimiin minimipalvelumaksuihin, joiden vuoksi kevytyritystoiminta aluksi kangerteli. Virtasen mukaan laskutusminimit ovat ongelmallisia etenkin silloin, kun yksittäisen laskun tai kuukausittaisen palkan loppusumma ei nouse kovin korkeisiin lukuihin. Omapajan kiinteää prosenttisummaa hän pitää erinomaisena.

”Ei ole mitään minimisummia vaan selkeä prosentti. Eikä ole tullut vastaan mitään ylimääräisiä piilokuluja. Olen ollut kaiken kaikkiaan hyvin tyytyväinen”, Paavo Virtanen sanoo.

Tuntuu hyvältä, kun oman työn jälki kuuluu radiokanavilla

Tällä hetkellä mies puuhaa äänityshommien parissa viikoittain osa-aikaisesti. Päivätyössä Paavo Virtanen ahertaa elektroniikkaliikkeen myyntipuolella. Vapaa-aika taas pyörii melko pitkälle musiikin parissa, ja miehen oma elektronista tanssimusiikkia luova BirdyHead-nimimerkki on soinut mukavasti suoratoistopalveluiden, kuten Spotifyn, soittolistoilla.

”Teen paljon remix-versioita tunnettujen pop artistien kappaleista, ja ne soivat fanien keskuudessa kohtalaisen hyvin”, Virtanen iloitsee.

Koska Virtanen on kymmenessä vuodessa ehtinyt jo hankkia kannuksensa äänityshommien parissa, ison osan asiakaskuntaa muodostavat vanhat tutut, jo ennestään hänen työnsä laadun tuntevat muusikot. Haastavimmaksi osaksi äänituottajan työssään Virtanen kokeekin uusien asiakkaiden tavoittamisen. Paras kiitos on, kun uudet asiakkaat ottavat yhteyttä toistamiseen.

”Työn paras puoli on se oma ammattitaito, mikä on tässä vuosien varrella kehittynyt. Se näkyy siinä, että on paljon niitä tyytyväisiä, palaavia asiakkaita.”

Vaikka oma ilmaisu löytyykin elektronisen musiikin parista, Virtanen vakuuttaa, ettei asiakkaiden musiikkigenrellä ole työn mielekkyyden kannalta väliä, mutta myöntää, että oman hienon lisänsä työhön tuo se, kun kuulee itse miksaamansa biisin soivan radiokanavilla.

”Hauskaahan se on, vaikka artistihan kappaleessa on pääosassa ja se oma osuus on siinä vain taustalla”, Virtanen pohtii.

Alkukangertelusta huolimatta Virtanen ei osaa nimetä yhtään syytä, miksi kevytyrittäjyys ei kannattaisi. Virtanen kuvailee kevytyrittäjyyttä riskittömäksi, sillä hänen mukaansa kokeilemisessa ei häviä mitään. Kevytyrittäjyyttä hän suosittelee kaikille, joilla on joku aineeton asia, jota myydä ja josta joku suostuu jopa maksamaan.

”Palveluammatteihin. Sellaiseen hommaan, minkä eteen on valmis tekemään töitä, kevytyrittäjyys toimii todella hyvin”, Virtanen kuvailee.

Tulevaisuudensuunnitelmissa oma yritys -  yhteistyö Omapajan kanssa tulee jatkumaan

Paavo Virtasella on selkeä suunnitelma oman yritystoiminnan kehittämisestä. Ensi vuodeksi hän aikoo kasvattaa musiikkituotantoaan kymmeneen tuntiin viikossa. Jos tavoite saavutetaan, edessä on askel pitemmälle: markkintointiin keskittyvän ystävän kanssa on puhuttu jo alustavasti osakeyhtiöittämisestä. Omapaja tulee pysymään todennäköisenä yhteistyökumppanina myös jatkossa.

”Olen vähän tutustunut jo tuohon Omapajan yrittäjän talouspalveluun, ja se vaikutti hyvältä idealta. Omapajan kanssa homma on toiminut, joten aion varmasti jatkaa yhteistyötä myös oman yrityksen kanssa”, Virtanen kiittelee.

Lisää kiinnostavaa luettavaa: