Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

sari heino-potitsopoulos 2
23.6.2023 7:51Lukuaika 2 min

Sari Heino-Potitsopoulos: Kevytyrittäjyys mahdollisti hitaamman elämän

Littoisissa pellon laidalla olevalla omakotitaloalueella sijaitsee pieni vinttiin rakennettu rauhoittumisen keidas. Sinne ihmiset tulevat rentoutumaan arjen kiireiden keskellä ja saamaan helpotusta kipeisiin lihaksiinsa. Toisia Hoitohuone Valkoinen Vintti ja sen perustaja Sari Heino-Potitsopoulos ovat kannatelleet läpi rankkojen elämänvaiheiden.

Sari uupui myyjän työssään ja lähti rakentamaan arvojensa mukaista elämää kevytyrittäjänä. Neljän vuoden kevytyrittäjyyden jälkeen nainen ei vastaa lainkaan perinteistä mielikuvaa kiireisestä yrittäjästä, vaan hänen olemuksestaan huokuu lempeä rauha.

Uuden uran kynnyksellä

Ollessaan vanhempainvapaalla Sari mielessä kyti ajatus, että hän haluaisi tehdä jotain aivan muuta kuin, mitä aiemmin oli tehnyt. Hieromisen ja luontaishoitojen pariin häntä veti halu auttaa muita.

Sari opiskeli hierojaksi Turun Hieronta-akatemiassa. Hän halusi pystyä auttamaan asiakkaitaan vielä laajemmin, joten hän on hankkinut osaamista useista muistakin hoitomuodoista. Tällä hetkellä hänellä on tarjonnassaan klassisen hieronnan lisäksi ayurvedahoitoja, kuumakivi-, aroma- ja yrttinyyttihierontoja sekä intialaista päähierontaa.

sari heino-potitsopoulos 3
Hoitohuoneella on oma kutsuva sisäänkäynti.

Yrittäjyyden alkumetreillä koronapandemia hiljensi hetkeksi hoitohuoneen varauslistan. Sari käytti ajan hyödyksi ja kehitteli uusia hemmottelevia hoitoyhdistelmiä. Pahimman vaiheen ja pelon ollessa ohitse, asiakkaat uskaltautuivat taas hoitopöydälle.

Aluksi Sari markkinoi palvelujaan aktiivisemmin, mutta nykyään tehokkain markkinointikanava on puskaradio ja varauskalenteri täyttyy melko vaivattomasti. Hänen hoidoissaan käyvät asiakkaat suosittelevat Hoitohuone Valkoista Vinttiä tuttavilleen ja sitä kautta uudet ihmiset löytävät hänen palvelunsa.

Oman näköinen yrittäjyys

Sari tunnustautuu iltavirkuksi, joten hän on pyrkinyt rakentamaan aikataulunsa sen mukaan. Työpäivänsä hän aloittaa vasta yhdeltätoista, mutta jatkaa kahdeksaan asti illalla. Sen jälkeen jaksaa hyvin vielä tehdä kotitöitäkin, kun stressiä työstä ei tule.

Kun Heino-Potitsopouloksen luokse saapuu asiakas, hän unohtaa kaikki muut päivän tehtävät ja keskittyy vain käsillä olevaan hetkeen. Päivät soljuvat eteenpäin asiakas kerrallaan.

Sari on rakentanut koko yritystoimintansa itse. Hän kutsuu toimintaansa yhden naisen tee-se-itse-yritykseksi. Luovana ihmisenä hän on nauttinut, kun omia taitojaan pääsee hyödyntämään monipuolisesti markkinoinnista hoitohuoneen sisustamiseen.

 

”En ole koskaan aiemmin tällaista tehnyt, mutta itse olen kaikki nettisivut ja mainokset keksinyt. Tämä on tosi monipuolista työtä. Tykkään siitä, että saa itse keksiä ja myös toteuttaa niitä omia ideoita.”

 

Hoitohuoneen sisustuksessa näkyy Sarin kädenjälki vahvasti ja se on saanut paljon ylistystä asiakkailta. Tilan sisustuksessa on käytetty hempeää väripalettia, jossa pääväreinä ovat valkoinen ja vaaleanpunainen. Kesäisin, kun vintin ovi on auki, tuuli heiluttaa ikkunassa roikkuvaa pitsiverhoa ja sisään kantautuu lintujen laulu.

Kevytyrittäjyys tekee vapaa-ajasta huoletonta

Monet ovat kysyneet Sarilta, että miksei hän ryhdy kunnon yrittäjäksi. Hän on kokenut kevytyrittäjyyden itselleen helpoksi vaihtoehdoksi, sillä hän haluaa viettää vapaa-aikansa mieluummin läheisten kanssa kuin paperiasioita hoitaen. Vapaapäivät ovat oikeasti vapaita, kun saa keskittyä vain itse työhön.

”Minä olen ollut kyllä tosi tyytyväinen. Sen takia minä varmaan olen ollut niin kauan kevytyrittäjänä”, Sari summaa kokemuksiaan Omapajasta.

Kiinnostaisiko myös nämä!