Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Maria Lappalainen, hybridiyrittäjä ja kevytyrittäjä
Lukuaika 2 min

Maria Lappalainen hyödyntää Omapajan palvelua hoitovapaalla

Monta toimeksiantajaa, opiskelua ja lastenhoitoa. Maria Lappalaisen hoitovapaa on täynnä iloista hulinaa. Sen lisäksi, että Lappalainen hoitaa kotona 2- ja 4-vuotiaita lapsiaan, hän heittää keikkaa työpaikallaan, vetää jumppaa paikallisella kuntosalilla, tekee asiakkaalle hyvinvointiin liittyvää digivalmennusta sekä opiskelee mielen valmennusta. Paletti ei kuitenkaan tunnu hänestä erityisen raskaalta. Arjen palapeliä helpottaa se, että Lappalaisen puolison työaika on säännöllinen, kahdeksasta neljään.

”Olemme miehen kanssa perhekeskeisiä ja olemme sopineet tietyt ajat minun työskentelylleni”, Lappalainen selvittää.

Kuntokeskus Elixian keskusjohtajan paikalta hoitovapaalla oleva 34-vuotias Lappalainen halusi pitää ammattivirettään yllä myös pikkulapsiarjen keskellä. Videovalmennuksiin sysäyksen antoi tämänhetkinen maailmantilanne.

”Mietin, että mitä voisin tehdä tässä hoitovapaalla, kun on aikaa. Jumpan ohjaaminen on ollut elämässäni aina läsnä, mutta korona teki sen, että ryhdyin miettimään uusia tapoja innoittaa ihmisiä lähtemään liikkeelle”, Lappalainen perustelee.

Videovalmennukset sekä jumppaohjaukset Lappalainen laskuttaa Omapajan kevytyrittäjänä. Hän liputtaa erityisesti laskutuksen helppouden ja yksinkertaisen byrokratian puolesta. Oma toiminimikin Lappalaiselta löytyy, mutta ainakin vielä toistaiseksi se on saanut levätä naftaliinissa.

”Kaiken tämän päälle en millään olisi jaksanut lähteä tutustumaan laskujen tekemisiin ja veroasioihin. Mieheltä sitten kuulin tästä kevytyrittäjyydestä ja mietin, että tämä olisi juttu, mikä voisi toimia. Olen ollut kyllä helppouteen tosi tyytyväinen”, Lappalainen selvittää.

Työtä ja vapaa-aikaa epäsäännöllisen säännöllisesti

Maria Lappalaisen päivät sujuvat kuta kuinkin näin: Aamulla leikkiä ja touhua lasten kanssa, sitten lounas, jonka jälkeen pienempi päiväunille ja isommalle hetki lastenohjelmien parissa. Tällä välin Maria-äiti ennättää kuvata suunnittelemansa videon ja ainakin aloittaa sen editoimisen. Neljän aikaan, kun puoliso palailee töistä, Lappalainen suuntaa ohjaamaan jumppaa tai keskittyy opiskeluihin. Sitten ovat luvassa iltapuuhat. Jos isä hoitaa vuorollaan lapset sänkyihin, Lappalainen ehtii vielä opiskella tai tehdä työnantajalleen projektiluonteisia työtehtäviä.

 

Lappalainen suosittelee muitta mutkitta kevytyrittäjyyttä kaikille, jotka pohtivat oman osaamisensa muokkaamista elinkeinoksi.

 

Arki nivoutuu sopivaksi sekoitukseksi työtä ja vapautta. Liikenevä vapaa-aika on pyhitetty perheelle. Virtaa päiviin Lappalainen hakee hyisestä vedestä.

”Olen aivan hurahtanut avantouintiin! Pyrin joka päivä pulahtamaan avantoon joko päiväuniaikaan tai illalla aivan viimeiseksi”, Maria Lappalainen hehkuttaa.

Elämäänsä tyytyväinen kevytyrittäjä

Kevytyrittäjyys on tuonut Maria Lappalaisen elämään ennen kaikkea rohkeutta ja varmuutta myydä omaa osaamistaan sekä kohottaa omaa ammattitaitoaan. Omapajaa Lappalainen pitää helposti lähestyttävänä ja asiantuntevana tahona, jonka puoleen on ollut vaivatonta kääntyä mieltä askarruttavissa asioissa. Lappalainen suosittelee muitta mutkitta kevytyrittäjyyttä kaikille, jotka pohtivat oman osaamisensa muokkaamista elinkeinoksi.

”Jokainen varmasti miettii, olisiko minusta heittäytymään (yrittäjyyteen). Kevytyrittäjyys on omaa yritystä tai toiminimeä lempeämpi tapa kokeilla sitä omaa ideaa”, Lappalainen pohtii.

Loputtomasti rumba ei Lappalaisen perheessä tule jatkumaan, sillä keväällä opiskelut olisi tarkoitus saada plakkariin ja hoitovapaakin päättyy vuoden 2021 lopulla. Siitä eteenpäin Maria Lappalaisen suunnitelmat ovat auki.

”Ehkä jatkan kevytyrittäjänä tai käynnistän sen oman toiminimen uudelleen. Katsotaan nyt. Elän aika lailla tässä hetkessä enkä liikaa ole miettinyt tulevia”, elämäntilanteeseensa tyytyväinen Lappalainen hymyilee.

Kiinnostaisiko myös nämä?