Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Korusuunnittelija Anriikka Mentilä, True Bloom Jewerly
Lukuaika 1 min

Korusuunnittelija Anriikka Mentilä, True Bloom Jewerly

Jo pienenä tyttönä Anriikka Mentilä rakasti kukkia. Kesäiseen äidiltä saatuun orvokkimekkoon tiivistyi kukkien merkitys Anriikan elämässä. Tuo mekko oli hänelle hyvin tärkeä. Suomessa kesämekkojen aika on kuitenkin lyhyt.

Ajatus yrityksestä sai alkunsa, kun Anriikka näki ystävällään korun, jossa oli käytetty aitoja kukkia. Ystävän kanssa kokeiltu tekniikka vei mukanaan. Ensimmäisen korun valmistaminen vei aikaa, tutkimusta ja valmistelua ja vaati niin suuren välineistön, että yrityksen perustaminen oli sen jälkeen helppoa. Kaikki oli jo valmiiksi hankittu.

 

Anriikka halusi säilöä kesän ja kukat niin, että niistä saisi iloa myös talven kylmyyden keskellä.

 

Nykyisin Anriikka tarkistaa aamuisin ensi töikseen, mitä kuuluu edellisenä päivänä luoduille koruille.

True Bloom Jewelry on yritys, joka luo kauniita, yksilöllisiä koruja aidoista luonnonkasveista. Yritys on ollut olemassa vuoden ajan. Luonto inspiroi Anriikkaa korujen tekemiseen samalla tavalla kuin lapsuuden kesäinen orvokkimekko. Korujen luomisen myötä aivan pienimmätkin luonnon yksityiskohdat ja värivivahteet ovat saaneet uusia merkityksiä Anriikan työssä ja elämässä.

Yrittäjän hyvä arki

Tavallinen työpäivä koostuu monenlaisista tehtävistä. Keskeistä kaikelle toiminnalle on kuitenkin pyrkimys esteettisyyteen, oli sitten kyse tuotekuvauksesta tai korujen tekemisestä. Työpäivään mahtuu myös aivan tavallista yrityksen pyörittämistä, sähköposteihin vastaamista, tiedon etsimistä ja nettisivujen ylläpitoa. Asiakkaat ovat Anriikalle hyvin tärkeitä. Luonnon monimuotoisuuden lisäksi häntä inspiroi suuresti asiakkailta saatu palaute ja toiveet.

Työssään Anriikka kokee tärkeäksi luovuuden ja vapauden. Elämän varrella mukaan tarttuneiden taitojen käyttämisen ja itsensä toteuttamisen hän kokee suureksi voimavaraksi yrittämisessä. Luokanopettajakoulutuksen roolia hän myös korostaa. Sieltä hän sai mukaansa uskoa omaan tekemiseensä, pelotonta kokeilumieltä sekä sosiaalisia taitoja.

 

Myönteisen suhtautumisen yrittämiseen Anriikka kokee saaneensa asuessaan Australiassa. Siellä jopa lapsetkin pohtivat arkipäiväisten asioiden parissa, pitäisikö tästä tehdä yritys. 

 

Omapajan Anriikka kokee ennen kaikkea turvaverkkona, jonka puoleen voi kääntyä yrittämiseen ja hallintoon liittyvissä kysymyksissä. Tuoreena yrittäjänä hän aika ajoin tarvitsee apua. - Omapajan kautta toimiminen on ollut helppoa. Omapaja hoitaa ne asiat, joihin minulla ei ole osaamista eikä oikeastaan aikaakaan, eli kirjanpito ja kaikki yrityksen perustamiseen liittyvät asiat. Olen ollut tyytyväinen, saan nopeasti yhteyden ongelman ilmetessä, ja toiminta on ollut selkeää.

Pienen, viisivuotiaan Anriikan orvokkimekon muisto ja kauneus elää vieläkin. Iltaisin Anriikka istahtaa työpöytänsä ääreen ja ryhtyy ikuistamaan luonnon monimuotoista kauneutta koruihin. Tyytyväisenä Anriikka toteaa, että hän on löytänyt nyt tavan, jolla saa ikuistettua pienen palan kaunista Suomen suvea kaikkien ihmisten iloksi.

Kiinnostaisiko myös nämä?