Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Eläkeläisten yrittäjyys on kasvussa. Kevytyrittäjyys on eläkeläiselle erinomainen tapa tehdä työtä.
14.10.2022 7:42Lukuaika 1 min

Kevytyrittäjäksi eläkkeellä

Helmikuun alun aurinko heijastaa peilin kautta suoraan Martin mukiin. Aamukahvi on samaa tummaa paahtoa, jota toimistolla käytettiin. Martti vilkaisee aikaa ja puraisee croissantiaan. Vaimo on ollut töissä jo puolitoista tuntia käyttämässä osaamistaan.

Mies hipsuttaa uutiset puhelimestaan. Jaloissa on sellainen tunne, että pitäisi lähteä jonnekin, tehdä jotakin näiden seinien ulkopuolella. Puutyöt tuntuivat mielekkäiltä kahden kuukauden verran, mutta jos on tottunut ratkaisemaan abstrakteja ongelmia osaavien ihmisten kanssa, voi niitä tulla ikävä.

Eläkeläisten yrittäjyys on kasvussa

“Eläkeläisten yrittäjyys on kasvussa.” Tilasto on uutisoitu näyttävästi. Syinä mainitaan oman aiemman yritystoiminnan jatkaminen pienimuotoisesti, turhan pieneksi jäänyt eläke ja se, mikä Marttia puhuttelee, mielekäs ja joustava tapa tehdä ansiotyötä eläkkeellä. “Esimerkiksi asiantuntija-ammatteihin sopii.”

Martti on työskennellyt työsuhteessa koko tähänastisen elämäntyönsä ja yrittäjyyden kommervenkit ovat hänelle melko tuntemattomia. Jos tekisi vain sivutoimisesti töitä työsuhteessa? Martti jäi vanhuuseläkkeelle 63-vuotiaana, ja vähän mietityttää, miten eläkekuviot menisivät ilman turhaa vaivaa. Hän haluaisi vain tehdä samoja mielekkäitä asioita kuin ennenkin.

Vanha tuttu perusteellinen luonne astuu esiin, kun hän alkaa selvittää asiaa tarkemmin.

  • työsuhteessa eläkemaksuja täytyy maksaa 67-vuotiaaksi saakka, vaikka olisikin jo vanhuuseläkkeellä
  • eläkemaksujen määrä on noin 25 prosenttia palkasta

Muutaman klikkauksen päästä Martti törmää laskutuspalveluihin. Mitäs nämä ovat? Kevytyrittäjyys? Voiko yrittäjyys olla kevyttä? Laskutuspalvelun kanssa helppoa ja turvallista yrittämistä?

  • laskutuspalvelu hoitaa yrittäjän puolesta kirjanpidon ja laskutuksen, eikä kevytyrittäjän tarvitse ottaa omaa y-tunnusta
  • vanhuuseläkkeellä yrittäjän eläkevakuutus ei ole enää pakollinen!
  • vanhuuseläkkeellä voi silti halutessaan ottaa yrittäjän vapaaehtoisen eläkevakuutuksen, joka kasvattaa eläkettäsi 68 ikävuoteen asti
  • edellytyksenä yrittäjäpuolelta vakuuttamiselle laskutuspalvelun asiakkaana on se, että kevytyrittäjän ja asiakkaan välisessä suhteessa eivät työsuhteen tunnusmerkit täyty

Laskutuspalvelu hoitaa yrittäjän puolesta kirjanpidon ja laskutuksen, eikä kevytyrittäjän tarvitse ottaa omaa y-tunnusta

 

Martti listaa osaamisensa paperille. Se ei ole hävinnyt minnekään muutamassa kuukaudessa. Terveydentilakin on pysynyt ennallaan, samat siedettävät vaivat. Olisiko kevytyrittäjyys sopiva tapa tehdä jonkin verran töitä ja auttaa omia vanhoja asiakkaita, jotka jäivät kaipaamaan?

Kiinnostaisiko myös nämä?