Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Kaisu Turpeinen, Omapaja, kevytyrittäjä, siivouspalvelu
Lukuaika 4 min

Kaisu Turpeiselle tie kevytyrittäjyyteen oli kohtalonomaista

”Minä lähdin niin soitellen sotaan, että aloitin polkupyörällä”, Kaisu Turpeinen nauraa. Hän aloitti kevytyrittäjyyden huhtikuussa 2019. Töitä hän tekee siivousalalla – nykyään sekä palkansaajana että kevytyrittäjänä.

”Tämä ala sopii minulle kaikin puolin, sillä olen hyvin palveluhenkinen. Yrittämisessä olen lähtenyt pienestä liikkeelle sanan varsinaisessa merkityksessä. Kun poljin paikasta toiseen ensimmäisiä keikkoja ikkunoita pesemässä, minulla oli pyörän etukorissa lastat ja sutit, ja lastan varsi kädessä.”

Kesäkuussa hän sai kuitenkin hankittua auton itselleen, ja työ kevytyrittäjänä helpottui huomattavasti talveakin ajatellen.

”Kyllä tämä minun toimintani on nyt jo paljon kehittynyt alkuajoista. Kevytyrittäjänä teen tällä hetkellä siivouksia pari kolme paikkaa päivässä. Yritän koota näistä yrittäjän päivistä ihan tavallisia työpäiviä.”

Turpeisella on runsaasti kokemusta siivousalalta. Hän on tehnyt nuoresta asti töitä eri siivousalan yrityksille Suomessa ja Ruotsissa. Muita töitä hän on tehnyt Norjassa ja Espanjassa. Nykyisin hän työskentelee Rovaniemellä.

Turpeinen on tehnyt töitä seitsemän vuotta myös Aller Medialle. Suurimman osan työurastaan hän on kuitenkin ollut hotelli- ja ravintola-alalla. Siellä hänellä on kertynyt työvuosia lähes 20 vuotta.

”Olin silloin sellainen yleismies Jantunen. Siivouksen ja tarjoilun ohessa laitoin myös ruokaa. Tykkään ruoanlaitosta muutenkin niin paljon, että se kuuluu ihan harrastuksiini.”

Kaisun kotisiivous auttaa kaikkia

”Kevytyrittäjänä yritykseni nimi on Kaisun kotisiivous. Sen puitteissa teen siis siivoustöitä kotitalouksille mutta myös erilaisille yrityksille. Kaikenlaiset yritykset ja tilat käyvät minulle. Teen tosi mielelläni myös kaikenlaisia muitakin kotitaloushommia, ihan mihin vain joku voisi tarvita minulta apua. Saa olla yhteydessä.”

Kevytyrittäjyydessä Turpeista ilahduttaa se, että töitä saa tehdä omalla tyylillään ja sillä tahdilla kuin itse haluaa. Liiasta ajankäytöstä ei kukaan tule sanomaan.

 

"Olen oikeastaan herännyt eloon tämän yrittäjyyden myötä. Saan tehdä työnjäljestäni niin siistiä kuin ikinä haluan."

 

”Olen oikeastaan herännyt eloon tämän yrittäjyyden myötä. Saan tehdä työnjäljestäni niin siistiä kuin ikinä haluan. Minulle kun on tärkeää, että siivotaan hyvin eikä sinne päin. Minusta kaikki on silloin hirveän hyvin, kun sekä itse että asiakas ovat tyytyväisiä.”

Turpeisella on haaveena saada laajennettua omaa yritystoimintaansa niin, että voisi joskus työllistää itsensä päätoimisesti. Häneltä löytyykin kaikenkattavaa kokemusta ja motivaatiota alalle.

”Olen ollut kahden lapsen yksinhuoltaja, joten kotitaloustöistä ja arjen pyörityksestä on kertynyt minulle runsaasti kokemusta sitäkin kautta. Nyttemmin lapset ovat jo muuttaneet omilleen, mutta olen edelleen heistä tosi ylpeä. Olen saanut hoidettua heidät hyvinvoivina maailmalle – ja lopputulos on minusta suorastaan loistava.”

Inspiraatio yrittämiseen kevytyrittäjyydestä

Kaisu Turpeinen palasi Espanjasta Suomeen pari vuotta sitten. Sen jälkeen hän on tehnyt Suomessa siivoustöitä mutta on ollut hetken työttömänäkin.

”Sinä hetkenä mietin, mitä ihmettä alkaisin tehdä. Saadakseni uusia ajatuksia kävin yhdellä työnhakukurssilla. Se oli kohtalonomaista. Viimeisenä kurssipäivänä nimittäin satuin näkemään Omapajan mainoksen. Siinä mainostettiin kurssia kevytyrittäjyydestä.”

Turpeinen innostui ja otti enemmän selvää, mitä kevytyrittäjyys tarkoitti ja mikä Omapaja oli. Hetimiten hän ilmoittautui kurssille.

”Se oli hirveän hyvä kurssi! Siellä sai tyhjentävästi ja kattavasti perustietoa kevytyrittäjyydestä. Se oli hirveän motivoivaa. Silloin päätin, että nyt aloitan yrittämisen.”

Turpeinen on aiemminkin haaveillut yrittämisestä, sillä hänen läheisissään on aina ollut yrittäjiä. Hän ei kuitenkaan ole uskaltanut vielä laittaa kokonaan itse yritystä pystyyn.

”Esimerkiksi silloin jos on työttömänä, yhteiskunta ei kunnolla tue yrittämistä, siis sitä että voisi hiljalleen kasvattaa omaa yritystoimintaansa. Se on tuskastuttavaa. Siksi kevytyrittäjyys on ihan loistava systeemi. Siinä voi pienimuotoisesti rakentaa omaa yritystoimintaansa oman palkkatyön ohessa. Tämä on minusta turvallinen tie yrittäjyyteen.”

Henkilökohtainen palvelu ilahduttaa

Kevytyrittäjyydessä Kaisu Turpeinen tykkää muun muassa siitä, ettei itse tarvitse tehdä vielä kummemmin paperitöitä. Hän voi näin ollen keskittyä varsinaisiin töihinsä ja toiminnan kasvattamiseen.

”Jos olisin tiennyt tämän aiemmin, olisin aloittanut kevytyrittäjänä jo ajat sitten! Myöhemmin voin tehdä töitä yrittäjänä vaikka kokopäiväisesti, mutta olen silti tyytyväinen nykyiseenkin tilanteeseeni. Tykkään siitä, että minulla on työkavereitakin. Ja minulla on niin hyvä työnantaja, että se mielellään antaa minun tehdä omiakin hommia.”

 

"En voi sille mitään, mutta haluan antaa tälle työlle viisi tähteä. Minulla vain ei ole nyt muuta antaa kuin kehuja. "

 

Turpeinen on tyytyväinen myös yhteistyöhön Omapajan kanssa. Aikaa yhteistyölle on kohta kertynyt kahdeksan kuukautta.

”En voi sille mitään, mutta haluan antaa tälle työlle viisi tähteä. Minulla vain ei ole nyt muuta antaa kuin kehuja. Kaikki on toiminut aivan mahtavasti.”

Erityisen paljon Turpeinen tykkää siitä, että hän on saanut Omapajalta henkilökohtaista palvelua. Jos eteen on tullut ongelmia, niissä on autettu ja niihin on vastattu heti.

”Kaikki on toiminut tähän mennessä loistavasti. Olen saanut paljon neuvoa yrittäjyyteen ja tyhmiinkin kysymyksiin vastauksia. Omapajan asiakaspalvelusta olen saanut paljon henkilökohtaista apua. Palvelu saa minulta sata pistettä ja papukaijan merkin.”

Innolla eteenpäin yrittäjyyden tiellä

Omaan tulevaisuuteensa yrittäjänä Kaisu Turpeinen katselee positiivisella mielellä. Hän toivoo, että voisi joskus yrittäjänä työllistää itsensä kokonaan. Sen suurempia haaveita hänellä ei nyt ole.

”Minä olen muuten vain niin onnellinen ihminen nyt. Vastoinkäymiset ovat kasvattaneet minua. Siksi olen iloinen kaikista mahdollisuuksista, joita minulla nyt on. Tämä viidenkympin ikäkin vain on niin hyvä.”

Turpeista ilahduttaa myös se, että hänen lapsillaan on asiat hyvin ja että hän saa tehdä töitä sillä tavalla kuin haluaa. Iloa arkeen lisää sekin, että hänellä on paljon ystäviä ja läheisiä.

”On niitä vaikeitakin aikoja ollut. Siksi osaan arvostaa nyt tätä hetkeä ja nautin elämästäni. Vapaa-aikanani matkustan aina, kun voin. Se antaa voimia arkeen, kun on mitä odottaa. Vapaa-aikani iloksi katson lisäksi dekkareita. Ja sellainenkin hauska harrastus minulla on, että tykkään pelata netissä sellaista puutarha ja sisustus -peliä. Ja kun siskollani on sama innostus, niin yhdessä sitten pelaamme – ja meillä on hirveän hauskaa.”

Lisää kiinnostavaa luettavaa: