Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

janne husu peliasento jalkapallovalmennus
20.10.2022 11:191 min read

Valmentaja Janne Husu rakentaa parempaa jalkapallokulttuuria

Janne Husu on pitkän linjan kevytyrittäjä. Hän on tehnyt työtä Suomen jalkapallokulttuurin eteen Peliasento nimen alla jo useamman vuoden ajan. Alusta lähtien laskutuskumppanina on ollut Omapaja.

Omapajan palveluissa Husu on arvostanut yksinkertaisuutta. Hän on saanut keskittyä tekemiseen, eikä ole tarvinnut hankkia erikseen koulutusta laskutuksesta tai veroteknisistä asioista. Yhteistyössä on välillä tullut eteen haasteita, mutta niihin on löydetty ratkaisu, eikä hän löydä moitittavaa.

Kirjoitimme Jannesta jutun myös vuonna 2016.

Lasten liikkumisen puolesta ja rakkaudesta lajiin

Vuonna 2016 toiminta oli vasta aluillaan, mutta nyt vuosien myötä kokemusta on kertynyt. Kysyttäessä onnistumisia, Husu joutuu pohtimaan pitkään, että minkä tapauksen tällä kertaa nostaisi esiin, niin paljon niitä on kertynyt.

Miehestä huokuu palo parantaa suomalaista jalkapallovalmennusta. Hän tuntee iloa ja ylpeyttä seuratessaan valmennuksiinsa osallistuneita valmentajia, pelaajia ja seuroja, jotka jatkavat kehittymistään vielä valmennusten päätyttyäkin.

Erityisesti lasten ja nuorten liikkuminen on lähellä Janne Husun sydäntä. Siihen pitäisi hänen mielestään panostaa enemmän niin varhaiskasvatuksessa ja kouluissa kuin kotonakin.

Husu ei tarkoita, että jokaisesta pitäisi tulla ammattiurheilija. Hän puhuu sen puolesta, että jokaiselle lapselle ja nuorelle opetettaisiin erilaisia perustaitoja liikkumiseen liittyen.

Husun mielestä lapsilla tulisi olla enemmän mahdollisuuksia itse kokeilla kykyjään eikä pieniä mustelmia tai naarmuja kannata pelätä. Liikkumiseen panostamisen hän uskoo tuottavan hyviä tuloksia niin kehon kuin mielen hyvinvoinnin puolella.

Jalkapallokulttuurin rakentaminen alkaa Janne Husun mielestä ihan käytännön asioista. Jo se on kulttuurin rakentamista, kun opetetaan junnuille, että kentälle tullaan oikeanlaisissa varusteissa.

Haparoiva alku johti selkeyteen ja arvojen vahvistamiseen

Oma toiminta on kehittynyt ja selkiytynyt vuosien varrella. ”Kyllä se oli niin haparoivaa silloin alussa”, Husu muistelee. Kun hän alkoi miettimään liikeideaansa, hänellä oli 20 vuoden kokemus valmentamisesta ja hän olisi halunnut siirtää kaiken opin heti muille.

”Tuotteita on vähennetty, hinnasto alakaa olla selkeä, minun arvot alakaa enemmän näkymään tuolla kotisivuilla ja siinä arjessa”, Husu listaa kehitystä. ”Iteki saanu vähän johdonmukaisuutta tähän hommaan ja pikku hiljaa alakaa ymmärtämään mitä se yrittäminen tarkottaa”, hän naurahtaa.

Oma liikeidea on kehittynyt keskustelemalla ja reflektoimalla muiden kanssa. ”Palautteen vastaanottaminen ei ehkä oo ollu maailman helpoin”, Janne sanoo. Aikaisemmalla valmennusurallaan hän oli tottunut, että palautetta ei saa, paitsi jos se on negatiivista.

Nyt kevytyrittäjänä toimiessaan hän on saanut palautetta enemmän. Erityisesti rakentavaa ja kehittävää palautetta hän pitää arvokkaana. Asiakkaiden kanssa yhdessä asioiden miettiminen on ollut avaavaa.

Kiinnostaisiko myös nämä?