Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Rekisteröidy

Luo ensimmäinen laskusi alle 5 minuutissa!

Liity tuhansien kevytyrittäjien joukkoon laskuttamaan työtäsi helpommin ja turvallisemmin.

Luo ilmainen tili

Turvallinen startti yrittäjyyteen

Sinun ei tarvitse perustaa yritystäsi yksin. Varaa ilmainen 15 minuutin starttikeskustelu.

Varaa keskusteluaika

Kyosti_Niskanen-vihersuunnittelija
16.5.2024 15:02Lukuaika 1 min

Eläköitynyt ammattipuutarhuri Kyösti Niskanen hyödyntää nyt osaamistaan kevytyrittäjänä

Eläköitynyt ammattipuutarhuri Kyösti Niskanen hyödyntää nyt osaamistaan kevytyrittäjänä
2:47

Lepaalta vuonna 1976 valmistunut puutarhateknikko, Vihertyö Niskanen Oy:n perustaja Kyösti Niskanen, on tehnyt pitkän ja merkittävän uran vihreämmän asuinympäristön hyväksi. Kaupunkien ja yksityisen sektorin palveluksessa hänen työnsä jatkui neljänkymmenen vuoden ajan, aina eläkeikään saakka.

Kyösti Niskanen suunnitelemansa ja toteuttamansa pihan äärellä.

Kyösti Niskanen vuonnan 2007–2008 suunnittelemansa ja toteuttamansa pihan äärellä.

Virallinen eläkeikä koitti vuonna 2015 ja Kyösti luopui yrityksestään, jolle löytyi nuoret energiset jatkajat perheen ulkopuolelta. Eläköitymisestään huolimatta työnteon palo ei Kyöstillä himmentynyt. Hänen osaamisensa ei kadonnut minnekään ja sille oli edelleen tarvetta, joten Kyösti siirtyi hyödyntämään asiantuntemustaan Omapajan kevytyrittäjänä.

Kevytyrittäjyyteen siirtyminen ei ollut Kyöstille vaikea päätös. Omapaja tuntui tutulta ja turvalliselta yhteistyökumppanilta, tarjoten kaikki tarvittavat työkalut yritystoiminnan pyörittämiseen.

 

Omapajan kautta sain kaikki tarvittavat työkalut firman pyörittämiseen.

 

Myös asiakkaidensa suuntaan yhteistyö Omapajan kanssa antoi luotettavan kuvan hänen toiminnastaan, mikä on erityisen tärkeää puutarha-alalla, jossa luottamus ja pitkäaikaiset asiakassuhteet ovat keskeisessä roolissa.

– Omapajan kautta sain kaikki tarvittavat työkalut firman pyörittämiseen. Tämä antoi asiakkaalle mielikuvan luotettavasta toiminnasta, kertoo Kyösti kokemuksistaan.

Kyöstit vinkit kevytyrittäjyyttä harkitsevalle

– Yksi Omapajan suurimmista eduista on se, että kevytyrittäjä voi keskittyä itse työhön, ilman huolta byrokratiasta. Minun tarvitsee vain kääriä hihat ja ryhtyä töihin, Kyösti iloitsee.

– Anna Omapajan hoitaa yrittäjän huolet ja voit keskittyä liiketoimintaasi. Tuloksen tekeminen alkaa välittömästi, hän vakuuttaa.

Tämä onkin yksi kevytyrittäjyyden suurimmista eduista – yrittäjän aika ja energia voidaan suunnata suoraan ydinliiketoimintaan, ei niin sanottuun paperinpyörittämiseen.

pihasuunnitelma-ja-toteutus

Kyöstillä on tapana tehdä pihasuunnitelmat perinteisin tavoin paperille. Tässä yksi hänen suunnitelmistaan toteutuksineen.

Myynti ja verkostot ovat kevytyrittäjälle tärkeitä

Vuosikymmenien varrella kertynyt laaja asiakassuhdeverkosto on ollut Kyöstin kevytyrittäjyydessä suuri etu. Vaikka hänen itsensä ei mainontaan ja myyntiin ei ole tarvinnut juurikaan satsata, hän korostaa kuitenkin kotisivuja tärkeänä osana kevytyrittäjän toimintaa.

– Kotisivut mahdollistaa palveluiden löydettävyyden ja tavoitettavuuden potentiaalisille uusille asiakkaille, Kyösti kertoo.

Omapajan kevytyrittäjyys mahdollistaa Kyöstille ja ennen kaikkea hänen asiakkailleen vaivattoman tavan hyödyntää hänen vuosien varrella kertynyttä osaamistaan. Niinpä hän voi edelleen edistää vihreämpää asuinympäristöä ihmisille. 

Työ ei ole kuitenkaan Kyöstille kaikki kaikessa. Työnteon ohella Kyösti nauttii taiteen tekemisestä ja monipuolisista liikuntaharrastuksista. Tennis ja golf tarjoavat vastapainoa hyötyliikunnalle, ja talvisin kuntosali ja hiihto pitävät mielen ja kehon virkeänä.