Skip to content
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
jakajaksi_lehdenjakaja_hero

Lisätienestiä asuinalueeltasi – Ryhdy jakajaksi!

Pidätkö itsenäisestä työstä? Nautitko ulkona liikkumisesta? Haluatko joustavan työajan? Asuinseudullasi on ajoittain tarvetta aktiiviselle mainostenjakajalle. Nyt sinulla on erinomainen mahdollisuus päästä mukaan kumppanimme SSM:n jo yli 5000 jakajan porukkaan! Työtä on 1-2 päivänä viikossa. Palkanmaksu hoituu kätevästi Omapajan laskutuspalvelun kautta.

Ota asuinalueesi mainosjakelu haltuun

Ennen kuin kerkeämme ostaa työn naapuriltasi. Jakajan työ soveltuu erityisen hyvin sivutyöksi. Työaikasi on joustava ja jaettava alue pyritään löytämään kotisi läheisyydestä. Jos sinulla on auto käytössäsi, voit ottaa haltuusi myös naapuripiiritkin. Ja mikä parasta, työn määrään voit itse vaikuttaa.
1. Jätä hakemus
Ilmoita itsestäsi SSM:lle alla olevalla lomakkeella.
2. Liity Omapajaan
Rekisteröidy Omapajan laskutuspalvelun käyttäjäksi.
3. Haastattelut
Sopivan jakelupiirin tullessa eteen SSM ottaa sinuun yhteyttä ja perehdyttää tehtävään.
4. Saa jakajan työ
Saat oman jakelupiirin ja voit aloittaa työt sovitun mukaan.

Kolme tapaa toimia jakajana​

Mikä olisi sinulle luontevin?

Kotipiirijakaja
Töitä on alueesta riippuen yhtenä tai kahtena päivänä viikossa. Jos haluat työskennellä enemmän, voit ottaa useamman piirin jakelun hoidettavaksesi. Jakelupiirisi on mahdollisimman läheltä kotiasi ja jakaminen onnistuu pyöräillen tai kävellen.
Autopiirijakaja
Jakelutyö on säännöllistä, alueesta riippuen kerran tai kahdesti viikossa. Merkittävä osa jakelupiireistä on haja-asutusalueilla, joten oman auton käyttö välttämätöntä. Myös taajaman laajat jakelupiirit on tarkoitettu autolla jaettavaksi.
Keikkajakaja​
Keikkajakajan jakelupiiri vaihtuu lähes jokaiseen jakeluun ja jakelu on sen vuoksi tavallista haastavampaa, keikkajakajan jakelupalkkio on normaalia palkkiota suurempi.
Aloita tästä

Jätä hakemus

 

  • Hakemuksen jätettyäsi sinuun ollaan yhteydessä, kun lähialueeltasi vapautuu sopiva jakelupiiri! Lomakkeella lähettämäsi tiedot välittyvät automaattisesti asuinseutusi jakeluyhtiöön.
  • Hakemuksen yhteydessä on hyvä mainita, että olet kiinnostunut työskentelemään kevytyrittäjänä.
  • Huom! Muista rekisteröityä hakemuksen lähettämisen myös Omapajaan. Omapaja hoitaa jakelutyösi palkanmaksun.
Ansaitse paremmin kevytyrittäjänä

Paljonko saan palkkaa?​

Palkkasi on suoritusperusteinen kappalekorvaus ja sen suuruuteen vaikuttaa jaettavien kotitalouksien määrä, sekä kullakin kerralla jakelussa olevien mainoksien määrä. Kuukaudessa kertyy 4-9 työpäivää, alueesta ja kuukaudesta riippuen. Tavallisesti yhtenä työpäivänä lajitteluun ja jakeluun kuluu aikaa noin 1-4 tuntia.

Tavallisesti kuukausiansio on noin 50-300 euroa. Useampia tai laajoja piirejä jakamalla (autopiiri- ja keikkajakaja) sinun on mahdollista ansaita enemmän.

+25%

Parempaa palkkaa kevytyrittäjänä. Tehdessäsi jakajan työtä Omapajan kevytyrittäjänä, saat normaalin suoritusperusteisen palkan lisäksi 25 %:n yrittäjälisän!

Miksi Omapajan kevytyrittäjyys?​

Miksi Omapaja hoitaa palkanmaksuni?​

Voit tehdä jakajan työtä joko suoraan työsuhteessa (perinteinen tapa) tai Omapajan kevytyrittäjänä, jolloin Omapaja huolehtii palkanmaksustasi. 

Huom! Rekisteröitymällä Omapajaan voit toimia yrittäjämäisesti myös muilla aloilla ja laskuttaa työsi samoilla Omapajan tunnuksilla.

Kevytyrittäjä, olenko siis yrittäjä?​

Mikäli haluat ansaita jakajan työstä paremmin, kannattaa palkanmaksu hoitaa Omapajan kautta. Tällöin Omapajan laskutuspalvelu hoitaa työsuoritustesi laskuttamisen.

Teet jakajan työsi yrittäjämäisesti, mutta sinun ei tarvitse perustaa omaa yritystä. Rekisteröityminen Omapajaan riittää. Se on sinulle ilmaista.

Omapajan kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse pitää omaa kirjanpitoa eikä maksaa ennakkoveroja tuloistasi. Riittää, kun täydennät henkilötietosi verokortteineen Omapajan laskutusjärjestelmään. Maksamme palkkasi kerran kuukaudessa.

Rekisteröitymällä Omapajaan voit toimia yrittäjämäisesti myös muilla aloilla ja laskuttaa työsi samoilla Omapajan tunnuksilla.

Toimintasi on vakuutettu

Omapajan laskutuspalvelussa palveluusi sisältyvät myös tapaturma- ja vastuuvakuutuksen.

Alle 8 063,57 euron (vuonna 2021) vuosityötuloilla sinun ei tarvitse ottaa eläkevakuutusta, jolloin laskutuksestasi käteen jäävä summa on suurempi, mutta työstä ei kerry eläkettä.

Jos vuosityötulosi ylittävät 8 063,57 euroa, sinun täytyy ottaa lain vaatima yrittäjän eläkevakuutus. Eläkevakuutuksen hallinnointi voidaan halutessasi siirtää Omapajalle.

Mitä laskutus Omapajan kautta maksaa?

Omapajan palvelumaksu on 7%  laskuttamastasi summasta.

Omapajassa ei ole kiinteitä kuluja eikä kuukasimaksuja. Silloin, kun sinulla ei ole työtä ja et laskuta, sinulla ei ole kulujakaan.

Palvelumaksu sekä vakuutusmaksut ovat vähennyskelpoisia sinun omassa verotuksessasi.

Arvonlisäverovelvollisuus

Toimiessasi Omapajan kevytyrittäjänä toimintasi on arvonlisäverovelvollista. Alv-kanta tulee merkitä laskuihin.

Omapaja huolehtii veron ilmoittamisesta ja maksamisesta puolestasi.

Rekisteröidy Omapajaan​

Rekisteröityminen on ilmaista eikä se velvoita sinua mihinkään. Ellet laskuta, ei tule kulujakaan.

Yhteistyössä

ssm-logo_180px
Omapaja_logo_tunnus