Vaihda tilitoimistoa

Verotus, kirjanpito, tuloslaskelma – monimutkaista ja aikaa vievää. Anna Omapajan asiantuntijan poistaa stressi ja helpottaa työtäsi.

Yrittäjä, palvelumme helpottaa arkeasi merkittävästi

Verotus, kirjanpito, ilmoitukset, tase ja tuloslaskelma ovat monen yrittäjän mielestä monimutkaisia ja vievät ihan liikaa energiaa omasta työstä. Kun jätät nämä Omapaja Talouspalveluiden huoleksi, sinulla jää aikaa keskittyä ydinliiketoimintaasi.

Sinulla on monta syytä luottaa asiantuntijaan ja poistaa ylimääräinen stressi arjestasi. Omapajan talouspalveluiden edut:

1. Tavoitat asiantuntijan nopeasti ja saat henkilökohtaista palvelua

Haluamme olla tavoitettavissa silloin, kun asiakas apua tarvitsee. Jos emme voi vastata puhelimeen, meiltä tulee aina soitto takaisin heti kun se on mahdollista. Sähköposti on hyvä kanava yhteydenpitoon, pyrimme vastaamaan sähköposteihin niin pian kuin mahdollista. 

2. Käytössäsi on sähköinen joustava järjestelmä taloutesi hallintaan

Tarjoamme asiakkaillemme nykyaikaisia, sähköiseen taloushallintoon kehitettyjä taloushallinto-ohjelmistoja. Käytössämme on pienemmille yrityksille erittäin hyvin sopiva Fennoa sekä suuremmille yrityksille Netvisor-ohjelmisto. Molemmat ohjelmistot toimivat täysin paperittomassa ympäristössä eli sinun tai meidän ei tarvitse enää säilyttää paperitositteita sen jälkeen, kun ne on lähetetty järjestelmään.  Sekä Fennoa että Netvisor ovat selainpohjaisia järjestelmiä, joiden käyttäminen onnistuu selaimen tai sovelluksen avulla tietokoneen lisäksi tabletilla ja puhelimella. Näin sinulla on mahdollisuus hoitaa kirjanpitoon ja taloushallintoon liittyviä asioita ajasta tai paikasta riippumatta. 

Molempiin taloushallintojärjestelmiin on mahdollista tuoda tietoa ulkopuolisista järjestelmistä sähköisen rajapinnan kautta. Mikäli käytössäsi on järjestelmä, jonka yhdistämisestä taloushallintojärjestelmään suunnittelet, olethan yhteydessä.

3. Tiedät mistä maksat, ei piilokuluja

Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisimman kiinteähintaisen paketin. Vaihtuva osuus laskusta muodostuu ostolaskujen, myyntilaskujen sekä kuittien lukumäärästä. Kappalehinnat ovat kiinteät, joten myös näiden kustannusten arviointi on kohtuullisen helppoa.

Sellaisina kuukausina, kun laskuja ja kuitteja on vähän, myös transaktioista johtuva lasku on pieni, kun taas niinä kuukausina, kun toiminta on vilkasta ja laskuja ja kuitteja kertyy enemmän, lasku on suurempi. Palvelupaketin sisältämä yhteydenpito asiakkaan ja tilitoimiston välillä sisältyy kiinteään kuukausihintaan. 

4. Helpottaa yrittäjän arkirutiineja merkittävästi

Helppokäyttöiset ja puhelimellakin hyvin toimivat järjestelmät helpottavat ostolaskujen tarkistusta sekä kuittien toimittamista. Voit hoitaa nämä asiat lähes mistä vain ja juuri silloin kun se sinulle parhaiten sopii. Tilitoimiston kanssa sovitut pelisäännöt ja aikataulut selkiyttävät talouden seurantaa ja pysyt ajan tasalla siitä, miten yritykselläsi menee. 

5. Viranomais-, vero- ja muut ilmoitukset aina oikein ja ajallaan

Hoidamme puolestasi arvonlisäverotukseen sekä työnantajasuorituksiin liittyvät lakisääteiset velvoitteet, joten sinun ei tarvitse huolehtia, ovatko ilmoitukset ajallaan oikealla viranomaisella. 

6. Pysyt aina ajan tasalla yrityksesi taloustilanteesta

Sähköinen taloushallinto mahdollistaa lähes reaaliaikaisen tuloksen seurannan järjestelmässä. Sinulla on myös mahdollisuus valita sellainen palvelupakettimme, johon sisältyy myös talouslukujen tarkempaa analysointia ja raportointia.

Suosittelemme tällaisia paketteja erittäin lämpimästi varsinkin yrittäjille, joilla ei ole aikaa tai osaamista tutkia itse yrityksen talousraportteja. Saat selkeällä ja ymmärrettävällä tavalla käsityksen siitä, miten yritykselläsi todellisuudessa menee.

7. Rekisterissä satoja tekijöitä kiire-, kausi- ja loma-ajoiksi tai kasvun tueksi.

Meillä on tarjota sinulle jotain sellaista, mitä ei millään muulla tilitoimistolla taida olla!

Omapajalla on kevytyrittäjäpankki, josta voit hakea itsellesi kiire- tai kausityöntekijöitä tai loma-aikojen tuuraajia ilman, että sinun tarvitsee ottaa työntekijää työsuhteeseen. Kevytyrittäjä laskuttaa sinua Omapajan laskutuspalvelun kautta sopimallanne taksalla ja ostat työtä näin ikään kuin toiselta yrittäjältä. 

Kevytyrittäjä on hyvä vaihtoehto myös tilanteeseen, jossa tarvitsisit työntekijää, mutta töitä ei ole vielä kokoaikaisesti tai et uskalla ottaa ensimmäistä työntekijää siihen liittyvien työnantajavelvoitteiden vuoksi. Jos otat työnsuorittajaksi kevytyrittäjän ja hän laskuttaa vain niistä tunneista tai päivistä, jolloin on ollut töissä. Kevytyrittäjän kanssa tehty yhteistyö on yrittäjälle kohtuullisen riskitön vaihtoehto oman työntekijän palkkaamiseen verrattuna. 

8. Tilitoimiston vaihto on tehty sinulle helpoksi ja joustavaksi

Tilitoimiston vaihdon ajatellaan usein olevan todella paljon stressiä aiheuttava ja aikaa vievä prosessi. Meillä asiat halutaan tehdä niin, että vaihdosta aiheutuu sinulle mahdollisimman vähän huolta tai murhetta, eikä se vie sinulta arvokasta työaikaa. Mikäli haluat itse säästyä kaikelta vaihtoon liittyvältä byrokratialta, teemme valtakirjan, jolla valtuutat meidät hoitamaan kaikki tilitoimiston vaihtoon liittyvät työt, lähtien siitä, että sanomme irti sopimuksen nykyisen tilitoimistokumppanin kanssa.

Sinulle jää lähinnä sopimusten, valtuutusten ja valtakirjojen allekirjoittamiset ja nekin hoidetaan helposti sähköisellä allekirjoituksella. Opastamme sinut myös uuden järjestelmän käyttöön. Tilitoimiston vaihto voi oikeasti olla helppo ja sinulta hyvin vähän aikaa vievä prosessi, kunhan valitset oikean tilitoimistokumppanin!

YRITTÄJÄ, SINUN MENESTYKSESI VARMISTAA OSAAVA KUMPPANI

Tilitoimistopalvelut kiinteällä kuukausihinnalla

Yrittäjä, kumppanuus kanssamme tuo toimintaasi vapautta. Omapajan yrittäjänä voit kiinteällä kuukausihinnalla keskittyä rauhassa työhösi ilman arvailuja palvelun laadusta tai seuraavan laskun suuruudesta.
Me annamme yrityksellesi aikaa sekä oikeita lukuja liiketoimintasi kasvattamiseksi. Voit keskittyä intohimoosi ja olla ylpeä tekemästäsi työstä.

Toimimme paperittomasti ja digitalisaatiota hyödyntäen. Tämä lupaa sinulle enemmän aikaa oikeille töille, eikä virheille ja tehottomalle paperisodalle. Käsittelemme kaiken aineiston sähköisenä. Kaikki yrityksesi tieto kulkee taskussasi ja pääset tarkastelemaan niitä milloin ja missä tahansa. 

 

Palvelupaketit yrittäjyyden kaikkiin vaiheisiin

YRITTÄJÄ, KUN ETSIT UUTTA TILITOIMISTOA

Omapajan palveluiden edut:

 • Tavoitat sinulle tutun asiantuntijan - aina helposti ja nopeasti

 • Saat henkilökohtaista palvelua - me olemme aidosti kiinnostuneita sinusta ja yrityksestäsi

 • Saat valitsemasi palvelupaketin mukaisen analyysin tilanteestasi kerran kuussa – pysyt ajan tasalla, miten yritykselläsi todellisuudessa menee ja voit reagoida riittävän nopeasti muutoksiin

 • Tiedät mistä maksat, ei piilo kuluja – pyrimme pitämään hinnoittelumme selkeänä ja oikeudenmukaisena

 • Helppo ja joustava palvelu - voit valita kolmesta palvelusta itsellesi parhaiten sopivan. Palvelupakettia voidaan myös muuttaa joustavasti, mikäli yritystoiminnassasi tapahtuu merkittäviä muutoksia tai haluat keskittyä itse ydinliiketoimintaasi ja jättää enemmän vastuuta talousasioista meille. 

 • Helpottaa ja vähentää merkittävästi yrittäjän arkirutiineja – voit jättää tylsät ja aikaa vievät ”paperihommat” meille ja keskittyä tekemään omaa tuottavaa työtäsi

 • Kaikki viranomaisilmoitukset, kuten verot, alv-tilitykset, työnantajamaksut - aina oikein ja oikea-aikaisesti

 • Kun tarvitset lisäkäsiä, meiltä löytyy tähänkin ratkaisu, rekisteristä löytyy satoja tekijöitä, jotka odottavat yhteydenottoasi!

 • Kevytyrittäjän palkkaaminen on helppoa ja joustavaa - teet sopimuksen suoraan tekijän kanssa ilman välikäsiä ja vältyt työnantajan velvollisuuksilta

Kirsi-Filppula_Omapajan-Talouspalvelut-Oy
ESITTELYSSÄ

Hei, olen Kirsi

ja haluan olla apunasi kaikissa yrityksen toimintaan ja talouteen liittyvissä asioissa. Olen toiminut päätoimisena yrittäjänä yli 10 vuotta ja saanut näin vahvan tuntuman siihen, millaista se yrittäjän arki on. Uskon, että minulla on hyvä käsitys siitä, millaista palvelua yrittäjät tilitoimistolta haluavat, olenhan itse ollut vuosia tilitoimistopalveluiden ostaja.

Yrittäjien menestymiseen ja hyvinvointiin liittyvät asiat ovat sydäntäni lähellä ja minulla on aito halu auttaa yrittäjiä selviämään erilaisissa yritystoiminnan vaiheissa ja menestymään omalla alallaan. Olen huomannut, että varsinkin yksinyrittäjät kaipaavat paljon vertaistukea ja kumppania, jonka kanssa sparrailla yrityksen asioista. 

Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja koko työikäni toiminut erilaisissa yrityksen talouteen ja johtamiseen liittyvissä tehtävissä. Kokemusta on karttunut kirjanpidon ja tilinpäätösten lisäksi muun muassa budjetoinnista, erilaisista talousennusteista sekä -raportoinnista. 

Otathan minuun yhteyttä, mikäli tarvitset apua tilitoimisto- tai muissa talousasioissa. 

LYHYT KUVAUS TYÖJÄRJESTYKSESTÄ

Näin toimimme

Olemme tehneet tilitoimiston vaihtamisen sinulle mahdollisimman joustavaksi ja helpoksi.

1
TÄSTÄ SE ALKAA

Ota yhteyttä. Voit ottaa meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella tai soittamalla tai sähköpostilla. 

2
YRITYKSESI TARPEET

Olen sinuun yhteydessä ja käymme läpi yrityksesi tarpeita ja tilannetta. Keskustelen mielelläni ajatuksistasi, millaista palvelua haluaisit tilitoimistolta. 

3
TARJOUS

Teen sinulle tarjouksen talouspalveluista. Lasken sinulle tarkan tarjouksen palvelupaketista, jonka yhdessä katsoimme sinulle sopivimmaksi. 

4
TUTUSTUMINEN

Tutustut tarjoukseen ja teet päätöksen sopivasta palvelupaketista ja kumppanuudesta meidän kanssa. Halutessasi voit kysyä lisätietoja mahdollisesti kysymyksiä herättävistä asioista.

5
SOPIMUS

Teemme sopimuksen. Laadin tarjouksen pohjalta palvelusopimuksen, jonka lähetän sinulle sähköisesti allekirjoitettavaksi. 

6
TERVETULOA

Tervetuloa Omapajaan! Me laitamme pyörät pyörimään, jotta kaikki on valmista silloin, kun teidän on määrä aloittaa asiakkaanamme. Tämä tarkoittaa sinulle muutamien sopimusten ja valtakirjojen allekirjoittamista, me hoidamme muut asiat. 

Taloushallintoa ilman paperipinoja

Tarjoamme asiakkaillemme nykyaikaisia, sähköiseen taloushallintoon kehitettyjä taloushallinto-ohjelmistoja. Käytössämme on pienemmille yrityksille erittäin hyvin sopiva Fennoa sekä suuremmille yrityksille Netvisor -ohjelmisto. Mikäli käytössäsi on oma toiminnanohjaus- tai muu järjestelmä, se voidaan todennäköisesti yhdistää joko Fennoaan tai Netvisoriin sähköisen rajapinnan avulla. 

Molemmat ohjelmistot toimivat täysin paperittomassa ympäristössä eli sinun tai meidän ei tarvitse enää säilyttää paperitositteita sen jälkeen, kun ne on lähetetty järjestelmään. Osto- ja kululaskut ohjataan tulemaan suoraan järjestelmään joko verkkolaskuina tai skannauspalvelun kautta. Sinä voit tarkastaa laskut järjestelmässä ja samalla ne tallentuvat sinne mahdollista myöhempää tarkastelua varten. Myyntilaskut lähetetään järjestelmästä asiakkaille verkko-, kuluttajaverkko-, sähköposti- tai paperilaskuina. Voit itse päättää, mikä kanava sopii parhaiten juuri sinun asiakkaillesi. Kuitit, jotka aivan liian usein löytävät tiensä hukkaan, voit skannata puhelimella heti kuitin saatuasi, ja lähettää sen suoraan kirjanpitoon. Sen jälkeen kuittia ei tarvitse sen koommin säilyttää. 

Sekä Fennoa että Netvisor ovat selainpohjaisia järjestelmiä, joiden käyttäminen onnistuu selaimen tai sovelluksen avulla tietokoneen lisäksi tabletilla ja puhelimella. Näin sinulla on mahdollisuus hoitaa kirjanpitoon ja taloushallintoon liittyviä asioita ajasta tai paikasta riippumatta. 

TOIMI TEHOKKAASTI

Edelläkävijän matkassa toiminta on tehokkaampaa

Ulkoistamalla yritystoimintasi taloushallinnon Omapajalle saat yrityksellesi kiinteähintaisen talouspalvelun. Säästyt turhalta jumppaamiselta ja tiedät aina mitä taloushallintosi maksaa. Voit rauhassa käyttää työaikasi puhtaasti yritystoimintasi kehittämiseen.

Voit myös hyvillä mielin unohtaa mappiarkistot ja paperivuoret, koska mekin olemme ne unohtaneet. Palvelumme on tunnettu automaattisesta tiedonkäsittelystä. Tämä tietää vähemmän virheitä, penkomista ja korjaamista. Meidän molempien aika jää oikeille töille. Olet perillä yrityksesi taloudesta missä ja milloin tahansa.personal_trainer-aleksi_noponen-1

 

MINÄITE – PALVELUPAKETTI

Yritykselle, jolta löytyy osaamista, halua ja riittävästi aikaa talousasioiden hoitoon

 • luot itse myyntilaskut järjestelmässä ja huolehdit myyntilaskujen muistutuksesta ja perinnästä
 • jos käytössäsi on oma toiminnanohjausjärjestelmä, josta lähetät myyntilaskut, kirjaamme myynnit kuukausittain järjestelmään toimittamasi myyntiyhteenvedon perusteella
 • tarkistat ja hyväksyt järjestelmään tulleet ostolaskut ja huolehdit ne maksuun eräpäivinä, me hoidamme ostolaskujen tiliöinnin
 • toimitat kuitit järjestelmään kuittiskannerin kautta, me hoidamme kuittien tiliöinni
 • me hoidamme kirjanpidon kuukausittain (tai neljännesvuosittain), suoritamme arvonlisäveron laskennan ja alv-ilmoituksen verohallinnolle. Teemme myös maksettavasta arvonlisäverosta valmiiksi ostolaskun järjestelmään.
 • mikäli yrityksessäsi maksetaan palkkoja, laskemme palkat kuukausittain sovittuna palkanmaksupäivänä ja toimitamme niihin liittyvät lakisääteiset ilmoitukset viranomaisille

ÄITIHAHMO – PALVELUPAKETTI

Kun haluat tai tarvitset kumppania hoitamaan yrityksesi talousasioita

 • luot itse myyntilaskut järjestelmässä, me hoidamme myyntilaskujen muistutuksesta ja perinnäst

 • jos käytössäsi on oma toiminnanohjausjärjestelmä, josta lähetät myyntilaskut, kirjaamme myynnit kuukausittain järjestelmään toimittamasi myyntiyhteenvedon perusteell

 • tarkistat ja hyväksyt järjestelmään tulleet ostolaskut, ja me huolehdimme ostolaskujen tiliöinnistä sekä maksatuksesta

 • toimitat kuitit järjestelmään kuittiskannerin kautta, me hoidamme kuittien tiliöinnin

 • me hoidamme kirjanpidon kuukausittain (tai neljännesvuosittain), suoritamme arvonlisäveron laskennan ja alv-ilmoituksen verohallinnolle. Teemme myös maksettavasta arvonlisäverosta valmiiksi ostolaskun järjestelmään.

 • Mikäli yrityksessäsi maksetaan palkkoja, laskemme palkat kuukausittain sovittuna palkanmaksupäivänä ja toimitamme niihin liittyvät lakisääteiset ilmoitukset viranomaisille

 • Toimitamme kuukausittain (tai neljännesvuosittain) pienen yhteenvedon sähköpostiisi. Pyrimme kokoamaan viestiin tärkeimmät talouteen liittyvät asiat ja avaamaan tuloslaskelmaa ymmärrettävään muotoon.

 • Seuraamme tuloskehitystäsi ennakkoveroja silmällä pitäen ja haemme niihin tarvittaessa muutoksia, mikäli ilmenee, että ennakkoverot on laskettu liian pieniksi tai liian suuriksi. 

 • Pidämme kerran vuodessa ennen tilikauden päättymistä tilinpäätöspalaverin, jossa tehdään katsaus päättymässä olevaan tilikauteen ja suunnitellaan tilinpäätöksen toteutusta ja aikataulua. 

KOKOHOITO – PALVELUPAKETTI

Kun haluat keskittyä pelkästään bisnekseesi ja ulkoistaa yrityksesi taloushallinnon

 • luot itse myyntilaskut järjestelmässä, me hoidamme myyntilaskujen muistutuksesta ja perinnästä

 • jos käytössäsi on oma toiminnanohjausjärjestelmä, josta lähetät myyntilaskut, kirjaamme myynnit sovitulla syklillä järjestelmään toimittamasi myyntiyhteenvedon perusteella

 • tarkistat ja hyväksyt järjestelmään tulleet ostolaskut, ja me huolehdimme ostolaskujen tiliöinnistä sekä maksatuksesta

 • toimitat kuitit järjestelmään kuittiskannerin kautta, me hoidamme kuittien tiliöinnin

 • me hoidamme kirjanpidon kuukausittain (tai neljännesvuosittain), suoritamme arvonlisäveron laskennan ja alv-ilmoituksen verohallinnolle. Teemme myös maksettavasta arvonlisäverosta valmiiksi ostolaskun järjestelmään.

 • mikäli yrityksessäsi maksetaan palkkoja, laskemme palkat kuukausittain sovittuna palkanmaksupäivänä ja toimitamme niihin liittyvät lakisääteiset ilmoitukset viranomaisille

 • pidämme kanssasi kuukausittain puhelin- tai Teams -palaverin, jossa käymme läpi edellisen kuukauden tärkeimpiä talouslukuja sekä seuramme budjetin toteutumista. Katsomme myös eteenpäin ja teemme yhdessä tarvittavia muutoksia budjettiin. Voimme keskustella myös muista ajankohtaisista yritystoimintaasi liittyvistä asioista. 

 • seuraamme tuloskehitystäsi ennakkoveroja silmällä pitäen ja haemme niihin tarvittaessa muutoksia, mikäli ilmenee, että ennakkoverot on laskettu liian pieniksi tai liian suuriksi. 

 • pidämme kerran vuodessa ennen tilikauden päättymistä tilinpäätöspalaverin, jossa tehdään katsaus päättymässä olevaan tilikauteen ja suunnitellaan tilinpäätöksen toteutusta ja aikataulua. 

Minäite

alk. 89€/kk
Rajaton käyttäjämäärä
Sähköinen myyntilaskutus
Asiakas- ja tuoterekisteri
Automaattinen suoritusten kohdistus
Sopimuslaskutus
Sähköinen huomautus ja perintä
Myyntitarjoukset ja -lähetteet
Sähköinen ostolaskujen vastaanotto
Ostolaskujen käsittely mobiilissa
Ostolaskujen automaattinen käsittely
Maksaminen suoraan järjestelmästä
Toimittajarekisteri
Palkanlaskenta
Matka- ja kululaskut
Kuittiskanneri
Lakisääteinen kirjanpito
Valmiit pankkiyhteydet
Sähköiset ilmoitukset verottajalle
Tilinpäätöksen sähköinen allekirjoitus
Budjetointimahdollisuus

Kokohoito

alk. 499€/kk

Kaikki samat kuten Mitäite sekä Äitihahmo-paketeissa

Lisäksi kuukausittain talousraporttien läpikäynti asiakkaan kanssa (30-60min)
Lisäksi vuosibudjetin laatiminen asiakkaan kanssa

Kiinnostuiko? Ota Kirsiin yhteyttä!

Palvelupakettimme on hinnoiteltu selkeästi ja oikeudenmukaisesti.

Hinnoittelu

Kuukausittaiset maksut

 • Kiinteä palvelumaksu
 • Toteutuneiden volyymien perusteella laskutettavat transaktiomaksut

Kerran vuodessa veloitettavat

 • Tilinpäätös
 • Veroilmoitus

Kertaluonteinen asiakkuuden avausmaksu

 • Taloushallinto
 • Palkat

Palvelupakettimme sisältävät aina:

 • Lakisääteinen kirjanpito
 • Arvonlisäveron laskenta ja alv-ilmoitus verohallinnolle
 • Palkanlaskenta ja -maksu
 • Palkkalaskelmat verkkopalkkana palkansaajille
 • Tulorekisteri-ilmoitus, erillisilmoitus verohallinnolle
 • Raportit järjestelmästä raportointipäivänä

Mikäli haluat tutustua tarkemmin hinnastoomme ja arvioida taloushallinnon kustannuksia meidän asiakkaanamme, ota yhteyttä!