Skip to content
Sulje
Ota yhteyttä
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Luo maksuton tili
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Luo maksuton tili
talvinen koiravaljakko vetää rekeä
23.12.2022 12:171 min read

Näin varmistat itsellesi joulumielen missä tahansa

Perinteisesti joulun on ajateltu olevan rauhoittumisen juhla, joka vietetään läheisten kanssa lahjoja jakaen. Ei kuitenkaan ole yhtä oikeaa tapaa viettää joulua, vaan on hyvä, jos jokainen saa valita itselleen sopivan.

Osa ihmisistä tekee ahkerasti töitä jouluna. Heihin kuuluvat muun muassa joulupukit, matkailupalveluiden työntekijät ja muut jouluntaian rakentajat. Toiset taas viettävät joulua rauhoittuen yksin tai yhdessä.

Joulupukkien joulumieli lienee taattu, mutta me muut saatamme joskus joutua näkemään hieman vaivaa sen eteen. Olit sitten työn touhussa tai vapaalla, joulumielelle virittäytyminen on mahdollista. Joulurauha on ennen kaikkea mielentila.

Lue alta vinkkimme joulutunnelman luomiseen lähes missä tahansa.

Panosta itsellesi tärkeisiin asioihin

Odotatko jouluisin erityisesti notkuvaa herkkupöytää vai mahdollisuutta ilahduttaa läheisiäsi lahjoilla? Tai ehkä joulumielesi rakentuu niistä lukuisista perinteistä, joita jouluun liittyy. Mitä ikinä se onkaan, panosta erityisesti suosikkiasiaasi.

Panostuksen ei tarvitse olla rahallisesti merkittävä, vaan herkullisia ruokia ja hyviä lahjoja voi toteuttaa myös pienemmällä budjetilla. Joskus paras lahja voi olla joulusiivous ystävälle.

Jos taas joulusi kuluu töitä tehdessä, mutta rakastat jouluruokia, ota niitä evääksi! Se ei korvaa perheen kesken nautittua jouluateriaa, mutta saat silti luotua itsellesi ripauksen juhlavaa tunnelmaa.

Kuuntele joulumusiikkia

Joulumusiikin kuuntelu on helppo tapa lisätä joulumieltä. Toki vain siinä tapauksessa, että et ole intohimoinen joululaulujen vihaaja.

Joululauluja kuulet tähän aikaan vuodessa lähes missä tahansa. Riittää kun avaat radion, niin tutut sävelet kantautuvat korviisi. Joulumusiikkia on tehty myös jokaiseen makuun, joten valinnanvaraa riittää.

Rauhoitu haluamallasi tavalla

Mikä on sinun tapasi löytää rauha ja kokea yhteenkuuluvuutta jonkin suuremman kanssa?

Toiset löytävät tämän tunteen joulukirkosta, toisille taas mieluisampi paikka voi olla esimerkiksi hiljainen ja pimeä metsä. Se voi löytyä myös kotisohvan nurkasta, jossa luet vilttiin kääriytyneenä kirjaa.

Ihaile jouluvaloja

Mikä voisikaan olla tunnelmallisempaa kuin kauniisti tuikkivat valot pimeässä talvi-illassa? Jouluvalojen ihaileminen on helppo tapa virittäytyä juhlatunnelmaan. Iloa voi saada niin omista kuin muiden jouluvalaistuksesta.

Mukavaa tekemistä jouluiltaan on esimerkiksi iltakävely yhdessä perheen kanssa naapuruston jouluvaloja ihaillen.

Suhtaudu kohtaamisiin ihmisiin lämpimästi ja ymmärtäväisesti

Tätä vinkkiä kannattaa noudattaa vuoden jokaisena päivänä, mutta erityisesti jouluna. Jouluun voi liittyä myös kiireen ja stressin tuntua, joka tekee ihmisistä kireitä. Vähennä sitä omalta osaltasi ja toimi toisin.

Tunnetilat tarttuvat, joten jos panostat mielen rauhoittamiseen ja ystävällisyyteen jouluruuhkan keskelläkin, olet joulumielen lähettiläs.

Tee hyvää ja auta muita

Joulun yksi tärkeimmistä teemoista on apua tarvitsevista huolehtiminen, joten jos se on sinulle mahdollista, auta muita haluamallasi tavalla.

Me täällä Omapajalla valitsimme kohteeksi vähävaraiset lapsiperheet ja lahjoitus tehtiin Kotimaanavun kautta.

Omapaja-Joulukortti-2022

Kiinnostaisiko myös nämä?