Skip to content
Sulje
Ota yhteyttä
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Luo maksuton tili
Soita meille: 044 4100 500Lähetä sähköpostia: asiakaspalvelu@omapaja.fi
Luo maksuton tili
hyvää uutta vuotta
30.12.2022 15:48Lukuaika 2 min

Kevytyrittäjän uudenvuodenlupaukset: Millainen lupaus kannattaa?

Uudenvuodenlupauksilla on monen mielessä sellainen maine, että ne ovat turhia ja oma energia kannattaa käyttää johonkin aivan muuhun. Kuulutko sinä heihin? Jatka lukemista, jos haluat tietää, mitä mahdollisuuksia lupauksen tekeminen sisältää.

Mitä voit saavuttaa lupauksella?

Uudenvuodenlupaus on satsaus itseesi. Voit valita sen koskemaan mitä tahansa elämän aluetta, jossa koet, että haluaisit nähdä kehitystä.

Kevytyrittäjänä työskentelet itsenäisesti ja olet vastuussa omasta hyvinvoinnistasi ja toimintasi kehittymisestä, joten valitsemalla lupauksesi oikein, on uudenvuodenlupaus itse asiassa panostus omaan liiketoimintaasi! Kevytyrittäjyys voi välillä olla niin kiireistä, että toiminnan kehittäminen jää hetkeksi taka-alalle, joten vuodenvaihde on loistava hetki miettiä, mikä voisi olla hyvä kehityskohde. 

Millainen lupaus sinun kannattaa tehdä?

Jos sinua kiinnostaa kehittyä työssäsi, voit valita omasta työskentelystäsi jonkun osion, johon keskittyä. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi oman palvelusi tuotteistaminen, markkinoinnin kehittäminen tai toiminnan kasvattaminen sivutoimisesta päätoimiseksi. Ehkä aika olisi kypsä jo yrityksen perustamiselle?

Uusien taitojen opettelu kannattaa aina, joten lupauksesi voi liittyä siihen. Haluaisitko oppia jonkun uuden työhösi liittyvän taidon? Valmennus- ja kurssitarjontaa on tarjolla valtavasti.

Jos etsit edullista vaihtoehtoa itsesi kehittämiseen, tarkista kansanopistojen tarjoamat kurssivaihtoehdot, sillä niiden hinnat ovat usein matalampia. Näin vuodenvaihteessa monella valmentajalla saattaa olla tarjolla myös hyviä alennuksia omista palveluistaan.

Kehon ja mielen hyvinvointi on yksi klassisista teemoista uudenvuodenlupauksissa, eikä suotta! Ehkä sinäkin olet yksi heistä, joka kaipaa lisää energiaa? Silloin sinun täytyy muuttaa arkisia valintojasi hyvinvointia tukeviksi.

Erinomainen valinta on uneen panostaminen, sillä kokonaisvaltainen hyvinvointi lähtee riittävistä yöunista. Tietoa unen laatua parantavista ratkaisuista on helposti saatavilla, mutta monelle riittää jo aikaisemmin nukkumaanmeno.

Näin onnistut lupauksesi pitämisessä

Tee vain sellainen määrä uudenvuodenlupauksia, jonka ajattelet olevan mahdollista pitää. 20 lupausta lienee liikaa kenelle tahansa, mutta muuten on täysin ihmisestä ja tilanteesta riippuvaista, mikä määrä on sopiva. Jos haluat olla maltillinen, tee vain yksi lupaus ja sitoudu siihen.

Sitoutuminen on avainsana muutokseen. Uusien tapojen tai taitojen opettelu ei ole helppoa, joten hankalina päivinä voi tuntua, että haluaisit luovuttaa. Tällaisina hetkinä voit muistuttaa itseäsi, että kaikki muuttuu harjoittelun myötä helpommaksi, joten valitsemallasi polulla kannattaa jatkaa.

Muista, että tapojen muuttaminen voi viedä hyvin pitkän aikaa. Uusien tapojen omaksumiseen vaikuttavat niin monet tekijät, että tarkkaa aikataulua sille on vaikeaa antaa. Yksinkertaiset muutokset voivat onnistua jo parissa viikossa, mutta hankalammat saattavat viedä jopa kuukausien ajan, ennen kuin alkavat tuntua helpolta.

Sitoutumistasi edistää, jos lupaus on aidosti sinulle tärkeä. Silloin olet sisäisesti motivoitunut tavoittelemaan onnistumista. Se on huomattavasti voimakkaampi motivaation lähde kuin ulkoiset tekijät. Jos tavoite on sinulle merkityksellinen, se yleensä heijastaa myös arvomaailmaasi jollain tapaa.

Voit pyytää lähipiiriltäsi apua tavoitteesi saavuttamiseen ja haastaa ystäväsi mukaan tavoittelemaan samaa asiaa. Yhdessä tekeminen on usein mukavampaa. Voitte myös olla toisillenne tukena, jos tekee mieli luovuttaa.

Kiitos vuodesta 2022! Tehdään ensi vuodesta vielä parempi!

Kiinnostaisiko myös nämä?